ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Câciu: Această ţintă de reducere a cheltuielilor cu bunuri şi servicii este în continuare jalon, ca la PNRR

27 Iulie 2022   |   Agerpres

Întrebat dacă ar putea vreun minister să se găsească pe lista de excepţii de la măsură reducerii cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, el a răspuns: "De ce ar trebui să se regăsească?(...) Haideţi să vedem rectificarea. Această ţintă este în continuare jalon, ca la PNRR".

 
 
Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii nu este un efort pentru operatorii de credite, în contextul în care toată ţara face un efort să treacă peste această situaţie, iar ţinta rămâne un jalon, ca la PNRR, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern.
 
"Obiectivele de investiţii trebuie păstrate şi mai ales trebuie realizate. Măsurile care au venit în sprijinul economiei şi cetăţenilor, din pachetul Sprijin pentru România, pachetele 1 şi 2, din pachetul de energie, trebuie finanţate. Acestea sunt priorităţi. Acum, modul în care anumite ministere vor primi şi alţi bani în plus, evident ţine cont de tot ce înseamnă execuţia bugetară la momentul şase luni. Mai mult decât atât, o reducere de bunuri şi servicii a fost deja spusă de atâtea ori. Nu cred că este un efort pe care operatorii de credite să nu poată să-l facă, în contextul în care toată ţara face un efort să treacă peste această situaţie. Mai mult decât atât, am fost şi eu, clar, a fost şi prim-ministrul: România va păstra ţintele de deficit", a spus Câciu.
 
Întrebat dacă ar putea vreun minister să se găsească pe lista de excepţii de la măsură reducerii cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, el a răspuns: "De ce ar trebui să se regăsească?(...) Haideţi să vedem rectificarea. Această ţintă este în continuare jalon, ca la PNRR".
 
Totodată, ministrul Finanţelor a subliniat că cea mai mare parte dintre ministere au reuşit să taie 10%, iar cele n-au reuşit vor reuşi.
 
"Până închidem rectificarea bugetară, cu siguranţă angajamentele pe care ni le-am luat de la Guvern vor fi îndeplinite de către toată lumea", a punctat acesta, adăugând că vor fi ministere care vor reduce cu mai mult de 10 % şi nu neapărat pe capitolul bunuri şi servicii, dar fără a afecta capitolul de investiţii.
 
Pe de altă parte, întrebat dacă sunt disponibili banii ce trebuie transferaţi furnizorilor de energie, în baza Ordonanţei 27/2022, Adrian Câciu a semnalat că, în primul rând, este aşteptată analiza fundamentată a unei estimări, deoarece la momentul deciziei privind acest act normativ estimarea cu care s-a venit a fost de nouă miliarde lei, pe tot anul.
 
"Dacă în fiecare etapă venim cu tot felul de estimări....Rectificare nu se construieşte decât pe cifre concrete, iar banii vor fi puşi la rectificare aşa cum sunt stabiliţi în baza analizelor pe care le facem şi noi şi cu care, împreună cu Ministerul Energiei, ajungem la un consens, bani reprezentând facturi care vin la plată. Şi sunt sume certe şi exigibile, nu estimări care se schimbă de pe o săptămână pe alta", a precizat ministrul Finanţelor.
 
Totodată, el a menţionat că în ceea ce priveşte banii pentru plata în avans a subvenţiilor pentru fermieri şi pentru despăgubiri, există analiza de la Ministerul Agriculturii şi este luată în calcul pe partea aceasta de primă rectificare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3307 / 9197
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...