ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurodeputaţii cer decizii clare la nivelul UE pentru o redresare economică rapidă

06 Octombrie 2020   |   Agerpres

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a spus că liderii statelor UE ar trebui să se concentreze pe crearea de locuri de muncă, investiţii pentru relansarea economiei, exporturi şi tranziţia către o economie digitală. Pe de altă parte, el a întrebat de ce Aleksandr Lukaşenko nu se află pe lista demnitarilor belaruşi supuşi sancţiunilor UE şi care este motivul pentru care negocierile de aderare cu Turcia nu au fost oprite.

 
 
Eurodeputaţii s-au pronunţat marţi, într-o dezbatere cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru decizii clare, care să nu lase loc de compromis, cu privire la redresarea economiei europene, indică un comunicat al Parlamentului European.
 
În intervenţia sa, vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a subliniat că agenda summitului UE din 15-16 octombrie ar trebui să aibă ca principale teme investiţiile în digitalizare şi reducerea emisiilor de carbon şi pregătirea Uniunii Europene pentru orice scenariu cu privire la retragerea Regatului Unit din blocul comunitar. La încheierea dezbaterii din plenul PE, Sefcovic a menţionat că executivul UE va prezenta în curând o propunere privind salariul minim şi va face tot posibilul pentru ajungerea rapidă la un acord între Parlament şi Consiliu în privinţa atât a planului de redresare economică post-COVID-19, cât şi a bugetului multianual al UE.
 
Liderul grupului Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a spus că liderii statelor UE ar trebui să se concentreze pe crearea de locuri de muncă, investiţii pentru relansarea economiei, exporturi şi tranziţia către o economie digitală. Pe de altă parte, el a întrebat de ce Aleksandr Lukaşenko nu se află pe lista demnitarilor belaruşi supuşi sancţiunilor UE şi care este motivul pentru care negocierile de aderare cu Turcia nu au fost oprite.
 
Iratxe García Pérez, lidera grupului socialist din Parlamentul European (S&D), a opinat că în centrul strategiei de redresare a economiei europene trebuie să se afle onestitatea socială, cu atât mai mult cu cât tăierile din bugetele pentru sănătate şi educaţie în timpul crizei din 2008 au lăsat multe persoane neprotejate în faţa actualei crize sanitare europene şi mondiale.
 
Pentru ca Uniunea Europeană să devină un actor internaţional credibil statele membre trebuie să adopte decizii geopolitice cu majoritate calificată şi să cadă de acord asupra respectării stricte a valorilor comune şi a statului de drept în interiorul UE, a afirmat liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloş.
 
Potrivit preşedintelui grupului Identitate şi Democraţie (ID), Marco Zanni, fondurile UE vor sosi probabil prea târziu şi vor fi insuficiente pentru a contribui la redresarea economiei, el avertizând că ar putea fi introduse noi taxe.
 
Co-liderul grupului Verzilor, Philippe Lamberts, a menţionat că lipsa de independenţă energetică şi digitală slăbeşte Uniunea Europeană pe plan internaţional, el pledând şi pentru instrumente simple şi eficiente pentru a se asigura că regulile şi valorile comune sunt respectate în interiorul UE.
 
Derk Jan Eppink, din partea Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) a făcut apel la mai mult 'trumpism' şi la o cooperare mai strânsă cu SUA în politica externă a UE pentru a pune ţările terţe sub presiune, în timp ce Giorgos Georgiou, reprezentant al grupului Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică, le-a cerut statelor membre să stopeze colonizările turce din Famagusta (partea turcă a Ciprului) care ameninţă pacea în Mediterana Orientală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2887 / 5257
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...