ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții

26 Septembrie 2022   |   R. T.

Acest premiul prestigious reconfirmă poziția solidă pe care SIMION & BACIU o are ca una dintre cele mai respectate firme active în România în domeniul mărcilor, obținând aprecieri remarcabile din partea unor observatori independenți, de-a lungul întregului an.

 
 
SIMION & BACIU a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului în domeniul mărcilor pentru România (Trademark Firm of the Year), acordat în cadrul galei Global IP Awards, o ceremonie organizată de IAM și World Trademark Review (WTR) în 15 septembrie 2022, la Londra.

Acest premiu prestigios reconfirmă poziția solidă pe care SIMION & BACIU o are - una dintre cele mai respectate firme active în România în domeniul mărcilor - obținând aprecieri remarcabile din partea unor observatori independenți, de-a lungul întregului an.

Aflate la cea de-a treia edition, premiile Global IP Awards recunosc, conform organizatorilor, realizările excepționale ale firmelor în litigii, evaluări și cercetări preliminare și aspecte tranzacționale de-a lungul ultimelor 12 luni. În total, 143 distincții au fost acordate unor profesioniști de elită activi în domeniul proprietății intelectuale, marcând astfel diversitatea și expansiunea de care se bucură serviciile din domeniul proprietății intelectuale (PI) la nivel global. Lista finală a premianților reflectă concluziile colective ale unei echipe de profesioniști experimentați, cu legături solide în mediul corporatist și în comunitatea de PI.


Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei a menționat:
Îmi face o deosebită plăcere să accept acest prestigios premiu în numele echipei SIMION & BACIU. Aceasta este o nouă confirmare a reputație de care ne bucurăm în domeniul proprietății intelectuale. Mulțumesc echipei noastre, ale cărei abilități și dedicare au făcut posibilă obținerea acestei distincții.  Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul SIMION & BACIU se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului nostru – calități reconfirmate de acest premiu”.




SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, oferind servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu.

Exemple ale activității firmei, care au susținut decizia organizatorilor Global IP Awards (IAM și WTR) de a recunoaște SIMION & BACIU drept Firma anului 2022 în domeniul mărcilor în România (Trademark Firm of the Year) includ asistența și reprezentarea în cazuri cu un grad ridicat de complexitate și nivel de sensibilitate notabil din punct de vedere comercial și care creionează jurisprudența pieței locale în domeniul mărcilor, acordate unor clienți precum:

► unul dintre cei mai importanți producători de rulmenți cu bile din lume în legătură cu reținerea unui volum mare de produse contrafăcute, operată de autoritățile vamale române. Echipa
SIMION & BACIU a obținut un prim rezultat favorabil în legătură cu acest conflict în fața Tribunalului București și a realizat astfel primul pas în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală ale clientului;

► una dintre cele mai renumite companii ce activează în domeniul auto, în contextul unui conflict determinat de o cerere de marcă similară depusă de o entitate ce își desfășoară, de asemenea, activitatea în domeniul auto din România. Echipa SIMION & BACIU a obținut o decizie favorabilă succesivă din partea instanțelor române, ce confirmă reputația și statutul de mărci de renume pentru mărcile din portofoliul clientului;

► unul dintre cei mai mari producători de echipamente electrice de radio și de securitate pentru uz militar și comercial și deopotrivă o companie activă în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente de relee radio, unități și sisteme de antene și în producția de stații de epurare a apei și sisteme fotovoltaice, precum și diferite bunuri de larg consum, în legătură cu o serie de conflicte ce vizează validitatea mărcilor internaționale ale clientului, protejate în jurisdicția noastră.

► o companie de software de securitate activă pe plan mondial, în ce privește cercetarea, protecția și menținerea/administrarea întregului portofoliul de mărci internaționale ale societății.

► un brand de renume din industria articolelor de lux, în vederea pregătirii strategiei acestuia în contextul apărării drepturilor asupra mărcii sale împotriva unui terț ce utilizează fără drept marca clientului pentru produse diferite, atât în Uniunea Europeană cât și în afara Uniunii.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Andreea Bende, Partener în cadrul SIMION & BACIU, a menționat: ”Acest premiu reflectă rezultatele dedicării nostre continue pentru excelență în domeniul mărcilor. Este onorant să fim recunoscuți ca Firma anului în domeniul mărcilor în România. Acest statut vine cu un nivel foarte mare de satisfacție, dar și cu provocări. Promisiunea noastră este că vom continua să demostrăm același nivel de implicare în munca noastră, să inovăm și să fim mereu deschizători de drumuri.  Mulțumim clienților noștri pentru încrederea cu care ne investesc continuu.

Premiul Firma anului 2022 în domeniul mărcilor în România (Trademark Firm of the Year in Romania) face parte dintr-o suită de distincții care au evidențiat performanțele SIMION & BACIU și ale membrilor echipei sale, anunțate de IAM si WTR în contextual ediției 2022 a topurilor pe care le-au publicat:

→   În clasamentul WTR1000 dedicat firmelor, SIMION & BACIU este inclusă pe cea mai înaltă treaptă (GOLD) a clasamentelor și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Enforcement and litigation și Prosecution and strategy.
→   Ana-Maria Baciu, Managing Partner, si Andreea Bende, Partner, sunt incluse în categoria GOLD, iar Cosmina Maria Simion, Managing Partner, este inclusă în categoria SILVER.
→   Totodată, Ana-Maria Baciu a fost inclusă în prestigioasa listă ”WTR Global Leaders (Private Practice)”.

Mai mult, acest premiu continuă seria de aprecieri obținute de echipa SIMION & BACIU în 2022, și care include și:

*       Câștigătoare a premiului Romanian Firm of the Year acordat de Managing IP, pentru al doilea an consecutiv (2022 și 2021)

*       Una dintre cele două firme incluse pe prima treaptă a clasamentului (TIER 1) pentru capitolul Intellectual Property de Legal 500 (Legalease);

*       Inclusă pe prima treaptă (TIER 1) și recunoscută ca Firmă de Top pentru secțiunile Trademark contentious și Trademark prosecution și numită Firmă Recomandată pentru Copyright și alte drepturi de către IP Stars/Managing IP; astfel, SIMION & BACIU continuă să fie singura firmă activă în România inclusă pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului său de acestă prestigioasă publicație atât pentru categoria Trademark contentious cât și pentru categoria Trademark prosecution;

*       Recunoscută în secțiunea Intellectual Property & TMT a clasamentelor realizate pentru România de Chambers and Partners.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiilor Global IP Awards 2022 acordate de IAM și WTR, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici.

IAM este o sursă de știri, analize și date la nivel mondial de încredere despre gestionarea proprietății intelectuale ca activ cheie al unei afaceri.

WTR oferă o perspectivă critică asupra contextului pieței și oferă o gamă largă de rapoarte, cercetări în colaborare cu jucători din comunitatea de PI și rapoarte cu acoperire internațională care includ contribuții ale celor mai importanți experți din domeniu din lume.

SIMION & BACIU oferă clienților săi combinația potrivită de servicii de consultanță și reprezentare juridică, experiență de business și umanitarism.
De peste 20 de ani, membri ai echipei s-au numărat între promotorii unui sistem juridic și ai unui mediul de afaceri moderne în România. Astăzi, firma continuă să construiască și să promoveze un model de business care o poziționează ca partener de afaceri pentru clienții săi, în raport cu interesele lor profesionale și nevoile de asistență și reprezentare juridică în diferite domenii de drept și industrii reglementate, de interes pentru acești. Activitatea echipei de avocați și consultanți în proprietate intelectuală se axează în principal pe domenii precum proprietate intelectuală, jocuri de noroc, tehnologie, media și protecția datelor cu caracter personal, protecția consumatorului, publicitate, life sciences, litigii.
Avocații și consultanții
SIMION & BACIU sunt activi în comunitățile de afaceri relevante pentru domeniile de practică ale firmei și contribuie cu opinii bine argumentate în cadrul dezbaterilor ocazionate de conferințe și publicații din România și de la nivel internațional. Membri ai echipei sunt recunoscuți ca profesioniști de top de către publicații juridice internaționale de renume, precum Legal 500, Chambers and Partners, Managing IP, WTR 1000 și sunt activi în asociațiilor profesionale multi-jurisdicționale și locale, cum ar fi INTA, Marques, IMGL sau AmCham.
SIMION & BACIU este câștigătoare a premiului Romanian Firm of the Year acordat de Managing IP în 2021 și 2022. SIMION & BACIU este recunoascută ca Leading Law Firm de European Legal 500 în mod continuu, încă de la înființare. 



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 691 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...