ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Energiei solicită Executivului comunitar să identifice soluţii europene la creşterea preţurilor la energie

22 Septembrie 2021   |   Agerpres

El a precizat că agenda discuţiilor a vizat şi un schimb de opinii preliminare pe marginea propunerilor legislative ale Comisiei Europene pentru sectorul energetic (eficienţă energetică şi surse regenerabile) ca parte din pachetul Fit for 55, aflat în negociere la nivel european în perspectiva atingerii neutralităţii climatice a UE până în 2050.

 
 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat Comisiei Europene să fie demarate discuţii aprofundate cu Statele Membre pe marginea cauzelor care au stat la baza creşterii preţurilor la energie şi să fie identificate soluţii corespunzătoare la nivel european.
 
"Am participat astăzi la reuniunea informală a Consiliului Energie, găzduit de Preşedinţia Slovenă a Consiliului UE. Unul dintre aspectele importante pe care l-am evidenţiat, alături de majoritatea colegilor miniştri din Statele Membre UE, se referă la preţurile ridicate la energie şi la costul certificatelor de CO2. Acest aspect reprezintă o preocupare majoră pentru România, în special în ceea ce priveşte impactul asupra consumatorilor finali şi gospodăriilor vulnerabile. Preţul certificatelor de CO2 afectează puternic, cel puţin pe termen scurt, preţurile la electricitate. Am solicitat Comisiei Europene să fie demarate discuţii aprofundate cu Statele Membre pe marginea cauzelor care au stat la baza creşterii preţurilor la energie (electricitate şi gaze naturale) şi să fie identificate soluţii corespunzătoare la nivel european. Alături de ceilalţi miniştri, am susţinut importanţa menţinerii acestei problematici în atenţie la nivel european în perioada imediat următoare", a scris Popescu, miercuri, pe Facebook.
 
El a precizat că agenda discuţiilor a vizat şi un schimb de opinii preliminare pe marginea propunerilor legislative ale Comisiei Europene pentru sectorul energetic (eficienţă energetică şi surse regenerabile) ca parte din pachetul Fit for 55, aflat în negociere la nivel european în perspectiva atingerii neutralităţii climatice a UE până în 2050.
 
"Din perspectiva României, am punctat următoarele aspecte de interes: atingerea neutralităţii climatice până în 2050 la nivelul UE reprezintă o oportunitate pentru a realiza schimbări semnificative la nivelul economiei, industriei şi societăţii, în ansamblu. Este necesară o schimbare şi trebuie să luam măsuri în direcţia corectă. Sistemul energetic va reprezenta coloana vertebrală a angajamentului european faţă de neutralitatea climatică. În contextul demarării negocierilor la nivel european pe marginea propunerilor legislative de promovare a măsurilor de eficienţă energetică şi surselor regenerabile, am susţinut importanţa ca impactul întregului pachet Fit for 555 să fie acceptabil din punct de vedere social şi economic. Provocarea din centrul tranziţiei verzi a UE este modul în care vom putea transpune aceste beneficii în societăţile noastre într-un mod corect şi echilibrat", a subliniat ministrul Energiei.
 
Un al treilea aspect evidenţiat de oficialul român la reuniunea informală a Consiliului Energie a vizat securitatea aprovizionării cu energie, ceea ce din punctul de vedere al României reprezintă utilizarea unui mix echilibrat de tehnologii şi surse energetice cu emisii scăzute de carbon, inclusiv, energia nucleară, care reprezintă o componentă esenţială în efortul României de atingere a obiectivelor europene în domeniul schimbărilor climatice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10686 / 17290
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Decizie de referință a ICCJ: titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...