ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vicepremierul Marian Neacşu, despre termocentrala de la Mintia: Cea mai mare capacitate energetică de după Revoluţie

04 Iunie 2024   |   Agerpres

Compania Mass Global Energy Rom, cea care a cumpărat fosta termocentrală pe cărbune de la Mintia, a prezentat, marţi, prima turbină pe gaz metan pe care o va instala în noua centrală de producere a energiei electrice.

 
 
Vicepremierul Marian Neacşu a declarat, marţi, pe şantierul viitoarei termocentrale pe gaz de la Mintia, că investiţia privată realizată acolo de compania Mass Global Energy, cu o capacitate de 1.700 MW, este cea mai mare capacitate energetică ce va fi pusă în funcţiune în România după anul 1989.

"Este cea mai mare capacitate energetică care va fi pusă în funcţiune după Revoluţie, în ţară. 1.700 de MW nu sunt deloc puţini, şi încă avem traumele crizei energetice, când fiecare kilowatt era foarte important. Este cu atât mai importantă această investiţie aici, unde este o îndelungată tradiţie în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, şi mai ales că această capacitate deserveşte o zonă foarte importantă a ţării, respectiv Ardealul", a afirmat viceprim-ministrul Marian Neacşu.


El a arătat că Guvernul României a sprijinit dezvoltarea acestei investiţii şi că va încerca să ajute acolo unde sunt semnalate probleme concrete care ar împiedica buna desfăşurare a lucrărilor.

"Pe parcursul discuţiei asupra acestei investiţii, Guvernul României a acordat tot concursul, de la emiterea autorizaţiei tehnice de racordare, la construirea conductei de alimentare cu gaz - pentru că turbina nu poate să funcţioneze altcumva, condiţionalităţile de mediu. Autorităţile locale s-au implicat în măsura în care au fost solicitate şi în continuare vom acorda acelaşi suport. Am fost sesizaţi cu câteva probleme care sunt legate de vizele de muncă, în primul rând. Această problemă se află, din câte ştiu, în atenţia Ministerului de Interne. Am rugat să fiu sesizat cu problemele concrete şi, evident, că vom acorda tot suportul", a declarat vicepremierul Marian Neacşu.

Compania Mass Global Energy Rom, cea care a cumpărat fosta termocentrală pe cărbune de la Mintia, a prezentat, marţi, prima turbină pe gaz metan pe care o va instala în noua centrală de producere a energiei electrice.

Investiţia totală în noua termocentrală pe gaz metan se ridică la 1,25 miliarde de euro şi este integral privată, directorul general al companiei Mass Global Energy Rom, Shadi Abulkhair, apreciind că sosirea noii turbine reprezintă primul pas pentru demararea construcţiei centralei Mass Mintia, care va contribui la dezvoltarea economiei şi atragerea de investiţii în România.

Evenimentul de marţi s-a desfăşurat în prezenţa vicepremierului Marian Neacşu, a europarlamentarului Mihai Tudose, a ministrului Familiei, Natalia Intotero, a preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a prefectului Florina Doris Visirin şi a altor oficialităţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 67 / 8797
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...