ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Autoritatea pentru Digitalizarea României a lansat platforma online de consultare publică pe tema portofelului digital european

02 Martie 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă al ADR, transmis miercuri AGERPRES, portofelul european pentru identitate digitală va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să folosească date de identitate, credenţiale şi atribute legate de identitatea sa, în scopul autentificării online şi offline. Acesta urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune şi va putea fi folosit de toţi cei 450 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene (UE).

 
 
O platformă online dedicată consultării publice pe tema portofelului digital european a fost lansată, miercuri, de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).
 
Potrivit unui comunicat de presă al ADR, transmis miercuri AGERPRES, portofelul european pentru identitate digitală va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să folosească date de identitate, credenţiale şi atribute legate de identitatea sa, în scopul autentificării online şi offline. Acesta urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune şi va putea fi folosit de toţi cei 450 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene (UE).
 
"Pentru a se asigura că EUDI Wallet devine operabil într-un timp cât mai scurt, Comisia lucrează împreună cu statele membre la implementarea unui set de instrumente al viitorului sistem, în paralel cu procesul legislativ care are loc în Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene. Acest set de instrumente urmează să fie publicat în luna septembrie a acestui an, iar toate contribuţiile stakeholderilor vor putea fi centralizate prin intermediul Futurium. Platforma online a fost lansată la finalul lunii februarie şi va rămâne deschisă pentru comentarii pe toată perioada negocierilor legislative şi a dezvoltării setului de instrumente, pentru a asigura un portofel european pentru identitatea digitală cât mai practic pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene", a menţionat Autoritatea.
 
În acest context, ADR îndeamnă companiile şi entităţile private ce ar trebui să aplice prevederile Regulamentului European 910/2014 (eIDAS) să solicite înregistrarea pe platformă la adresa: https://futurium.ec.europa.eu/en/digital-identity.
 
Conform proiectului, statele membre au obligativitatea de a notifica, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a Regulamentului, cel puţin un sistem de identificare electronică. Totodată, prezenta propunere extinde lista actuală e-IDAS cuprinzând serviciile electronice de încredere cu trei noi servicii de încredere calificate: furnizarea de servicii de arhivare electronică, registre electronice şi gestionarea dispozitivelor de creare a semnăturilor şi a sigiliilor electronice la distanţă.
 
Documentul referitor la Arhitectura şi Cadrul de referinţă ale portofelului (Architecture and Reference Framework) a fost adoptat de grupul de experţi eIDAS pe data de 22 februarie 2022, ulterior fiind publicat pe portalul Futurium al Comisiei Europene (CE), pentru eventuale propuneri de amendare. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1578 / 5201
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...