ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O delegaţie a Lockheed Martin va veni în România pentru planul privind centrul de mentenanţă regional

08 Decembrie 2023   |   AGERPRES

Ministrul Economiei, Radu Oprea, nu a dorit să avanseze un calendar de realizare a proiectului, dar a punctat modul rapid la care s-au derulat lucrurile în cazul Centrului de pregătire a piloţilor pentru aeronavele F16.

 
 
O delegaţie a companiei americane Lockheed Martin va veni în vizită în România în luna ianuarie a anului viitor în vederea discutării unui plan de acţiune cu termene clare privitor la realizarea în România a unui Centru regional de mentenanţă pentru produsele companiei, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.

El a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre acţiunile concrete convenite în urma discuţiilor purtate cu companii americane, între care şi Lockheed Martin, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în SUA alături de premierul Marcel Ciolacu.

"Pot să vă spun că în a treia săptămână din luna ianuarie, deci la începutul anului, vicepreşedintele Lockheed Martin, care răspunde de cooperare industrială şi de relaţiile internaţionale, va fi în România. Va fi la Cluj, pentru semnarea unui acord, memorandum, protocol, nu ştiu exact care este forma actului respectiv, în care Lockheed Martin cooperează cu Universitatea în domeniul Inteligenţei Artificiale, dar în acelaşi timp va fi şi la Bucureşti pentru a începe împreună demersurile de constituire a acestui Centru regional de mentenanţă pentru ceea ce produce Lockheed Martin, nu vorbim doar despre F-16, sunt şi multe alte produse, echipamente ale Lockheed Martin. O parte sunt deja efective la companiile private din industria de apărare. Ne dorim consolidarea, ne dorim extinderea capacităţilor noastre la nivel regional şi atunci probabil că va fi nevoie de extindere a capacităţilor de mentenanţă în România", a declarat Radu Oprea.


El a arătat că reprezentantul Lockheed Martin va veni în România în "ideea de a construi un plan de acţiune foarte clar, cu termene, cu responsabilităţi pentru fiecare dintre părţi, astfel încât acest demers să fie făcut într-un timp cât mai scurt".

Ministrul nu a dorit să avanseze un calendar de realizare a proiectului, dar a punctat modul rapid la care s-au derulat lucrurile în cazul Centrului de pregătire a piloţilor pentru aeronavele F16.

"Aţi văzut cât de repede s-au întâmplat lucrurile cu centrul de pregătire a piloţilor pentru F-16. Şi aici Ministerul Apărării Naţionale a avut un rol determinant", a punctat Oprea.

El a mai adăugat că este prea devreme pentru a se discuta despre valoarea investiţiilor în centrul de mentenanţă.

"Suntem în etapa de a identifica exact nevoile regionale şi de aici vom avea toate informaţiile", a precizat Oprea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 226 / 8495
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...