ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Christine Lagarde (BCE), încrezătoare că inflaţia este sub control

22 Mai 2024   |   AGERPRES

Membrii Consiliului guvernatorilor BCE refuză să se angajeze pe o anumită cale privind dobânzile, o opinie împărtăşită de Lagarde în interviul acordat RTE One.

 
 
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a indicat că este probabilă o reducere a dobânzilor luna viitoare, creşterea rapidă a preţurilor fiind acum în mare parte ţinută sub control, transmite Bloomberg.

"Dacă datele pe care le primim consolidează nivelul de încredere pe care îl avem - că vom ajunge pe termen mediu la o inflaţie de 2%, care este obiectivul nostru, misiunea noastră, datoria noastră - atunci este o posibilitate ridicată a unei decizii de politică monetară la reuniunea din 6 iunie", a declarat şeful BCE, într-un interviu acordat postului irlandez de televiziune RTE One.

"Sunt într-adevăr încrezătoare că avem inflaţia sub control. Previziunile pentru 2025 şi 2026 arată că suntem aproape de ţintă, dacă nu chiar ajungem la ţintă. Deci, sunt încrezătoare că am ajuns la o fază de control", a adăugat Lagarde.


Membrii Consiliului guvernatorilor BCE refuză să se angajeze pe o anumită cale privind dobânzile, o opinie împărtăşită de Lagarde în interviul acordat RTE One.

Într-un interviu separat acordat publicaţiei germane Handelsblatt, preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, a cerut prudenţă după o posibilă primă reducere a dobânzilor.

"Nu ar trebui să reducem dobânzile în grabă şi să punem în pericol tot ce am realizat, incertitudinile încă sunt ridicate. Deci, chiar dacă sunt reduse pentru prima dată dobânzile în iunie, asta nu înseamnă că la următoarele reuniuni de politică monetară procesul trebuie să continue. Nu suntem pe pilot automat", a declarat preşedintele Băncii centrale a Germaniei.

Inflaţia în zona euro s-a situat la 2,4% în aprilie, iar analiştii se aşteaptă să ajungă la ţinta BCE de 2% până în semestrul doi din 2025.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 98 / 8788
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...