ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Virgil Popescu: Gândim o schemă de ajutor pentru milioane de români care au un venit mediu

31 August 2021   |   Agerpres

În ceea ce priveşte ajutoarele care vor fi acordate prin Legea consumatorul vulnerabil, ministrul a precizat că sumele maxime pe care le pot primi cei care încadrează sunt de 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică şi 160 de lei pentru lemn de foc.

 
 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni că va prezenta premierului, în această săptămână, o propunere privind o schemă de ajutor pentru "milioane de români" care au un venit şi un consum mediu atât la gaze naturale cât şi la energie electrică.
 
" Ceea ce vrem noi să facem mai departe, pe lângă consumatorul vulnerabil, gândim o schemă de ajutor pentru această iarnă pentru milioane de români care au un venit mediu, care au un consum mediu, atât la gaze naturale cât şi la energie electrică, şi vom veni săptămâna aceasta cu o propunere. O voi prezenta întâi premierului, după care vom ieşi cu ea public. Continuăm programul pentru întreprinderi mici şi mijlocii private, pentru fabricile de pâine de exemplu. Oferim granturi de 100.000 de euro pentru a-şi monta panouri solare pe acoperişul clădirilor să îşi optimizeze costurile cu energie electrică. Deci pot face reduceri extraordinar de mari şi să devină mult mai competitivi, să ieftinească preţul poduselor pe care le fac", a spus Virgil Popescu, la Digi 24.
 
În ceea ce priveşte ajutoarele care vor fi acordate prin Legea consumatorul vulnerabil, ministrul a precizat că sumele maxime pe care le pot primi cei care încadrează sunt de 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică şi 160 de lei pentru lemn de foc.
 
"Dacă e vorba de familiile cu un membru de familie, plafonul de venituri este de 1.444 de lei, dacă e vorba de familiile cu mai mulţi membri de familie plafonul este de 810 de lei pentru un membru de familie. Vorbim de venituri lunare. Ei pot să obţină aşa: 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică şi 160 de lei pentru lemn de foc. Acestea sunt sumele maximale. Este un proiect al Ministerului Muncii, noi am fost doar avizatori. L-am aprobat în martie în guvern, a trecut de Senat la sfârşitul lui mai şi eu sper ca în septembrie să fie aprobat de Camera Deputaţilor. Există mai multe dispute pe data de intrare în funcţiune a acestei legi. Dar vreau să vă zic că o să venim cu un alt pachet, cu o altă lege care ajută mult mai mulţi oameni, vorbim de milioane de oameni, inclusiv pe consumatorii vulnerabili şi practic din punctul nostru de vedere, al Ministerului Energiei, venim cu această lege, pe care o vom aproba prin Ordonanţă de Urgenţă, pentru această iarnă, probabil 1 noiembrie - 31 martie. Din acest punct de vedere numai e aşa de important în cât timp şi cât de repede se face legea consumatorului vulnerabil, pentru că în această iarnă, inclusiv consumatorii vulnerabili, deci şi cei care au un venit mediu sau un consum mediu, pentru că este cam acelaşi lucru, vor fi protejaţi", a mai spus Virgil Popescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5373 / 8912
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...