ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AGISTA face exit din acționariatul Dendrio și își consolidează participația în compania Fort

11 Octombrie 2024   |   BizLawyer

• Investiția AGISTA în Dendrio Solutions a generat un IRR de 22% și un return de 60%, în 2 ani și jumătate • AGISTA marchează, astfel, primul exit din acest an • AGISTA își crește participația în compania de cybersecurity Fort SA de la 4,4% la 38,5%

 
 
AGISTA anunță ieșirea din acționariatul Dendrio Solutions și reinvestirea profitului obținut în urma acestei tranzacții în creșterea participației sale în compania Fort SA.

Valoarea exitului din compania Dendrio Solutions (parte a Bittnet Group), pentru deținerea de 11,7% este de aproximativ 3,4 milioane de euro. Exitul AGISTA din compania Dendrio Solutions, integrator de soluții și servicii IT, a fost realizat cu un randament de 60% și un Internal Rate of Return (IRR) de 22%, obținut într-o perioadă de doi ani și jumătate.

„Strategia noastră a vizat încă de la început infuzia de capital în compania Dendrio pentru a o susține în consolidarea poziției sale de piață prin M&A. O strategie care putem spune că a dat rezultate, când, după 2 ani și jumătate, compania a făcut progrese importante în ceea ce privește integrarea operațională pe pilonul de cloud și infrastructură. Astfel, decizia de a ieși din acționariat a venit firesc în acest proces”, a declarat Anca Manițiu, membru executiv al echipei de board AGISTA.


În ceea ce privește investiția în compania de cybersecurity Fort, în urma tranzacțiilor de cumpărare, AGISTA își crește deținerea de la 4,4% la 38% și, alături de Impetum Investments, devine acționar majoritar, cu o participație totală de 63,3%, preluând integral pachetul de acțiuni deținut în companie de Grupul Bittnet.

„Tranzacția Fort face parte din noua strategie investițională a AGISTA, care urmărește diversificarea industriilor strategice, concentrându-se pe sectoare cu potențial de creștere, precum cel al securității cibernetice. Realizăm astfel o pivotare dintr-o poziție minoritară, într-una majoritară, dintr-o companie generalistă într-una de nișă, foarte în trend cu vremurile actuale. Cybersecurity este un domeniu care oferă oportunități semnificative de dezvoltare, în special pe fondul unei piețe locale de securitate cibernetică extrem de fragmentată, cu posibilități de consolidare și marje solide de profit, mai ales în zona serviciilor de consultanță. Astfel, ne extindem participația în Fort SA, în linie cu teza noastră de investiții, cu scopul de a o scala și de a o duce la următorul nivel”, a adăugat Anca Manițiu.

Cele două tranzacții sunt supuse avizării de către Comisia pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe (CEISD).

AGISTA investește în toate domeniile de activitate, dar urmărește preponderent industriile: IT&C, healthcare, cybersecurity, energy și alte sectoare de nișă. De la lansare și până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, Fort, Top Tech, Bittnet Group și Centrokinetic.

Fondul de investiții de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, susține prin capital și know-how acele IMM-uri românești ale căror produse și servicii sunt importante pentru societate. Cu specific de acționar minoritar, AGISTA investește tichete între 2-5 milioane euro și acționează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu și contribuind la dezvoltarea rapidă și sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluții personalizate, ghidaj și networking, având alături un partener de creștere în perspectiva transformării în campion regional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8290
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...