ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AHK România, dezamăgită de votul negativ dat României pentru intrarea sa în spaţiul Schengen

09 Decembrie 2022   |   Agerpres

"Ne exprimăm încrederea că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil. Avantajele sunt multiple, nu doar pentru România, dar şi pentru întreaga Europă, iar companiile germane locale nu pot decât să susţină în continuare România în demersul său", a spus Sebastian Metz, director general AHK Romania.

 
 
AHK România îşi anunţă dezamăgirea faţă de votul negativ dat României privind aderarea la spaţiul de liberă circulaţie europeană, menţionând că rămâne un susţinător fervent al intrării ţării noastre în Schengen.
 
"Suntem dezamăgiţi de votul negativ dat României privind aderarea la spaţiul de liberă circulaţie europeană. Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a fost şi rămâne un susţinător fervent al intrării României în spaţiul Schengen şi speră ca acest lucru să se întâmple într-un orizont de timp apropiat. Un succes în acest proces îl reprezintă eliminarea recentă a MCV (Mecanismul de cooperare şi verificare), impus României, odată cu aderarea la UE", se spune în comunicatul organizaţiei.
 
AHK România consideră că statele UE trebuie să dea dovadă de unitate, mai ales în contextul războiului din Ucraina şi al celorlalte provocări de la nivel global. Conflictul cu Rusia, care a reconfigurat rutele de transport de mărfuri în Europa, a dus deja la scumpiri importante, iar industrii precum cea producătoare de materiale de construcţii, metalurgică şi chimică suferă din cauza scumpirii energiei.
 
"România a dovedit că îndeplineşte criteriile de aderare, fapt care a reieşit clar în urma controalelor efectuate de echipele de tehnicieni ai Comisiei Europene. State membre importante ale Uniunii Europene şi ale spaţiului Schengen, precum Germania şi Franţa, s-au pronunţat în multiple rânduri pentru includerea României în zona de liberă circulaţie europeană. Admiterea României ar fi un câştig pentru blocul comunitar, Europa ar fi mai puternică şi mai prosperă. Suntem foarte dezamăgiţi de acest vot, dar sperăm totuşi ca o decizie ˜pentru Schengen să fie luată în curând", a declarat Andreas Lier, preşedintele AHK România.
 
Organizaţia precizează că libera circulaţie a bunurilor aduce beneficii economice semnificative transportatorilor şi mediului de afaceri în general, prin eliminarea obligativităţii controalelor suplimentare la frontierele interne ale Uniunii Europene, dar şi avantaje pentru investiţiile străine, prin crearea unui mediu economic de stabilitate şi încredere. Reducerea costurilor asociate timpilor de aşteptare în vămi, alături de reducerea întârzierilor în lanţurile logistice, fluidizează comerţul transfrontalier şi creează un preţ corect mărfurilor destinate cetăţenilor europeni. De aceea, este în interesul tuturor statelor membre ca România să facă parte din spaţiul Schengen. În egală măsură, este şi un semnal important pentru investitori.
 
"Ne exprimăm încrederea că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil. Avantajele sunt multiple, nu doar pentru România, dar şi pentru întreaga Europă, iar companiile germane locale nu pot decât să susţină în continuare România în demersul său", a spus Sebastian Metz, director general AHK Romania.
 
AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcţionează şi Centrul de competenţă pentru Republica Moldova. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2818 / 9438
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...