ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şase firme sunt interesate de dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanţa

24 Octombrie 2023   |   Agerpres

Potrivit Ministerului Energiei, demersul Oil Terminal de a iniţia selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa evidenţiază viziunea strategică a României de a se afirma ca un pilon major în industria bitumului la nivel regional.

 
 
Şase companii sunt interesate să construiască un terminal de bitum în Portul Constanţa iar în perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre aceştia pentru a identifica cele mai potrivite soluţii, informează Ministerul Energiei.

"Printr-un comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti, compania Oil Terminal, aflată sub autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, informează acţionarii şi investitorii că, pană la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenţii pentru dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanţa de către: Takida Terminal S.R.L.; Euronova Energies S.A.; Frial S.A.; OMV Petrom S.A.; Trafigura Pte Ltd; Vitaro Energy SRL", se arată într-un comunicat al instituţiei.


Potrivit sursei citate, în perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre aceştia pentru a identifica cele mai potrivite soluţii de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obţinute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acţionarilor Oil Terminal.

"Avem confirmarea din partea pieţei cu privire la oportunitatea dezvoltării unui terminal de bitum în Portul Constanţa. Sunt 6 oferte, inclusiv din partea unor companii globale serioase. Va urma o procedură de selecţie competitivă şi transparentă, aşa cum şi-a asumat conducerea Oil Terminal. Răspundem unei nevoi din partea pieţei interne, pentru care România acoperă mai puţin de un sfert din producţia internă. În plus, este important să ne pregătim încă de pe acum, prin această investiţie strategică, pentru efortul de reconstrucţie a Ucrainei în anii ce vor veni", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Potrivit Ministerului Energiei, demersul Oil Terminal de a iniţia selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa evidenţiază viziunea strategică a României de a se afirma ca un pilon major în industria bitumului la nivel regional. Această mişcare nu numai că va răspunde nevoilor crescânde ale pieţei interne, dar va contribui şi la eforturile semnificative de reconstrucţie a Ucrainei. Ministerul Energiei subliniază prin această iniţiativă angajamentul ferm al României de a-şi maximiza potenţialul şi resursele, consolidând poziţia ţării ca lider energetic în această parte a Europei.

Oil Terminal este o companie petrolieră cu o tradiţie de peste 125 de ani, cu o poziţie strategică în zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator de produse pe mare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 950 / 8519
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...