ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE are nevoie de o politică în domeniul energiei curate pentru a accelera investiţiile şi a-şi proteja industria

17 Noiembrie 2020   |   Agerpres

În toamna acestui an, Comisia Europeană a propus obiective de mediu mai ambiţioase, în ideea de a avansa blocul comunitar spre neutralitate climatică până în 2050 printr-o reducere a emisiilor cu 55% până în 2030. În prezent emisiile poluante din industrie sunt responsabile pentru 20% din emisiile totale ale UE.

 
 
Uniunea Europeană ar trebui să pună la punct anul următor un pachet de măsuri în domeniul energiei curate, pentru a accelera investiţiile de care este nevoie pentru reducerea emisiilor de carbon şi a-şi atinge obiectivele climatice pentru 2030, protejând în acelaşi timp competitivitatea industriei sale, arată un studiu publicat marţi, transmite Reuters.
 
În toamna acestui an, Comisia Europeană a propus obiective de mediu mai ambiţioase, în ideea de a avansa blocul comunitar spre neutralitate climatică până în 2050 printr-o reducere a emisiilor cu 55% până în 2030. În prezent emisiile poluante din industrie sunt responsabile pentru 20% din emisiile totale ale UE.
 
"Optăm pentru o abordare duală, care implică introducerea unor tehnologii inovatoare pentru capacităţile industriale care au nevoie de re-investiţii şi în acelaşi timp permite activelor industriale cu procese tradiţionale să continue să opereze până când vor fi programate pentru înlocuire", susţin cercetătorii de la Agora Energiewende şi Wuppertal Institute din Germania.
 
Potrivit experţilor, pentru a-şi atinge obiectivul privind reducerea cu 55% a emisiilor poluante, industriile care sunt incluse în schema de tranzacţionare a certificatelor de carbon ar trebui să îşi scadă emisiile cu 27% sau aproximativ 140 milioane tone de CO2 echivalent pe an. Acest lucru este posibil dacă politicile blocului comunitar vor sprijini tehnologiile inovatoare pentru reînnoirea capacităţilor de producţie, lucru de care este nevoie şi pentru a opri transferul capacităţilor peste hotare.
 
Cercetătorii au calculat că aproximativ 48% din capacităţile actuale de producţie pentru oţel, 53% pentru produse chimice şi 30% pentru producţia de ciment vor trebui să fie reînnoite până în 2030. Dacă aceste capacităţi vor fi înlocuite cu unele neutre din punct de vedere climatic, atunci vor fi eliminate 145 de milioane de tone de CO2. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2930 / 5479
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...