ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schemele de ajutor de stat pentru susţinerea producţiei, operaţionale din luna mai

01 Martie 2024   |   AGERPRES

De asemenea, este în pregătire şi pus în dezbatere publică noul program pentru acordarea de garanţii în Programul IMM Invest, care are o valoare de 11,5 miliarde de lei.

 
 
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat vineri, la Oradea, că cele trei scheme de ajutor de stat aflate în pregătire pentru dezvoltarea economică şi susţinerea producţiei industriale, din care una pentru exploatarea minereurilor neferoase, precum cupru, argint, aur ş.a., vor fi operaţionale, probabil, în luna mai.

"Guvernul României este interesat de dezvoltarea economică. Fiecare stat îşi gândeşte propriile scheme de ajutor de stat. Noi ne-am orientat spre activităţile de producţie şi de exploatare de minereuri neferoase tocmai pentru că este nevoie de susţinerea producţiei industriale. Deja am pus în dezbatere publică şi sper să fie aprobat cât de curând, de către guvern, o schemă de ajutor de stat pentru activităţile de producţie. Ne orientăm spre proiecte de anvergură, cu impact pentru dezvoltarea economică a României, proiecte de minim 10 milioane de euro, destinate activităţii de producţie. Cu o valoare de 2,2 miliarde de lei", a afirmat Boloş.


De asemenea, este în pregătire şi pus în dezbatere publică noul program pentru acordarea de garanţii în Programul IMM Invest, care are o valoare de 11,5 miliarde de lei.

Şi tot în pregătire este o schemă de ajutor de stat pentru exploatarea minereurilor neferoase, România având zăcăminte bogate de minereuri neferoase pe care le poate exploata şi ca "o formă de sprijin pentru producţia industrială care, trimestru de trimestru, nu înregistrează un trend prea bun pentru dezvoltarea pe viitor".

Întrebat când vor fi operaţionale aceste scheme de ajutor de stat, ministrul Marcel Boloş a răspuns că, întâi de toate, vor trebui să fie aprobate de Guvern.

"După aceea, apreciez că undeva ghidul solicitantului, lansarea apelului de proiecte, iar pentru unele scheme de ajutor de stat, obţinerea avizului din partea Comisiei Europene, în al doilea trimestru, respectiv până undeva la începutul lunii mai să avem aceste scheme de ajutor de stat operaţionale. E nevoie de investiţii în economie şi mai ales la valorile acestea care dau un boost pentru creşterea economică a României", a afirmat ministrul.

În acest context, a precizat el, proiectele municipiului Oradea, cum sunt Centrul de transfer intermodal (rutier/feroviar), la finalizarea căruia a asistat vineri sau parcurile industriale, fac parte din demersurile pe care Guvernul le face pentru a sprijini mediul de afaceri şi IMM-urile.

Marcel Boloş, fost ministru al Fondurilor Europene, a îndemnat autorităţile locale să aibă acelaşi apetit în vederea accesării de fonduri europene pentru perioada 2021-2027, unde la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest bugetul este de peste 1,4 miliarde de euro, "deci o perspectivă de dezvoltare în continuare foarte bună pentru comunităţile locale".

"Să profităm din plin de descentralizarea fondurilor europene la nivel regional, mai ales că avem un buget record pentru dezvoltarea regională şi locală de peste 11 miliarde de euro, alocată pentru perioada de programare 2021 - 2027", a spus Boloş.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 149 / 8643
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...