ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR Pensii devine primul administrator de pensii ocupaţionale Pilon IV din România

15 Februarie 2022   |   Agerpres

Pilonul IV este o schemă de pensie opţională prin intermediul căreia angajatorii pot asigura beneficii suplimentare angajaţilor, în timpul activităţii lor, sub forma unei contribuţii, în vederea obţinerii de către aceştia a unei pensii ocupaţionale.

 
 
BCR Pensii este prima companie din România care a fost autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară ca administrator de fonduri de pensii ocupaţionale Pilon IV, a anunţat marţi compania.
 
Pilonul IV este o schemă de pensie opţională prin intermediul căreia angajatorii pot asigura beneficii suplimentare angajaţilor, în timpul activităţii lor, sub forma unei contribuţii, în vederea obţinerii de către aceştia a unei pensii ocupaţionale.
 
Practic, Pilonul IV este o schemă de pensii în care fiecare companie care decide să participe are obligaţia să ofere produsul tuturor angajaţilor săi şi să vireze contribuţii în contul acestora, însă are totodată libertatea de a stabili cuantumuri diferenţiate de contribuţie proprie pentru fiecare angajat, pe criterii cum ar fi vechimea, funcţia deţinută sau nivelul salarial.
 
O caracteristică specifică Pilonului IV este clauza de vesting, care presupune că angajaţii devin proprietarii sumelor acumulate la expirarea unui termen de maximum 3 ani, cu condiţia ca raportul în baza căruia au fost plătite respectivele contribuţii de către angajator să fie încă în vigoare.
 
"Ne bucură să fim prima companie din piaţă ce oferă acest produs de pensie de tip business-to-business. Pensiile ocupaţionale au beneficii majore atât pentru angajaţi, care au posiblitatea să acumuleze mai mulţi bani pentru pensie, cât şi pentru angajatori, care câştigă un mod unic şi inovativ de retenţie al salariaţilor. Totodată, o companie care creează un fond de pensii dedicat pentru angajaţii săi va profita de un imens capital de imagine pe piaţa mereu în mişcare a muncii. Fondurile de pensii ocupaţionale sunt foarte potrivite pentru marii angajatori, dar pot fi alegerea ideală şi pentru companiile medii. Acestea pot oferi contribuţii generoase sau pot alege să se asocieze într-un singur fond comun, pentru a reuşi să creeze masa critică necesară constituirii unui fond de pensii dedicat", a declarat Radu Crăciun, director general şi preşedinte al Directoratului BCR Pensii.
 
Posibilitatea de a administra un fond de pensii ocupaţionale aparţine exclusiv unui administrator autorizat în acest scop de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
 
În acest moment, BCR Pensii este singura societate din România autorizată pentru a oferi Pilonul IV companiilor publice sau private. BCR Pensii administrează active nete de peste 6,6 miliarde lei şi are peste 857.000 de participanţi (date cumulate pentru FPAP BCR si FPF BCR PLUS, valabile la 31.12.2021 şi preluate de pe site-ul ASF).
 
Pilonul IV vine în completarea celor trei piloni de pensii din România: Pilonul I - pensia publică de la stat, Pilonul II - sistemul de pensii obligatorii administrate privat şi Pilonul III - sistemul de pensii facultative administrate privat. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10187 / 18458
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...