ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Noile norme de aplicare ale Programului de Promovare a Exportului ar putea fi publicate până la finalul trimestrului doi

28 Martie 2022   |   AGERPRES

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a iniţiat seria de consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Mobilă de România (APMR) şi ai companiilor româneşti din domeniu pe teme de actualitate, respectiv susţinerea exportului românesc în contextul crizei Ucraina - Federaţia Rusă.

 
 
Noile norme de aplicare ale Programului de Promovare a Exportului (PPE) urmează să fie publicate în transparenţă decizională până la finalul trimestrului 2, se arată într-un comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Totodată, instituţia lucrează la normele de aplicare ale programului pentru internaţionalizarea operatorilor economici, care a fost blocat în anul 2020, dar care este esenţial pentru exportatorii de mobilă în particular, şi pentru toţi exportatorii români, în general.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a iniţiat seria de consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Mobilă de România (APMR) şi ai companiilor româneşti din domeniu pe teme de actualitate, respectiv susţinerea exportului românesc în contextul crizei Ucraina - Federaţia Rusă.


Agenda discuţiilor a cuprins, prioritar, identificarea de modalităţi de susţinere a exportatorilor români de mobilă care aveau relaţii comerciale pe pieţele din Federaţia Rusă şi Ucraina, în sensul găsirii de parteneri externi alternativi.

În context, ministrul Cadariu a subliniat că există posibilitatea accesării pieţei kazahstaneze, menţionând sprijinul pe care îl poate asigura ministerul în colaborare cu Ambasada Republicii Kazahstan în România. Astfel, MAT a propus în cadrul întâlnirii un calendar privind implementarea priorităţilor parteneriatului tripartit APMR - structuri asociative din Kazahstan, MAT şi Ambasada Republicii Kazahstan în România, în format online şi fizic, pentru pregătirea unor misiuni economice/ forumuri economice/ participare la târgurile de profil din Kazahstan.

"Membrii APMR au manifestat interes, totodată, pentru piaţa SUA, EAU, Arabia Saudită, solicitând sprijin pentru promovarea mobilei româneşti pe aceste spaţii şi se analizează modificarea listei de târguri internaţionale, la care România participă cu pavilion naţional, prin Programul de Promovare a Exportului (PPE). Acest program este funcţional încă de la începutul anului, după o pauză de 2 ani. Urmează ca până la finalul trimestrului 2 să fie publicate, în transparenţă decizională, noile norme de aplicare, prin care PPE să devină un program mai eficient şi mai competitiv. Totodată, ministrul Cadariu a confirmat faptul că MAT lucrează la normele de aplicare ale programului pentru internaţionalizarea operatorilor economici, care a fost blocat în anul 2020, dar care este esenţial pentru exportatorii de mobilă în particular, şi pentru toţi exportatorii români, în general", se menţionează în comunicat.

Întrevederea a avut ca scop identificarea tuturor instrumentelor pentru a proteja producătorii de mobilă din România şi pentru a sprijini exportul, mai ales că, această industrie exporta aproximativ 30% către pieţele din Rusia şi Belarus.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1794 / 5486
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...