ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia

14 Octombrie 2024   |   BizLawyer

Pe parcursul întregului proces de autorizare, BLIK România a fost asistată de către echipele de avocați din Reff & Asociații și Deloitte Legal Polonia cu privire la toate aspectele juridice legate de acest proiect.

 
 
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România, compania locală înființată de furnizorul polonez de soluții inovatoare de plăți Polski Standard Płatności Sp. z o.o., care operează în Polonia sub brandul BLIK, în procesul de autorizare a sistemului de plăți BLIK România de către Banca Națională a României. Autorizația de funcționare a sistemului de plăți BLIK România, administrat de BLIK România S.A., a fost emisă de către BNR în data de 1 octombrie 2024.

BLIK este primul sistem de plăți din UE care își extinde activitatea în România și introduce pe piața locală un concept cu totul nou pentru efectuarea plăților online și nu numai, prin generarea unui cod unic de șase cifre în aplicația de mobile banking a fiecărui utilizator, care oferă utilizatorilor o alternativă sigură și rapidă la folosirea cardurilor fizice sau virtuale.


„Aș dori să mulțumesc Reff & Asociații și Deloitte România pentru sprijinul foarte important oferit pe tot parcursul procesului de autorizare, ca parte a asistenței acordate BLIK România. Obținerea autorizației de funcționare din partea BNR marchează o etapă cheie în dezvoltarea BLIK în România, una dintre cele mai importante piețe din regiunea Europei Centrale și de Est, mai ales din perspectiva creșterii comerțului electronic. Evoluția rapidă a sectorului digital și popularitatea tot mai mare a tranzacțiilor fără numerar oferă condițiile ideale pentru implementarea unei soluții inovatoare de plată precum BLIK”, a spus Ryszard Drużynski, CEO, BLIK România.

Pe parcursul întregului proces de autorizare, BLIK România a fost asistată de către echipele de avocați din Reff & Asociații și Deloitte Legal Polonia cu privire la toate aspectele juridice legate de acest proiect. De asemenea, practicile de consultanță în managementul riscului din cadrul Deloitte România și Deloitte Polonia au acoperit toate aspectele privind administrarea riscului și securitatea cibernetică.

„Obținerea autorizației de funcționare de către sistemul de plăți BLIK România reprezintă un reper pentru piața de plăți locală și un mare succes pentru echipa noastră, având în vedere gradul ridicat de complexitate a proiectului, precum și de inovație. Cerințele de reglementare aplicabile infrastructurilor pieței financiare, cum este cazul sistemului de plăți BLIK România, sunt printre cele mai complexe din sectorul financiar, astfel încât pregătirea unui dosar de autorizare atât de amplu, format din sute de documente, a necesitat o colaborare foarte strânsă între echipele noastre de avocați și consultanți din România și Polonia. Suntem recunoscători clientului nostru pentru oportunitate și încrederea acordată și îi felicit pe colegii mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă și în acest proiect provocator”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal, și Liderul Departamentului Financiar-bancar.

Echipa juridică din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost formată din Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Roxana-Maria Bratosin, Managing Associate, din Departamentul Financiar-Bancar, care a coordonat întreaga echipă de proiect, Dănuț Arion, Senior Associate, din Departamentul Financiar-Bancar, precum și Fraga Varadi, Managing Associate, și Alexandru Tinică, Associate, din Departamentul Corporate M&A, care au acordat asistență cu privire aspectele societare.

Echipa Deloitte România a fost formată din Andrada Tănase, Director, Cristina Tache, Manager, și Ana Ursu, Senior Consultant, din departamentul de Risc de Reglementare, și din Raluca Anton, Senior Manager, din departamentul de Securitate Cibernetică.

BLIK este un standard comun de plăți creat în 2015 în Polonia, care este accesibil în prezent aproape fiecărui client al instituțiilor financiare care oferă aplicații mobile pe piața poloneză. Acesta permite efectuarea de plăți online, la terminalele de plată tradiționale (POS) prin cod BLIK, plăți contactless, depuneri și retrageri de bani de la bancomate, precum și transferuri de bani instantanee către un număr de telefon (P2P). Dezvoltarea sistemului este gestionată de compania Polski Standard Płatności (PSP), care îmbunătățește continuu funcționalitățile BLIK pentru a oferi utilizatorilor cât mai multe opțiuni. În prezent, aproape 17 milioane de utilizatori folosesc activ BLIK.

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, drept societar, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar, precum și optimizarea proceselor juridice și implementarea noilor tehnologii. Firma reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 80 de țări.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4 / 8295
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...