ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriac (CONAF):Sperăm ca industria textilă să beneficieze de sprijin,aşa cum s-a întâmplat cu celelalte ramuri din economie

01 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit reprezentanţilor CONAF, sectorul textil se află în impas în această perioadă pandemică, greu încercată din punct de vedere economic. Agenţii economici au solicitat în nenumărate rânduri susţinere din partea autorităţilor pentru a face faţă acestei provocări.

 
 
Peste 175.000 de oameni lucrează oficial în sectorul textil, persoane a căror speranţă constă în continuarea activităţii, iar situaţia economică generală ar fi şi mai dificilă dacă antreprenorii din industria textilă şi-ar închide porţile, a afirmat preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac.
 
"Întâlnirea cu premierul a avut ca scop identificarea de soluţii pentru industria textilă. Domnia sa a dat dovadă de receptivitate şi deschidere la propunerile noastre şi sperăm ca industria textilă să beneficieze de sprijin, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte ramuri din economie. Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere socio-economic, iar pandemia şi-a pus amprenta în toate industriile, însă în acest sector de activitate lucrează oficial peste 175.000 de oameni, a căror speranţă constă în continuarea activităţii. Dacă antreprenorii din industria textilă şi-ar închide porţile, efectele în lanţ ar fi dramatice, iar situaţia economică generală ar fi una şi mai dificilă. De aceea, am făcut apel la premier să susţină industria textilă pentru că, aşa cum bine ştim, aceasta reprezintă un pilon de creştere economică prin crearea de valoare adăugată", a declarat Cristina Chiriac.
 
Potrivit reprezentanţilor CONAF, sectorul textil se află în impas în această perioadă pandemică, greu încercată din punct de vedere economic. Agenţii economici au solicitat în nenumărate rânduri susţinere din partea autorităţilor pentru a face faţă acestei provocări.
 
Astfel, reprezentanţii Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) - preşedintele CONAF, Cristina Chiriac, împreună cu Sorina Tulan, preşedintele sucursalei CONAF Satu Mare şi Corina Por, vicepreşedinte al sucursalei CONAF Satu Mare, alături de deputatul Adrian Cozma, au avut o întrevedere la Palatul Victoria, cu premierul Florin Cîţu, pentru a discuta despre problemele pe care angajatorii industriei textile le întâmpină de la declanşarea pandemiei şi soluţiile care pot salva această ramură industrială.
 
La rândul său, deputatul Adrian Cozma s-a declarat mulţumit în urma discuţiilor cu premierul Florin Cîţu şi speră "ca sectorul textil să poată beneficia de sprijin, aşa cum se întâmplă pentru HoReCa".
 
"Satu Mare are în continuare multe fabrici de profil şi mulţi angajaţi calificaţi în domeniu care resimt problemele apărute în ultimul an. Vorbim de o piaţă mare dar şi foarte afectată de pandemie, cererea de produse fiind extrem de mică în aceste luni complicate", a mai spus Adrian Cozma.
 
România produce haine, fibre textile şi încălţăminte în valoare de 22 miliarde lei (4,4 miliarde euro) anual, adică echivalentul a 2% din PIB, industria având o pondere similară (circa 1,3-1,4%) în totalul cifrei de afaceri a mediului de business local în 2019. Oficial, fără a se lua în calcul munca la negru, în domeniu lucrează 175.000 de croitorese, cusătorese şi cizmari care pun eticheta de "made in Romania" pe haine şi pantofi. Aproape 4% din salariaţii din România lucrează în această industrie care utilizează în mod intens forţa de muncă, unele fabrici având chiar şi peste 1.000 de salariaţi.
 
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este singura confederaţie din România ce reuneşte interesele femeilor antreprenor într-o structură închegată. CONAF a luat fiinţă ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială adaptată la noile trenduri în materie de business şi asta, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu antreprenorial. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 9 patronate, 5 asociaţii şi 18 sucursale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7318 / 9735
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
INTERVIURI ESENȚIALE | Portofoliul de investigații internaționale a crescut semnificativ în cadrul biroului Clifford Chance din București în ultimii ani, devenind o adevărată carte de vizită pentru practica din Romania. De vorbă cu Daniel Badea (Managing Partner) și Sabina Crângașu Huțanu (Counsel), despre modul în care funcționează o echipă de avocați români de top, implicată în mod constant în cele mai complexe litigii și investigații de anvergură din Europa
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...