ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Program de susţinere a companiilor medii şi mari, similar cu IMM Invest, pe circuitul de avizare

12 Mai 2020   |   AGERPRES

Ludovic Orban a subliniat că Guvernul doreşte să folosească instrumentul ajutorului de stat pentru investiţii greenfield "care fie sunt realizate de actori noi pe piaţa românească, fie în cadrul unor programe de dezvoltare" ale unor companii prezente deja pe piaţa autohtonă.

 
 
Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat marţi că pe circuitul de avizare se află un program de susţinere a companiilor medii şi mari, similar cu IMM Invest.

"În ce priveşte susţinerea companiilor, este pe circuitul de avizare un program de susţinere a companiilor medii şi mari, similar cu IMM Invest. Să acordăm şi pentru aceste companii produse de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii, cu o subvenţionare parţială a dobânzii, astfel încât să îmbunătăţim capacitatea de finanţare a acestor companii", a anunţat premierul, în debutul lucrărilor Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Orban a menţionat că Guvernul a identificat resurse în exerciţiul financiar 2014-2020 pentru susţinerea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii.


"Prin creşterea flexibilităţii fondurilor vom putea mobiliza o sumă de până la un miliard de euro pe care intenţionăm să o alocăm către întreprinderile mici şi mijlocii, fie pentru capital de repornire a activităţii - acolo unde au fost întrerupte - fie pentru susţinerea investiţiilor. De asemenea, am luat decizia ca, prin supracontractare pe măsura 2.1 şi 2.2 din cadrul Programului Operaţional Regional, să creştem amplitudinea susţinerii pentru microîntreprinderi şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii, prin asigurarea unei supracontractări până la un nivel de aproape un miliard de euro, bani de asemenea destinaţi diferitelor programe de granturi pentru investiţii care sunt acordate, în special, e adevărat, pentru IMM-uri", a spus Orban.

Orban a subliniat că Guvernul doreşte să folosească instrumentul ajutorului de stat pentru investiţii greenfield "care fie sunt realizate de actori noi pe piaţa românească, fie în cadrul unor programe de dezvoltare" ale unor companii prezente deja pe piaţa autohtonă.

"De asemenea, suntem într-o dezbatere privitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru a garanta creditele comerciale. Sunt cinci ţări europene care au aplicat astfel de scheme - fie de garantare, fie de contragarantare - şi încercăm şi noi să punem la punct un astfel de mecanism, pentru că situaţia finanţării companiilor din România este o situaţie care duce companiile - din cauza faptului că nu se pot finanţa de pe bursa de valori sau se finanţează limitat din sistemul financiar bancar - mare parte a creditelor sunt credite de tip comercial, credit furnizor. Şi atunci, dacă o companie are probleme financiare, compania respectivă riscă să afecteze mai multe companii, să afecteze cash flow-ul şi sănătatea mai multor companii. Încercăm să punem la punct această schemă de ajutor de stat, pentru a garanta asigurarea creditelor comerciale", a spus premierul.

Orban a adăugat că guvernul are în vedere şi alte programe mai mici pe fonduri europene, precum cel prin care se alocă granturi pentru companii, cu condiţia să menţină timp de doi ani un număr minim de cinci angajaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8781 / 9436
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații și KPMG Tax au asistat Pavăl Holding în achiziția proiectului Ethos House, o clădire de birouri premium situată în nordul Capitalei
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...