ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INACO a aderat la Pactul european pentru Competenţe

13 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, în 10 noiembrie, a fost lansat Pactul european pentru Competenţe, la care a aderat şi Asociaţia INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

 
 
INACO a aderat la Pactul european pentru Competenţe în ziua lansării Monitorului educaţiei şi formării din 2020, potrivit unui comunicat al organizaţiei remis vineri AGERPRES.
 
"Comisia Europeană a publicat joi Monitorul Educaţiei şi Formării din 2020 (Education and Training Monitor 2020), care analizează principalele provocări pentru sistemele educaţionale europene, inclusiv o comparaţie între ţări şi cu 27 de rapoarte de ţară, propunând politici pentru ca sistemele să devină mai receptive la nevoile societăţii şi ale pieţei muncii", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, în 10 noiembrie, a fost lansat Pactul european pentru Competenţe, la care a aderat şi Asociaţia INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.
 
"Pactul pentru competenţe ne cheamă să ne mobilizăm pentru a investi în competenţele necesare tranziţiei digitale şi ecologice europene. Mai concret să nu tolerăm neconcordanţa şi deficitul de competenţe în creştere între România şi UE. INACO s-a alăturat azi acestei iniţiative europene şi promovează acţiuni comune pentru îmbunătăţirea competenţelor existente şi a dobândirii de noi competenţe prin sesiuni online de recalificare în cadrul laboratoarelor educaţionale digitale inteligente, în cele 5 Smart Laburi create până în prezent, unde lucrăm cu consumabile biodegradabile", a declarat a Andreea Paul, fondatoarea şi preşedintele organizaţiei neguvernamentale INACO.
 
Pe de altă parte, organizaţia desfăşoară în această perioadă zeci de întâlniri cu peste 5.000 de elevi ai Sectorului 3 în cadrul proiectului "Cetăţeni SMART pentru un Sector SMART: Educaţie digitală în acord cu meseriile viitorului pentru elevii din clasele VII-XIII", finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local pentru ONG-uri şi cofinanţat de trei companii private Modex, PinkPost şi Bosch Service.
 
"Prin aderarea la acest pact, avem acces la reţelele, cunoştinţele şi platformele de resurse europene, la programele viitoare de finanţare ale UE şi la programele de dezvoltare a competenţelor, prin intermediul unui ghişeu unic la nivelul UE. Chemăm, la rândul nostru, organizaţiile neguvernamentale, patronatele, sindicatele,camerele de comerţ, autorităţile publice centrale şi locale să colaborăm pentru a investi inteligent în formarea profesională a tinerilor şi adulţilor, deopotrivă, folosind bagajul nostru de experienţe şi rezultate ale proiectelor noastre pilot dezvoltate în programul ICOTI - Iniţiativa pentru Competitivitatea Tinerilor prin Şcoala Exponenţială şi ale Ghidului Meseriilor Viitorului - trei ediţii liber accesibile online", a mai spus Andreea Paul.
 
Monitorul de educaţie şi formare 2020 este lansat oficial vineri, la 12:45, în cea de-a doua zi a evenimentului Digital Education Hackathon, care se desfăşoară la Berlin.
 
Potrivit sursei citate, anul acesta Monitorul se concentrează în mod special pe predarea şi învăţarea în era digitală, întrucât criza coronavirusului a demonstrat importanţa soluţiilor digitale şi a evidenţiat punctele slabe existente.
 
"În ciuda investiţiilor în infrastructura digitală pentru educaţie şi formare realizate de statele membre în ultimii ani, persistă încă mari disparităţi, atât între ţări, cât şi în interiorul acestora", se mai spune în comunicat.
 
În toate ţările, mai mult de 15% din populaţia elevilor are abilităţi digitale insuficiente. De asemenea, este necesară o dezvoltare profesională continuă şi de calitate, programele de pregătire a profesorilor în utilizarea tehnologiei pentru predare fiind insuficiente sau ineficiente, mai puţin de jumătate dintre profesori afirmând că au fost pregătiţi în acest sens.
 
Monitorul Educaţiei şi Formării din 2020 demonstrează progresele înregistrate în reducerea părăsirii timpurii a şcolii şi creşterea participării în toate sectoarele educaţiei, de la copilăria timpurie până la învăţământul terţiar, subliniind provocarea persistentă pentru ca toţi tinerii să dobândească abilităţi de bază. Unul din cinci tineri de 15 ani are competenţe insuficiente în lectură, matematică şi ştiinţă.
 
Statele membre UE au menţinut cheltuielile publice pentru educaţie la aproximativ 10% din cheltuielile publice totale, potrivit celor mai recente date ale monitorului.
 
INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanţi, analişti, experţi în domeniul economic, educaţional, conectată la reţeaua de specialişti în economia de stat şi privată din România. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2664 / 5196
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...