
Şeful BVB: Sectorul agricol devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de la Bucureşti
01 Martie 2021
AgerpresLa rândul său, Horia Cardoş, acţionar majoritar şi director general Agroland, a afirmat că demersul de a intra pe piaţa de capital a demarat în urmă cu un an şi jumătate, iar din punct de vedere al afacerii anul 2020 a fost unul fast pentru companie.
Sectorul agricol, care este unul dintre pilonii creşterii României, devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând din 1 martie 2021, a declarat, luni, Radu Hanga, preşedintele Bursei de la Bucureşti, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare.
"Ne bucurăm foarte mult că sectorul agricol, care este unul dintre pilonii creşterii României, devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de Valori Bucureşti. Vorbim despre o companie locală, care a demarat afacerea din Timişoara şi a ajuns să opereze cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, acoperind aproape întreaga ţară. Avem aici un plasament privat, care s-a derulat la sfârşitul anului 2020, prin care Agroland a ridicat 7,9 milioane de lei de la investitori, făcând astfel primul pas către listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Compania este un partener al nostru deja prin faptul că a listat câteva emisiuni de obligaţiuni în valoare de peste 8 milioane de lei. Aş vrea să le mulţumesc brokerilor de la Tradeville, pentru că i-au ajutat şi pentru că ne ajută pe noi în a aduce cât mai multe companii către bursă. Tradeville este unul dintre cei mai activi brokeri pe care îi avem pe piaţa românească, un jucător independent care s-a mişcat foarte bine, în principal în zona digitală, fiind mereu în top ca număr de tranzacţii", a punctat şeful BVB.
La rândul său, Horia Cardoş, acţionar majoritar şi director general Agroland, a afirmat că demersul de a intra pe piaţa de capital a demarat în urmă cu un an şi jumătate, iar din punct de vedere al afacerii anul 2020 a fost unul fast pentru companie.
"Această călătorie am început-o acum un an şi jumătate alături de partenerii de la Tradeville şi iată, astăzi, îşi arată primele roade. În urmă cu doi ani am început să lucrăm la conceptul care astăzi va fi principalul vector prin care ne vom dezvolta, atât ca număr de puncte de vânzare, cât şi ca cifră de afaceri. Este vorba despre conceptul pe care noi l-am numit Agroland Mega, care înseamnă deschiderea de magazine cu suprafeţe de peste 500 - 600 de metri pătraţi, care pot să expună mult mai multe produse şi, în consecinţă, putem să servim mult mai multe nevoi. Anul 2020 a fost unul fast din punctul nostru de vedere chiar dacă situaţia socială a fost destul de complicată", a menţionat Cardoş.
Deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dedicată luni listării acţiunilor Agroland Business System, societatea care operează cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România.
Acţiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB şi sunt tranzacţionate sub simbolul AG.
Compania s-a înfiinţat în Timişoara în anul 1997 şi a devenit în câţiva ani cea mai mare companie din România care vinde produse pentru creşterea animalelor către micii fermieri, potrivit informaţiilor postate pe propria pagină de Internet.
În ultimii ani, gama de produse a companiei s-a diversificat puternic, în afară de puii de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, Agroland vinde şi produse pentru grădinărit (seminţe de legume şi flori, butaşi de trandafiri, viţă de vie, arbuşti şi pomi fructiferi), dar şi, hrană pentru animale de companie.
În 2015 s-a lansat conceptul de magazin "Agroland 1.000", care vine în întâmpinarea clienţilor cu o gamă extinsă (minimum 1.000 de produse) pe domeniile mai sus menţionate. De asemenea, în 2017 s-a deschis primul magazin Agroland Mega lângă Craiova, unde pe o suprafaţă de peste 250 mp, expunem peste 2.000 de produse, în anul 2018 la Lieşti (Galaţi), iar în 2019 în oraşele Brăila şi Giurgiu. Următorul magazin sub conceptul Mega a fost deschis în 2020 la Timişoara.
În prezent, compania deţine cea mai mare reţea de magazine cu profil agricol din ţară, cu peste 250 de puncte de vânzare deschise la nivel naţional.
Agroland a înregistrat, la sfârşitul anului 2019, o cifră de afaceri care a depăşit 30 milioane de euro, iar 2,2 milioane de clienţi au trecut pragul magazinelor companiei.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7350 / 9441 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...