ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bankwatch România lansează un Curs de dreptul mediului și o Clinică juridică. Înscrieri până pe 22 august

09 August 2021   |   BizLawyer

Cursul de dreptul mediului va avea loc în perioada 24-26 septembrie în zona Valea Prahovei și va fi susținut de Cătălina Rădulescu, avocat cu o experiență de aproape 20 de ani în acest domeniu.

 
 
Bankwatch România, alături de avocata Cătălina Rădulescu, pun bazele unei Clinici juridice pentru dreptul mediului. Astfel, începând cu 9 august și până pe 22 august, vă puteți înscrie pentru a participa la un Curs de trei zile dedicat dreptului mediului. Participanții vor putea apoi aplica ceea ce au învățat în cadrul Clinicii juridice.

Cursul de dreptul mediului va avea loc în perioada 24-26 septembrie în zona Valea Prahovei și va fi susținut de Cătălina Rădulescu, avocat cu o experiență de aproape 20 de ani în acest domeniu. Se vor alătura doi invitați speciali: Prof. Dr. Jerzy Jendroska, expert juridic internațional, implicat în elaborarea și implementarea legislației de mediu la nivel mondial și european și Dr. Jur. Csaba Kiss, avocat de mediu la Asociația de Management și Drept de Mediu (EMLA), Budapesta și coordonator al rețelei Justice&Environment din care fac parte organizații de mediu din Uniunea Europeană.   

La curs sunt așteptați 20 de tineri studenți, absolvenți ai facultăților de drept sau profesioniști din domeniu care doresc să afle cum pot proteja mediul în instanță. Aceștia se pot înscrie printr-un formular până pe 22 august.

Cursul, care va pune bazele teoretice alte dreptului mediului, va fi urmat de lucrul în Clinica juridică, unde participanții vor avea ocazia să participe la identificarea unor potențiale situații de încălcări ale dreptului mediului, să analizeze legislația aplicabilă sau să identifice metodele legale de rezolvare a problemelor de legalitate pentru a contribui la construirea litigiilor pentru instanțe. Asociația planifică ca activitatea clinicii juridice să fie menținută până cel puțin în 2024.

„În prezent în România există puțini avocați specializați în dreptul mediului și sunt copleșiți de numărul mare de cazuri. Vedem zilnic noi încălcări ale legislației de mediu sau aplicarea precară a acesteia, fie că vorbim de păduri tăiate ilegal, proiecte aprobate în arii protejate sau autorizații de mediu oferite fără documentația aprofundată prevăzută în legislație. Așteptăm la curs tineri pasionați care doresc să învețe cum să protejeze dreptul oamenilor la un mediu sănătos în fața instanței de judecată,” a spus Cătălina Rădulescu.

Clinica juridică pentru dreptul mediului face parte din proiectul „Abordarea pragmatică a provocărilor de mediu, economice, sociale și legislative ale tranziției energetice” derulat de Asociația Bankwatch România în parteneriat cu Asociația 2Celsius, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este implicarea activă a societății civile în elaborarea politicilor publice pe termen lung în vederea decarbonizării sectorului energetic, contribuind astfel la reduceri de emisii de gaze cu efect de seră și îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris.

Mai multe detalii despre proiect pot fi citite aici.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5 / 11
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...