ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Muncii: Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat

30 Mai 2024   |   Agerpres

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a făcut o serie de vizite inopinate la Casa Judeţeană de Pensii şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul Suceava.

 
 
Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem, a anunţat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura - Oprescu.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a ministerului de resort, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a făcut o serie de vizite inopinate la Casa Judeţeană de Pensii şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul Suceava.

La Casa Judeţeană de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu pensionarii prezenţi în instituţie despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operaţionale şi condiţiile în care angajaţii instituţiei îşi desfăşoară activitatea, precum şi stadiul digitizării dosarelor de pensionare.


La Inspecţia Muncii, ministrul a discutat cu specialiştii pe probleme de securitate şi sănătate în muncă şi au fost trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii în beneficiul angajatorilor şi salariaţii acestora.

În acest sens, ministrul Muncii a anunţat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.

"M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din ţară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajaţii de aici şi-au făcut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetăţenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Judeţene de Pensii. Pe de altă parte, la Inspectoratul Teritorial de Muncă este nevoie, pe lângă lucrări de reabilitare, şi de dotări. În acest sens, avem un proiect prin care vom achiziţiona maşini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care să se poată face rapid şi în siguranţă deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales în zone greu accesibile, cum ar fi la exploatările forestiere", a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Ea a subliniat că întărirea rolului Inspecţiei Muncii şi a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS şi înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât şi alocarea resurselor necesare.

"Nu în ultimul rând, am vorbit şi despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăţi concret activitatea în fiecare domeniu în parte şi ce putem face împreună în acest sens", a mai spus Simona Bucura-Oprescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 74 / 8797
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...