ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

HARMAN România extinde cel mai mare centru de dezvoltare auto din București și recrutează 20 de programatori în echipa de Telematică

27 Noiembrie 2019   |   BizLawyer

Într-o industrie care mizează din ce în ce mai mult pe mobilitate și conectivitate, HARMAN trece la nivelul următor, și lucrează deja la proiecte care, odată cu implementarea pe scară largă a tehnologiilor 5G, vor face tranziția către mașinile autonome.

 
 
HARMAN International, lider global în tehnologia connected car, caută 20 de români alături de care să schimbe viitorul industriei auto. În România, HARMAN are o echipă de 400 de angajați și își continuă trend-ul ascendent de 30% din ultimii 2 ani, în materie de recrutări. În echipa de Telematică, programatorii HARMAN România construiesc ecosistemul connected car pentru cei mai mari producători de automobile din lume. Companiile Mercedes și BMW au implementat sistemul de Telematică realizat în România, iar tehnologia 5G va duce proiectele HARMAN cu un pas mai aproape de mașinile autonome.

În echipa de Telematică din România lucrează acum peste 80 de angajați, cu profile de programare preponderent, dar și de testare și integrare, care dezvoltă softurile noii generații de automobile. Telematica este tehnologia ce permite interacțiunea automobilului cu toate dispozitivele conectate, de la unitățile smart home, la sistemele de monitorizare a traficului. Astfel, mașina poate fi controlată de la distanță, doar cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei, iar scenarii care acum câțiva ani păreau de domeniul filmelor SF, au devenit în zilele noastre cât se poate de adevărate.


Conceptul Connected Car este aplicabil în contexte multiple din viața reală a utilizatorilor, de exemplu în situațiile în care, în caz de accident, tehnologia telematics detectează dacă sunt pasageri în mașină și declanșează un apel de urgență (eCall), specific regiunii respective, furnizând informațiile necesare intervenției rapide a serviciilor de salvare.

„HARMAN are planuri ambițioase în România. Divizia de telematică este una foarte importantă pentru noi și reprezintă nucleul conceptului de connected car care, odată cu adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G, va duce la apariția mașinilor autonome. Ne dorim să atragem oameni pasionați de industria auto care vor să-și pună amprenta asupra noii generații de vehicule, să dezvoltăm împreună soluții de top, pe o piață cu un potențial uriaș”, a declarat Alexandru Moțoc, Managing Director Harman România.

Printre soluțiile dezvoltate de HARMAN în România se numără sistemele MBUX pentru Mercedes, MGU pentru BWM, funcțiile de Remote Online Services, cât și funcțiile de apelare în caz de urgență. Programatorii HARMAN lucrează pe cele mai noi modele de automobile, majoritatea fiind mașini care nu au fost încă lansate pe piață. În plus, unul dintre cele mai mari avantaje pentru developeri este acela că pot testa chiar ei mașinile pe care sunt implementate programele la care lucrează și, astfel, obțin o perspectivă de ansamblu asupra felului în care munca lor contribuie la dezvoltarea companiei.

HARMAN este prezentă în România din anul 2012, iar piața locală este una importantă, mai ales în contextul în care industria auto este cea mai puternică din sectorul economic românesc. În 2018, aceasta a înregistrat cel mai mare avans din ultimii șapte ani, având o  contribuție de 14% la PIB-ul României.

Într-o industrie care mizează din ce în ce mai mult pe mobilitate și conectivitate, HARMAN trece la nivelul următor, și lucrează deja la proiecte care, odată cu implementarea pe scară largă a tehnologiilor 5G, vor face tranziția către mașinile autonome.

Pe lângă partea de telematică, HARMAN deține un portofoliu dinamic de soluții inovative, parte a ecosistemului connected car. De la componente hardware, până la platforme precum Digital Cockpit, Advanced Driver Assistence Systems (ADAS), sau elemente care țin de securitatea datelor, HARMAN este partenerul de încredere de care producătorii auto au nevoie pentru furnizarea către utilizatori a unor experiențe smart unice și bogate, atât în interiorul automobilului, cât și în raport cu mediul înconjurător.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6709 / 8191
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...