ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR începe anul cu promovări în rândul echipei. Cinci avocați fac un pas înainte în carieră

21 Ianuarie 2023   |   BizLawyer

RTPR începe anul cu promovări în rândul echipei. Cinci avocați fac un pas înainte în carieră

 
 
RTPR anunță noi promovări în cadrul echipei de avocați. Ana Popa, Andrada Rusan și Diana Dimitriu devin Senior Associate, iar Lia Ilie și Codrina Simionescu sunt promovate Managing Associate.

„Începem anul cu vești foarte bune. Îmi face o mare plăcere să anunț o nouă serie de promovări după un an cu rezultate excepționale pentru echipa noastră, cu multe tranzacții de răsunet și recunoaștere a valorii avocaților RTPR la nivel internațional. Succesul nostru ca firmă este rezultatul muncii de echipă, a contribuției, dedicării și talentului fiecăruia dintre avocații noștri. Ne mândrim cu o echipă remarcabilă la nivelul tuturor ariilor de practică majore în care activăm, iar promovările din acest an confirmă angajamentul nostru de a dezvolta și mai mult expertiza în domeniile cheie. Le mulțumesc colegelor noastre pentru pasiunea, loialitatea și consecvența demonstrate zi de zi și le felicit pentru această binemeritată recunoaștere”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.

Ana Popaare o experiență de peste 10 ani în litigii și arbitraje, asistând și reprezentând companii locale și internaționale în soluționarea disputelor în domenii diferite, cu precădere litigii comerciale, administrative și fiscale, precum și litigii de proprietate intelectuală și de muncă. Ana a făcut parte din echipa care a obținut o victorie definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un producător internațional de echipamente auto într-un litigiu fiscal complex în care instanța a obligat ANAF să restituie clientului nostru suma de 1,5 milioane de euro. Un alt succes a fost reprezentarea Electrica într-un litigiu cu o valoare de 800 milioane de euro împotriva Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) pentru presupuse încălcări ale obligațiilor de monitorizare post-privatizare privind fostele filiale de distribuție ale Electrica.

Andrada Rusan are ca principală arie de expertiză litigiile comerciale, în special din aria concurenței, a concurenței neloiale și a proprietății intelectuale. Andrada este de asemenea implicată în acordarea de consultanță juridică în aceste arii de practică și reprezentarea clienților în investigații ale autorității de concurență. Andrada a reprezentat Zenith Media Communications într-un litigiu de concurență pentru care recent echipa RTPR a obținut o victorie istorică la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), contribuind astfel la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autoritățile de concurență din toate Statele Membre. Într-un alt mandat de succes a obținut o hotărâre preliminară favorabilă a CJUE, privind clarificarea termenului de „consumator” pentru investitorii neprofesioniști ai platformelor de tranzacționare cu instrumente financiare. Legal 500 2022 o menționează pe Andrada în secțiunile Dreptul concurenței și UE și Dreptul proprietății intelectuale unde clienții îi apreciază „abilitățile remarcabile în domeniul mărcilor înregistrate și al dreptului de autor”.

Diana Dimitriu este specializată în asistarea companiilor locale și internaționale cu privire la proiecte de dreptul muncii, expertiza sa acoperind o gamă largă de aspecte precum transferuri complexe de angajați, concedieri colective, concedieri individuale dificile ale angajaților din poziții cheie, restructurări de personal, negocieri, procese disciplinare, programe de fidelizare și recompensare a managementului companiilor, precum și drept societar, fuziuni și achiziții. Diana este menționată în cea mai recentă ediție a Legal 500 în secțiunea dedicată ariei de dreptul muncii, iar printre clienții pentru care a acordat consultanță în ultimul an se numără Ezugi, Innova și Ursus Breweries. Recent, Diana a făcut parte din echipa care a asistat African Industries Group pentru achiziția rețelei de fitness World Class România de la fondul de investiții Resource Partners.

Lia Ilie este specializată în domeniul financiar-bancar, asistând bănci locale și internaționale și instituții financiare, precum și împrumutații în legătură cu diverse proiecte de finanțări, credite sindicalizate sau bilaterale, crearea și perfectarea de garanții, precum și în legătură cu achiziții publice. Printre proiectele recente în care a acordat consultanță menționăm finanțarea BERD în valoare de 25 milioane de euro acordată Băncii Transilvania, pentru susținerea creditării de către Banca Transilvania a companiilor românești afectate de războiul din Ucraina. Lia este recomandată în Legal 500 2023 la categoria Banking & Finance, iar descrierea clienților evidențiază „o bună cunoaștere a aspectelor de reglementare din domeniul bancar, eficientă, răspunde prompt la solicitările clientului”.

Codrina Simionescu are o experiență bogată în acordarea de asistență în tranzacții comerciale, drept societar, fuziuni și achiziții, due diligence, precum și în tranzacții de piețe de capital și proiecte din sectorul energetic. Printre proiectele recente în care a fost implicată se numără asistența acordată LKE Group, unul dintre cei mai importanți furnizori germani de produse și sisteme de manipulare și logistică, cu privire la achiziția pachetului majoritar de acțiuni în Someg S.A. și o parte din business-ul Transcarpatica S.A. din Gherla, județul Cluj, precum și Meridiam SAS, un investitor global și administrator de active, în legătură cu tranzacția prin care a intrat în acționariatul Netcity Telecom, compania care operează infrastructura subterană de telecomunicații din București.

RTPR este una dintre cele mai cunoscute și apreciate firme de avocatură din România. Echipa are o experiență de neegalat în diferite arii de drept, fiind adesea implicată în cele mai mari și mai sofisticate tranzacții din România și din regiune. Calitatea echipei și a serviciilor furnizate este recunoscută la nivel internațional, principalele ghiduri juridice Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000 clasează firma pe primele locuri în topurile realizate în fiecare an, iar avocații RTPR sunt recomandați ca Leading Lawyers pentru diverse arii de practică, precum Corporate/M&A, Drept bancar și finanțări, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii, Dreptul Proprietății Intelectuale și TMT (Tehnologie, media și telecomunicații).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 603 / 1879
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...