ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vienna Insurance Group obține rezultate record în primele 3 trimestre din 2019

27 Noiembrie 2019   |   BizLawyer

Profitul net a crescut cu 9,5%, câștigul pe acțiune a urcat la 2,36 euro • Primele au crescut cu 6,7%, la 7,9 miliarde de euro • Profitul (înainte de impozitare) a crescut cu 6,8%, la 376 mil. euro • Rata combinată, de 96,4%, s-a menținut la nivelul anului anterior

 
 
Vienna Insurance Group a continuat să crească în primele trei trimestre din 2019. Avansul semnificativ al primelor și profitului (înainte de impozitare) confirmă tendință de creștere din 2019. Rata combinată s-a situat la de 96,4%, similar cu nivelul din perioada corespunzătoare a anului anterior (96,3%).

“Cifrele noastre cheie aferente anului 2019 indică îmbunătățiri după primele nouă luni, iar tendința de creștere începută în 2016 continuă. Suntem foarte încrezători cu privire la atingerea obiectivelor noastre pentru 2019, respectiv prime brute subscrise de 9,9 miliarde de euro și profit (înainte de impozitare) în intervalul 500-520 milioane de euro”, a concluzionat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, declarându-se mulțumită de rezultatele trimestriale obținute.


Creșterea primelor pe toate liniile de business

Volumul total al primelor a crescut cu 6,7%, la 7,851 miliarde de euro, în primele trei trimestre din 2019. Toate liniile de business au înregistrat creșteri ale primelor. VIG a reușit să obțină creșteri de două cifre pe asigurări de sănătate (+11,2%) și asigurări de proprietăți (+10,1%). Cei mai mari contributori la creșterea primelor au fost piețele din Polonia (+165 milioane de euro), Austria (+ 110 milioane de euro) și Țările Baltice (+91 milioane de euro). Piețele ECE au contribuit cu peste 9% la creșterea primelor, sau aproximativ 5% ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Țările Baltice și Bosnia-Herțegovina).

Rezultat (înainte de impozitare) pozitiv pe toate piețele

Profitul (înainte de impozitare) a fost de 376,2 milioane de euro, în creștere cu 6,8% față de primele trei trimestre din 2018.
Rezultatul a fost pozitiv pe toate piețele, iar cele mai mari creșteri de profit au fost înregistrate în Polonia, Austria și Bulgaria.
Profitul Grupului după impozitare și plata intereselor minoritare (profitul net) a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane de euro.

Rată combinată stabilă

Rata combinată s-a situat la 96,4%, fiind cu doar 0,1 puncte procentuale peste nivelul din aceeași perioadă a anului anterior (96,3%), din cauza condițiile meteo nefavorabile.

Bulgaria, Țările Baltice și segmentul Alte piețe din ECE au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale ratei combinate pe segmentul asigurărilor generale. Scăderile în ceea ce privește rata combinată au fost determinate în principal de măsurile pe segmentul auto adoptate în Ucraina și Serbia și cele pe segmentul de proprietăți adoptate în Croația. Cu toate că rata combinată s-a îmbunătățit semnificativ și în România (-3,1 puncte procentuale) datorită măsurilor din segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, nivelul acesteia rămâne peste 100%.

Alte cifre financiare-cheie

Rezultatul financiar, incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă, a fost de 627 milioane de euro în primele trei trimestre din 2019, o scădere cu 21,2% față de anul anterior. Scăderea anuală a rezultatului financiar a fost cauzată în primul rând de reducerea câștigurilor din investiții și de efecte nerecurente rezultate din vânzarea activelor imobiliare în 2018. Câștigul pe acțiune anualizat a fost de 2,36 euro.

Investițiile Grupului, incluzând numerarul și echivalentele de numerar, însumau 35,8 miliarde de euro la 30 septembrie 2019. Acestea au scăzut cu 4,8% față de 31 decembrie 2018, în principal ca efect al schimbării metodologiei de consolidare a societăților non-profit de la 1 august 2019.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7166 / 8647
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...