ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şeful BVB: Sectorul agricol devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de la Bucureşti

01 Martie 2021   |   Agerpres

La rândul său, Horia Cardoş, acţionar majoritar şi director general Agroland, a afirmat că demersul de a intra pe piaţa de capital a demarat în urmă cu un an şi jumătate, iar din punct de vedere al afacerii anul 2020 a fost unul fast pentru companie.

 
 
Sectorul agricol, care este unul dintre pilonii creşterii României, devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând din 1 martie 2021, a declarat, luni, Radu Hanga, preşedintele Bursei de la Bucureşti, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare.
 
"Ne bucurăm foarte mult că sectorul agricol, care este unul dintre pilonii creşterii României, devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de Valori Bucureşti. Vorbim despre o companie locală, care a demarat afacerea din Timişoara şi a ajuns să opereze cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, acoperind aproape întreaga ţară. Avem aici un plasament privat, care s-a derulat la sfârşitul anului 2020, prin care Agroland a ridicat 7,9 milioane de lei de la investitori, făcând astfel primul pas către listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Compania este un partener al nostru deja prin faptul că a listat câteva emisiuni de obligaţiuni în valoare de peste 8 milioane de lei. Aş vrea să le mulţumesc brokerilor de la Tradeville, pentru că i-au ajutat şi pentru că ne ajută pe noi în a aduce cât mai multe companii către bursă. Tradeville este unul dintre cei mai activi brokeri pe care îi avem pe piaţa românească, un jucător independent care s-a mişcat foarte bine, în principal în zona digitală, fiind mereu în top ca număr de tranzacţii", a punctat şeful BVB.
 
La rândul său, Horia Cardoş, acţionar majoritar şi director general Agroland, a afirmat că demersul de a intra pe piaţa de capital a demarat în urmă cu un an şi jumătate, iar din punct de vedere al afacerii anul 2020 a fost unul fast pentru companie.
 
"Această călătorie am început-o acum un an şi jumătate alături de partenerii de la Tradeville şi iată, astăzi, îşi arată primele roade. În urmă cu doi ani am început să lucrăm la conceptul care astăzi va fi principalul vector prin care ne vom dezvolta, atât ca număr de puncte de vânzare, cât şi ca cifră de afaceri. Este vorba despre conceptul pe care noi l-am numit Agroland Mega, care înseamnă deschiderea de magazine cu suprafeţe de peste 500 - 600 de metri pătraţi, care pot să expună mult mai multe produse şi, în consecinţă, putem să servim mult mai multe nevoi. Anul 2020 a fost unul fast din punctul nostru de vedere chiar dacă situaţia socială a fost destul de complicată", a menţionat Cardoş.
 
Deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dedicată luni listării acţiunilor Agroland Business System, societatea care operează cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România.
 
Acţiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB şi sunt tranzacţionate sub simbolul AG.
 
Compania s-a înfiinţat în Timişoara în anul 1997 şi a devenit în câţiva ani cea mai mare companie din România care vinde produse pentru creşterea animalelor către micii fermieri, potrivit informaţiilor postate pe propria pagină de Internet.
 
În ultimii ani, gama de produse a companiei s-a diversificat puternic, în afară de puii de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, Agroland vinde şi produse pentru grădinărit (seminţe de legume şi flori, butaşi de trandafiri, viţă de vie, arbuşti şi pomi fructiferi), dar şi, hrană pentru animale de companie.
 
În 2015 s-a lansat conceptul de magazin "Agroland 1.000", care vine în întâmpinarea clienţilor cu o gamă extinsă (minimum 1.000 de produse) pe domeniile mai sus menţionate. De asemenea, în 2017 s-a deschis primul magazin Agroland Mega lângă Craiova, unde pe o suprafaţă de peste 250 mp, expunem peste 2.000 de produse, în anul 2018 la Lieşti (Galaţi), iar în 2019 în oraşele Brăila şi Giurgiu. Următorul magazin sub conceptul Mega a fost deschis în 2020 la Timişoara.
 
În prezent, compania deţine cea mai mare reţea de magazine cu profil agricol din ţară, cu peste 250 de puncte de vânzare deschise la nivel naţional.
 
Agroland a înregistrat, la sfârşitul anului 2019, o cifră de afaceri care a depăşit 30 milioane de euro, iar 2,2 milioane de clienţi au trecut pragul magazinelor companiei. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6697 / 8788
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...