ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şeful UniCredit ‘mai puţin optimist’ privind perspectivele de fuziuni şi achiziţii în Europa

20 Martie 2025   |   Agerpres

Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană a autorizat UniCredit SpA să-şi majoreze la 29,9% participaţia deţinută la Commerzbank AG.

 
 
Directorul general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, a afirmat miercuri că "este mai puţin optimist" privind perspectivele unei consolidări bancare semnificative europene decât era în urmă cu câteva luni deoarece şefii de bănci sunt din ce în ce mai neliniştiţi în legătură cu perioada de timp necesară pentru realizarea tranzacţiilor, transmite Reuters.

Anul trecut, Orcel a împins banca pe care o conduce în două situaţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) pein achiziţionarea unei participaţii de până la 30% în grupul german Commerzbank şi oferta pentru banca italiană Banco BPM, ceea ce a amplificat aşteptările privind un val de tranzacţii în regiune.


Orcel a declarat la un eveniment la Londra a dura cel puţin un an de când participaţia iniţială de 9% în Commerzbank a fost majorată la aproape 30%, şi nouă luni înainte ca UniCredit să decidă dacă va merge mai departe cu oferta pentru BPM.

"Este o perioadă îndelungată de timp, există multe incertitudini", a afirmat şeful UniCredit.

Acesta a explicat că în cazul în care autorităţile europene nu transmit semnale puternice privind progresele în realizarea uniunii bancare europene, fuziunile şi achiziţiile transfrontaliere sunt puţin probabile, chiar şi o consolidare mai amplă pe plan intern. "Sunt mai puţin optimist decât eram la finalul lui 2024 în privinţa tranzacţiilor semnificative", a adăugat Orcel.

Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană a autorizat UniCredit SpA să-şi majoreze la 29,9% participaţia deţinută la Commerzbank AG.

Aprobarea BCE era aşteptată de analişti, ţinând cont de bilanţul solid al UniCredit şi de atitudinea autorităţilor de supervizare bancară de sprijinire a eforturilor de consolidare. Decizia BCE marchează un pas important în ceea ce ar putea deveni cea mai mare tranzacţie transfrontalieră din Europa din industria bancară de la criza financiară globală din 2008.

Încă există mulţi factori care ar urma să determine noi acţiuni şi calendarul lor asociat, a precizat UniCredit. Mai sunt necesare aprobări suplimentare înainte ca aproximativ 18,5% din acţiuni deţinute prin instrumente derivate să poată fi convertite în acţiuni fizice.

Miercuri, Orcel a declarat că UniCredit trebuie acum să aştepte aprobarea autorităţii antitrust din Germania, care ar putea dura luni de zile, şi să discute cu un nou Guvern de la Berlin, înainte de a lua noi măsuri.

De asemenea, a anunţat Orcel, UniCredit şi-ar putea majora investiţiile în Germania, după pachetul de măsuri fiscale anunţat de Berlin.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 91 / 9431
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...