ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții

26 Septembrie 2022   |   R. T.

Acest premiul prestigious reconfirmă poziția solidă pe care SIMION & BACIU o are ca una dintre cele mai respectate firme active în România în domeniul mărcilor, obținând aprecieri remarcabile din partea unor observatori independenți, de-a lungul întregului an.

 
 
SIMION & BACIU a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului în domeniul mărcilor pentru România (Trademark Firm of the Year), acordat în cadrul galei Global IP Awards, o ceremonie organizată de IAM și World Trademark Review (WTR) în 15 septembrie 2022, la Londra.

Acest premiu prestigios reconfirmă poziția solidă pe care SIMION & BACIU o are - una dintre cele mai respectate firme active în România în domeniul mărcilor - obținând aprecieri remarcabile din partea unor observatori independenți, de-a lungul întregului an.

Aflate la cea de-a treia edition, premiile Global IP Awards recunosc, conform organizatorilor, realizările excepționale ale firmelor în litigii, evaluări și cercetări preliminare și aspecte tranzacționale de-a lungul ultimelor 12 luni. În total, 143 distincții au fost acordate unor profesioniști de elită activi în domeniul proprietății intelectuale, marcând astfel diversitatea și expansiunea de care se bucură serviciile din domeniul proprietății intelectuale (PI) la nivel global. Lista finală a premianților reflectă concluziile colective ale unei echipe de profesioniști experimentați, cu legături solide în mediul corporatist și în comunitatea de PI.


Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei a menționat:
Îmi face o deosebită plăcere să accept acest prestigios premiu în numele echipei SIMION & BACIU. Aceasta este o nouă confirmare a reputație de care ne bucurăm în domeniul proprietății intelectuale. Mulțumesc echipei noastre, ale cărei abilități și dedicare au făcut posibilă obținerea acestei distincții.  Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul SIMION & BACIU se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului nostru – calități reconfirmate de acest premiu”.




SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, oferind servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu.

Exemple ale activității firmei, care au susținut decizia organizatorilor Global IP Awards (IAM și WTR) de a recunoaște SIMION & BACIU drept Firma anului 2022 în domeniul mărcilor în România (Trademark Firm of the Year) includ asistența și reprezentarea în cazuri cu un grad ridicat de complexitate și nivel de sensibilitate notabil din punct de vedere comercial și care creionează jurisprudența pieței locale în domeniul mărcilor, acordate unor clienți precum:

► unul dintre cei mai importanți producători de rulmenți cu bile din lume în legătură cu reținerea unui volum mare de produse contrafăcute, operată de autoritățile vamale române. Echipa
SIMION & BACIU a obținut un prim rezultat favorabil în legătură cu acest conflict în fața Tribunalului București și a realizat astfel primul pas în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală ale clientului;

► una dintre cele mai renumite companii ce activează în domeniul auto, în contextul unui conflict determinat de o cerere de marcă similară depusă de o entitate ce își desfășoară, de asemenea, activitatea în domeniul auto din România. Echipa SIMION & BACIU a obținut o decizie favorabilă succesivă din partea instanțelor române, ce confirmă reputația și statutul de mărci de renume pentru mărcile din portofoliul clientului;

► unul dintre cei mai mari producători de echipamente electrice de radio și de securitate pentru uz militar și comercial și deopotrivă o companie activă în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente de relee radio, unități și sisteme de antene și în producția de stații de epurare a apei și sisteme fotovoltaice, precum și diferite bunuri de larg consum, în legătură cu o serie de conflicte ce vizează validitatea mărcilor internaționale ale clientului, protejate în jurisdicția noastră.

► o companie de software de securitate activă pe plan mondial, în ce privește cercetarea, protecția și menținerea/administrarea întregului portofoliul de mărci internaționale ale societății.

► un brand de renume din industria articolelor de lux, în vederea pregătirii strategiei acestuia în contextul apărării drepturilor asupra mărcii sale împotriva unui terț ce utilizează fără drept marca clientului pentru produse diferite, atât în Uniunea Europeană cât și în afara Uniunii.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Andreea Bende, Partener în cadrul SIMION & BACIU, a menționat: ”Acest premiu reflectă rezultatele dedicării nostre continue pentru excelență în domeniul mărcilor. Este onorant să fim recunoscuți ca Firma anului în domeniul mărcilor în România. Acest statut vine cu un nivel foarte mare de satisfacție, dar și cu provocări. Promisiunea noastră este că vom continua să demostrăm același nivel de implicare în munca noastră, să inovăm și să fim mereu deschizători de drumuri.  Mulțumim clienților noștri pentru încrederea cu care ne investesc continuu.

Premiul Firma anului 2022 în domeniul mărcilor în România (Trademark Firm of the Year in Romania) face parte dintr-o suită de distincții care au evidențiat performanțele SIMION & BACIU și ale membrilor echipei sale, anunțate de IAM si WTR în contextual ediției 2022 a topurilor pe care le-au publicat:

→   În clasamentul WTR1000 dedicat firmelor, SIMION & BACIU este inclusă pe cea mai înaltă treaptă (GOLD) a clasamentelor și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Enforcement and litigation și Prosecution and strategy.
→   Ana-Maria Baciu, Managing Partner, si Andreea Bende, Partner, sunt incluse în categoria GOLD, iar Cosmina Maria Simion, Managing Partner, este inclusă în categoria SILVER.
→   Totodată, Ana-Maria Baciu a fost inclusă în prestigioasa listă ”WTR Global Leaders (Private Practice)”.

Mai mult, acest premiu continuă seria de aprecieri obținute de echipa SIMION & BACIU în 2022, și care include și:

*       Câștigătoare a premiului Romanian Firm of the Year acordat de Managing IP, pentru al doilea an consecutiv (2022 și 2021)

*       Una dintre cele două firme incluse pe prima treaptă a clasamentului (TIER 1) pentru capitolul Intellectual Property de Legal 500 (Legalease);

*       Inclusă pe prima treaptă (TIER 1) și recunoscută ca Firmă de Top pentru secțiunile Trademark contentious și Trademark prosecution și numită Firmă Recomandată pentru Copyright și alte drepturi de către IP Stars/Managing IP; astfel, SIMION & BACIU continuă să fie singura firmă activă în România inclusă pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului său de acestă prestigioasă publicație atât pentru categoria Trademark contentious cât și pentru categoria Trademark prosecution;

*       Recunoscută în secțiunea Intellectual Property & TMT a clasamentelor realizate pentru România de Chambers and Partners.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiilor Global IP Awards 2022 acordate de IAM și WTR, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici.

IAM este o sursă de știri, analize și date la nivel mondial de încredere despre gestionarea proprietății intelectuale ca activ cheie al unei afaceri.

WTR oferă o perspectivă critică asupra contextului pieței și oferă o gamă largă de rapoarte, cercetări în colaborare cu jucători din comunitatea de PI și rapoarte cu acoperire internațională care includ contribuții ale celor mai importanți experți din domeniu din lume.

SIMION & BACIU oferă clienților săi combinația potrivită de servicii de consultanță și reprezentare juridică, experiență de business și umanitarism.
De peste 20 de ani, membri ai echipei s-au numărat între promotorii unui sistem juridic și ai unui mediul de afaceri moderne în România. Astăzi, firma continuă să construiască și să promoveze un model de business care o poziționează ca partener de afaceri pentru clienții săi, în raport cu interesele lor profesionale și nevoile de asistență și reprezentare juridică în diferite domenii de drept și industrii reglementate, de interes pentru acești. Activitatea echipei de avocați și consultanți în proprietate intelectuală se axează în principal pe domenii precum proprietate intelectuală, jocuri de noroc, tehnologie, media și protecția datelor cu caracter personal, protecția consumatorului, publicitate, life sciences, litigii.
Avocații și consultanții
SIMION & BACIU sunt activi în comunitățile de afaceri relevante pentru domeniile de practică ale firmei și contribuie cu opinii bine argumentate în cadrul dezbaterilor ocazionate de conferințe și publicații din România și de la nivel internațional. Membri ai echipei sunt recunoscuți ca profesioniști de top de către publicații juridice internaționale de renume, precum Legal 500, Chambers and Partners, Managing IP, WTR 1000 și sunt activi în asociațiilor profesionale multi-jurisdicționale și locale, cum ar fi INTA, Marques, IMGL sau AmCham.
SIMION & BACIU este câștigătoare a premiului Romanian Firm of the Year acordat de Managing IP în 2021 și 2022. SIMION & BACIU este recunoascută ca Leading Law Firm de European Legal 500 în mod continuu, încă de la înființare. 



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 486 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...