ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România ar putea deveni prima ţară de la Marea Neagră care demarează producţia de energie eoliană offshore (ministru)

25 Septembrie 2024   |   Agerpres

"Colaborăm îndeaproape cu parteneri internaţionali precum Departamentul de Stat al SUA şi Comisia Europeană pentru a face paşii necesari dezvoltării acestui sector, important pentru securitatea energetică a ţării noastre şi a întregii regiuni", a scris miercuri ministrul Energiei, pe Facebook.

 
 
România are perspective de a deveni prima ţară de la Marea Neagră care demarează producţia de energie eoliană offshore iar ţinta este ca, până în 2032, românii să beneficieze de energia produsă în Marea Neagră, cu o putere instalată de minimum 3GW, susţine ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

La reuniunea Global Offshore Wind Alliance (GOWA), de la New York, Sebastian Burduja a discutat despre integrarea României în clubul ţărilor care produc sau vor produce energie eoliană offshore.

"Colaborăm îndeaproape cu parteneri internaţionali precum Departamentul de Stat al SUA şi Comisia Europeană pentru a face paşii necesari dezvoltării acestui sector, important pentru securitatea energetică a ţării noastre şi a întregii regiuni. Am subliniat perspectivele de a deveni prima ţară de la Marea Neagră care demarează producţia de energie eoliană offshore. Ţinta noastră, inclusă şi în Strategia Energetică la care lucrăm, este ca până în 2032 românii să beneficieze de energia produsă în Marea Neagră, cu o putere instalată de minim 3GW", a scris miercuri ministrul Energiei, pe Facebook.


El a precizat că unul dintre lucrurile cele mai importante "în acest mandat" a fost adoptarea legii pentru producţia de energie eoliană în Marea Neagră. "Într-adevăr suntem pe radarul marilor investitori din lume, având în vedere şi studiul Băncii Mondiale, care arată că România ar avea un potenţial uriaş de până la 76GW în centrale eoliene în Marea Neagră", a precizat Burduja.

Ministrul de resort a mai arătat că, în 2025, Guvernul şi-a propus să finalizeze studiul privind amplasamentele optime pentru turbinele eoliene offshore, asigurând atât eficienţa energetică, cât şi respectarea standardelor de protecţie a mediului.

"De asemenea, am evidenţiat eforturile noastre de a construi reţele moderne şi flexibile, capabile să integreze atât energia eoliană, cât şi energia nucleară. Menţinerea echilibrului în sistemul energetic naţional este o prioritate, iar modernizarea infrastructurii reprezintă cheia pentru atingerea acestui obiectiv", a mai afirmat Burduja.

Conform acestuia, la reuniune a vorbit şi despre lansarea primei licitaţii pentru Contractele pentru diferenţă, care vizează finanţarea noilor capacităţi de producţie de energie regenerabilă. "Acesta este un alt jalon din PNRR pe care l-am atins. În acest an vom finanţa 1.500 MW, urmând să adăugăm încă 3.500 MW anul viitor", a menţionat Burduja.

Ministrul Energiei a arătat că România îşi propune să-şi asigure securitatea şi independenţa energetică şi să devină un lider pe piaţa europeană a energiei regenerabile. "Avem resursele şi, mai ales, viziunea necesară pentru a valorifica oportunităţile care ne stau în faţă. Trebuie doar să continuăm", a încheiat Burduja postarea sa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8910
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...