ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rezervele valutare ale BNR au urcat la 65,78 miliarde euro, în septembrie

01 Octombrie 2024   |   Agerpres

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 7,855 miliarde de euro.

 
 
Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) totalizau 65,778 miliarde de euro, la finele lunii septembrie 2024, în creştere cu 4,10% comparativ cu nivelul de 63,187 miliarde de euro, la 31 august 2024, conform unui comunicat al Băncii Centrale, transmis marţi AGERPRES.

În cursul lunii au avut loc intrări de 6,050 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală de 3,000 miliarde de euro şi în dolari americani în valoare nominală de aproximativ 1,890 miliarde de euro) şi altele.


De asemenea, au avut loc ieşiri de 3,459 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (aproximativ 685 milioane euro); plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 7,855 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2024 au fost de 73,663 miliarde euro, faţă de 70,775 miliarde euro la 31 august 2024.

Plăţile scadente în luna octombrie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 1,850 miliarde de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5 / 17666
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
KPMG Legal consolidează echipa de managment prin promovarea a patru avocați pe poziția de partener | Cristina Roșu, Irina Stănică, Dragoș Iamandoiu și Călin Dragoman fac un pas înainte în carieră
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Clifford Chance Badea a asistat băncile în legătură cu emisiunea de obligațiuni ESG prin care Banca Transilvania a atras 700 mil. E de pe piețele internaționale. Mădălina Rachieru-Postolache (partener) și Radu Ropotă (Of-Counsel), în prim plan
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Șerban și Asociații continuă extinderea Departamentului de Drept Privat
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...