ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Buget2021 - Parlament| Cîţu: Bugetul pe 2021 - venituri de 364,9 miliarde lei, în creştere faţă de anul precedent

01 Martie 2021   |   Agerpres

Premierul a prezentat apoi detalii legate de elementele avute în vedere la estimarea veniturilor bugetare.

 
 
Bugetul pe 2021 are la bază un deficit al bugetului general consolidat de 80 de miliarde de lei şi venituri de 364,9 miliarde de lei, în creştere cu 42,4 miliarde de lei faţă de anul precedent, a declarat luni prim-ministrul Florin Cîţu, în plenul reunit al Parlamentului.
 
"Bugetul pentru 2021 are la bază un deficit al bugetului general consolidat de 80 de miliarde de lei. (...) Veniturile bugetului general consolidat pe 2021 sunt de 364,9 miliarde de lei, în creştere cu 42,4 miliarde lei faţă de anul precedent, când am reuşit, în ciuda tuturor lucrurilor pe care le spuneaţi despre noi în spaţiul public, să avem venituri la fel de mari ca în anul 2019, când aţi avut creştere economică. Deci, ca să fie clar pentru toată lumea: în cea mai mare criză din ultima sută de ani, Guvernul PNL a reuşit să aibă venituri la fel de mari într-un an în care aţi avut creştere economică", a afirmat Cîţu, la dezbaterile generale pe marginea proiectului Legii bugetului de stat pe 2021.
 
Premierul a prezentat apoi detalii legate de elementele avute în vedere la estimarea veniturilor bugetare.
 
"La estimarea veniturilor bugetare pentru 2021 s-au avut în vedere: 7,3 miliarde de lei estimarea ANAF privind recuperarea obligaţiilor fiscale declarate şi amânate de la plată prin efectul legii, anul trecut; 2,7 miliarde de lei estimarea ANAF privind efecte pozitive asupra colectării bugetelor rezultate din digitalizarea ANAF şi 5 miliarde repartizarea anuală a cotei de minim 75% din profitul nerealizat sub formă de dividende/ vărsăminte la bugetul de stat. 2,6 miliarde de lei reprezentând sume de decontat din fonduri europene pe măsuri de prevenire şi combatere a pandemiei COVID-19", a precizat Cîţu.
 
Referitor la cheltuielile bugetului general consolidat, şeful Executivului a menţionat că acestea sunt estimate la "444,9 miliarde de lei, în creştere cu 20,5 miliarde de lei faţă de anul trecut".
 
"Din start, construcţia bugetului pentru 2021 a fost suplimentată cu sume necesare pentru plata pensiilor, care au crescut, şi a alocaţiilor, care au crescut, în valoare de 10,4 miliarde de lei; alocaţiile anul acesta au crescut cu 20%, nu ştiu dacă şi pentru dumneavoastră, dar verificăm, la care se adaugă cheltuieli obligatorii de 5,7 miliarde lei dobânzi şi contribuţia UE. Da, contribuţia UE, de unde voiaţi dumneavoastră să luaţi banii, pentru ca să îi daţi baronilor locali, prin amendamentele pe care le tot puneaţi în Parlamentul României", le-a transmis Cîţu social-democraţilor.
 
Prim-ministrul a menţionat că investiţiile în bugetul pentru 2021 sunt "în plus cu 8,2 miliarde de lei".
 
"Astfel că ajustarea deficitului intern în ESA în 2021 este moderată, pentru a putea continua sprijinul fiscal-bugetar amplu din 2020, pentru înlăturarea efectelor negative create de pandemia de COVID-19. Mai simplu, politica fiscală anul acesta rămâne stimulativă, deci, nu poţi să vorbeşti de austeritate când cresc cheltuielile bugetare, când ai o politică fiscală stimulativă, ca să traduc pentru dumneavoastră. Bugetul este construit să încurajeze redresarea economică în anul 2021, dar să reducă în acelaşi timp dezechilibrele bugetare apărute în perioada - şi, iarăşi atenţie, vă rog notaţi - 2017-2019, când amânaţi facturi şi făceaţi cheltuieli. Sunt aşteptări de la mediul de afaceri, precum transparenţă, predictibilitate, stabilitate, simplificare în privinţa legislaţiei fiscale şi asta vom face. Am promis de anul trecut şi m-am ţinut de cuvânt. Nu am introdus taxe în acest buget şi nu au crescut alte taxe. Noi ne ţinem de promisiune în ceea ce priveşte taxele", le-a mai spus Cîţu social-democraţilor. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6729 / 8827
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...