ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA

12 August 2024   |   M. T.

Prin această tranzacție, Romcim adaugă în portofoliul său fabrica Tehno World din localitatea Baia, județul Suceava, specializată în producția de soluții de conexiune pentru rețelele de apă și canalizare, distribuția de gaze naturale, irigații, telecomunicații și energie.

 
 
RTPR a asistat Romcim în legătură cu achiziția Tehno World, companie activă în sectorul producției și comercializării de soluții pentru rețelele de infrastructură utilități. Alături de cumpărător a fost și Schoenherr, care a acordat asistență juridică cu privire la procedura de notificare a operațiunii de concentrare economică, respectiv în legătură cu examinarea investițiilor străine directe. De cealaltă parte, PNSA a consiliat proprietarii TehnoWorld, oferind asistență juridică extinsă pe parcursul întregului proces de achiziție, de la discuții preliminare, proceduri de due diligence juridică și fiscală, structurarea tranzacției, până la documentele tranzacției, negocieri și asistență pentru semnare și încheiere

Prin această tranzacție, Romcim adaugă în portofoliul său fabrica Tehno World din localitatea Baia, județul Suceava, specializată în producția de soluții de conexiune pentru rețelele de apă și canalizare, distribuția de gaze naturale, irigații, telecomunicații și energie.


Echipa RTPR care a oferit consultanță pentru acest proiect a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner), Cezara Urzică (Senior Associate) și Vlad Stamatescu (Counsel), și i-a inclus pe Andrei Toșa (Managing Associate), Șerban Hălmăgean, Flavia Mincu (Associates), George Capotă, Irina Marinescu, Maria Luca, Andrei Nicolae, Bianca Cojocaru, Daria Spătariu și David Mirea (Junior Associates).

Echipa Schoenherr care a asistat Romcim privind aspectele de concurență a fost coordonată de Georgiana Bădescu (Partner) și le-a inclus pe Cristiana Manea (Managing Attorney at Law), Sabina Aionesei (Attorney at Law) și Teodora Burduja (Associate).

Echipa PNSA care a consiliat tranzacția a fost condusă de Silviu Stoica, (Partener, M&A), împreună cu Vlad Ambrozie (Managing Associate) și Roxana Chiscop (Senior Associate). Raluca Rusu (
Partener, Taxe)Mihaela Ion (Partener, Competition) și Laura Ambrozie (Managing Associate)au fost, de asemenea, direct implicați în proiect, făcând echipă cu firma de consultanță EY condusă de Iulia Bratu.

Ne bucurăm de această nouă colaborare cu Romcim care marchează un nou succes pentru echipa noastră de M&A. Ne demonstrăm astfel încă o dată capacitatea de a gestiona cele mai complexe mandate de fuziuni și achiziții. Suntem onorați să adăugăm această realizare la portofoliul nostru, care numără cele mai importante tranzacții din România și din regiune”, a declarat Mihai Ristici, Partner RTPR.

Suntem mândri să anunțăm finalizarea cu succes a acestei achiziții complexe, prin care Romcim își consolidează poziția pe piață. Mulțumim Romcim pentru încredere și pentru colaborarea excelentă. A fost o onoare să coordonez acest proiect și doresc să mulțumesc întregii echipe pentru implicare și munca asiduă. Felicitări tuturor părților implicate în această tranzacție pentru un rezultat remarcabil!”, a declarat Cezara Urzică, Senior Associate RTPR.

Suntem încântați să vedem o nouă achiziție majoră derulată de Romcim finalizată cu succes și autorizată de către autorități în urma examinării implicațiilor de concurență și a celor privind investițiile străine directe. Ne bucurăm că suntem un partener de încredere pentru echipa Romcim și felicităm atât părțile implicate, cât și echipele de consultanți externi, al căror sprijin a fost esențial pe întreaga durată a proceselor de autorizare.” a declarat Georgiana Bădescu (Partner), coordonatoarea echipei Schoenherr care a acordat asistență juridică Romcim pe aspecte de dreptul concurenței și investiții străine directe.

Romcim este parte din grupul de companii CRH din România, care este cel mai dinamic din industria locală de construcții, cu peste 2.500 de angajați în total și operând peste 50 de unități la nivel național, administrate prin companiile: Romcim, Elpreco, Ferrobeton, Baulemente, Sapphire și acum TehnoWorld.

Soluțiile pentru industria construcțiilor cuprind agregate, ciment, beton, elemente prefabricate, sisteme de zidărie și amenajare exterioară, producție de combustibili alternativi și, acum, soluții pentru rețele de utilități. Prin oameni, know-how, tehnologie și abordarea inovativă grupul de companii activează în mod unic privind oferirea de soluții dedicate pentru piața de infrastructură, segmentul non-rezidențial și segmentul rezidențial.

Echipa de Corporate/M&A a RTPR este bine-cunoscută pentru bogata sa experiență tranzacțională. Cele mai prestigioase ghiduri juridice internaționale, Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000, clasează practica de Corporate/M&A a RTPR pe primul loc în clasamentele anuale pentru firmele de avocatură din România. De asemenea, mai mulți dintre avocații echipei sunt recomandați ca Leading Lawyers sau Rising Stars în clasamentele individuale realizate de aceste publicații. Recent, RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” în cadrul premiilor Chambers Europe Awards 2024, una dintre cele mai înalte distincții în sfera juridică.

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și în Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de principalele organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000). Echipa de dreptul concurenței, dreptul UE și comerț exterior a firmei are o experiență solidă în proceduri de examinare a investițiilor străine directe și notificare a operațiunilor de concentrare economică (atât în fața Consiliului Concurenței, cât și în fața DG Comp).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8185
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...