ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şedinţă de Guvern | Va fi completată Legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

15 Februarie 2023   |   Agerpres

"Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, orice acţiune sau inacţiune comisă în cadrul unor scheme frauduloase cu caracter transfrontalier având ca efect diminuarea cu cel puţin 10.000.000 de euro, în echivalentul monedei naţionale, a resurselor bugetului Uniunii Europene" se arată în expunerea de motive a proiectului.

 
 
Guvernul urmează să adopte în şedinţa de miercuri un proiect de lege de completare a Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale prin care introduce pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 15 ani pentru infracţiuni comise în cadrul unor scheme frauduloase cu caracter transfrontalier având ca efect diminuarea cu cel puţin 10.000.000 de euro, în echivalentul monedei naţionale, a resurselor bugetului Uniunii Europene.

"Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, orice acţiune sau inacţiune comisă în cadrul unor scheme frauduloase cu caracter transfrontalier având ca efect diminuarea cu cel puţin 10.000.000 de euro, în echivalentul monedei naţionale, a resurselor bugetului Uniunii Europene" se arată în expunerea de motive a proiectului. |


Printr-un proiect de lege va fi ratificat Acordul cuprinzător privind transportul aerian dintre statele membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est şi Uniunea Europeana şi statele membre ale acesteia, semnat la Bali - Indonezia, la data de 17.10.2022.

"Scopul Acordului este crearea treptată a unui spaţiu aerian comun între Uniunea Europeană, statele sale membre şi statele membre ASEAN, care să se bazeze în special pe norme identice în domeniul siguranţei, al securităţii, al managementului traficului aerian, al mediului, al protecţiei consumatorilor, al sistemelor de rezervare informatizate, precum şi cu privire la aspectele sociale", se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Va fi aprobat şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea plăţii unei contribuţii financiare voluntare a României la bugetul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în valoare de 50.000 de euro, destinată înfiinţării Biroului OCDE pentru Ucraina.

Executivul va aproba şi hotărârile cuprinse în Protocolul celei de a doua sesiuni a Comisiei hidrotehnice interguvernamentale, semnat la Chişinău, la 3 noiembrie 2022, pentru aplicarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi Dunării, semnat la Chişinău, la 28 iunie 2010.

În şedinţa de Guvern va fi aprobată, prin hotărâre, declararea proiectului de investiţii "Conductă de transport gaze naturale pentru alimentarea CET Mintia" ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

"Prin raportare la dimensiunile conductei şi la presiunea de 50/40 bari, aferentă proiectelor de importanţă naţională, se creează posibilitatea dezvoltării reţelei naţionale de transport gaze care să asigure condiţiile optime pentru alimentarea cu gaze naturale a termocentralei de la Mintia, care va contribui la creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică, asigurarea echilibrării sistemului energetic naţional şi contribuirea la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea gazului natural ca şi combustibil pentru producerea energiei electrice", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Conducta de transport gaze naturale pentru alimentare CET Mintia inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică, cu lungimea de cca 56 km este un obiectiv de investiţii care se va include în Programele de Modernizare şi Dezvoltare al SNTGN Transgaz SA Mediaş, şi va fi finanţat din surse proprii ale societăţii, se mai spune în document.

Pe agenda şedinţei figurează şi un memorandum privind aprobarea prelungirii perioadei de implementare pentru o serie de proiecte finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1107 / 5486
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...