ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut cu 12,2%, în primele opt luni

15 Octombrie 2020   |   Agerpres

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%.

 
 
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută, cu 12,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,7%, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Astfel, în primele opt luni din 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -3 1 august 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri în scădere cu 12,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-18,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-9,5%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%).
 
Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%.
 
De asemenea, în primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 11,7%.
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 34% mai mică în comparaţie cu perioada similară din 2019, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-48,6%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-37,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-31,0%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-23,8%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-15,0%).
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,6% mai redusă comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2019.
 
Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-10,1%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,6%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,4%).
 
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.
 
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,9%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+35,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,4%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,6%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,9%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-1,6%).
 
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 7,7%.
 
Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna august 2019, a înregistrat o creştere cu 1,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+101,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,4%). Scăderi au înregistrat activităţile din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,6%) şi din comerţul cu autovehicule (-0,1%).
 
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, a înregistrat o creştere cu 2,5% faţă de luna august 2019.
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,4% mai mică faţă de luna august 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-45,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-29,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-27,7%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-16,3%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 7,9%.
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020 a scăzut cu 28%, comparativ cu august 2019.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13996 / 17187
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...