ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration

15 Octombrie 2024   |   R. T.

Din acest

 
 
Coordonatorul firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners și unul dintre cei mai apreciați profesioniști ai Dreptului implicați în arbitraje internaționale de pe piața locală, Dr. Cosmin Vasile, a devenit membru al Comitetului Executiv al Institute for Transnational Arbitration (ITA), fiind cooptat în Grupul operativ pentru Europa al acestui for, unde deține portofoliul de co-președinte pentru Europa de Est.

Din acest Europe Task Force nou creat de ITA mai fac parte profesorul Catherine A. Rogers, co-președinte pentru Europa de Vest și Dr. Richard Happ, co-președinte pentru Europa Centrală.


Unul dintre obiectivele Europe Task Force este creșterea gradului de conștientizare și asumarea rolului de ambasador pe continent, asigurându-se că ITA rămâne atentă la nevoile practicienilor din regiune. Grupul de lucru își propune și încurajarea participării active a ITA în regiune prin organizarea de paneluri în cadrul unor conferințe mai mari, precum și a panelurilor organizate independent. Nu în ultimul rând, urmărește promovarea unei baze de membri mai robustă și mai puternic angajată în întreaga regiune.

Fondat în 1986, Institute for Transnational Arbitration a fost creat pentru a educa executivii din business, oficialii guvernamentali și avocații cu privire la arbitraj ca mijloc de soluționare a disputelor de business transnaționale și pentru a promova aderarea globală la principalele tratate de arbitraj din lume. Prin programele sale, publicații științifice și activitățile membrilor săi, conduse de mulți dintre experții globali de top și susținute corporații, firme de avocatură, cadre universitare și practicieni individuali din toată lumea, ITA a devenit un forum global important în domeniul arbitrajului internațional.

Reamintim că prestigioasa publicație Global Arbitration Review (GAR) notează, în ediția din 2024, că valoarea mandatelor în desfășurare din arbitrajul internațional, gestionate de echipa Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, este de cca. 2,4 miliarde de dolari, societatea de avocați fiind implicată în 15 astfel de proiecte.


Avocații și arbitrii ZRVP reprezintă Guvernul României la ICSID, instituții publice, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale (ANRM), companii din energie precum Hidroelectrica sau SAPE. Din portofoliul de clieți fac parte și corporații private, printre care de amintit sunt OMV Petrom, Alro-Vimetco, Arcadis France SAS, DIWI Consult International, Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori, Portico Investment sau grupul Saint-Gobain.

Pe de altă parte, portofoliul de dosare încredințate cuprinde mandate extrem de interesante si provocatoare profesional, în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată, notează GAR 100 în ediția din acest an.

Prestigioasa publicație amintește și de aprecierile obținute de avocatul asociat coordonator al ZRVP, Dr. Cosmin Vasile. Un partener de la Jenner & Block care a lucrat ca și co-consilier juridic pentru Zamfirescu Racoți Vasile & Partners în mai multe arbitraje și proceduri de executare spune că ZRVP este "de departe cea mai bună firmă din România pentru probleme mari și complexe de arbitraj internațional". Cosmin Vasile se evidențiază ca fiind "iscusit și experimentat".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 1831
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...