ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MAI respinge acuzaţiile formulate privind fraudarea concursului pentru funcţia de director al ANA

21 Septembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit ministerului, în procesul de organizare şi desfăşurare a concursului "au fost respectate toate cerinţele legale".

 
 
Ministerul Afacerilor Interne a respins, joi, acuzaţiile de fraudă la organizarea concursului pentru funcţia de director al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).
 
"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind acuzaţiile de fraudă, Ministerul Afacerilor Interne respinge acuzaţiile formulate privind organizarea concursului, acuzaţii pentru care autorul articolului nu a prezentat nicio dovadă", se arată într-un comunicat al MAI.
 
Potrivit ministerului, în procesul de organizare şi desfăşurare a concursului "au fost respectate toate cerinţele legale".
 
Cerinţele solicitate sunt "în conformitate" cu atribuţiile postului şi cu legislaţia incidentă în vigoare, iar pe data de 13 septembrie a fost organizată proba de testare psihologică, care a fost susţinută de doi candidaţi înscrişi şi promovată de amândoi, se explică în comunicatul citat.
 
"Proba de testare a cunoştinţelor a fost organizată în data de 20.09.2023, ambii candidaţi fiind prezenţi. Această probă a fost înregistrată audio-video şi a fost susţinută de cei doi candidaţi în prezenţa unui reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi a unui reprezentant al structurii de resurse umane de la Agenţia Naţională Antidrog. Toate aceste măsuri au fost adoptate pentru a se asigura transparenţa în procesul de selecţie a candidaţilor şi susţinere a concursului", se mai arată în comunicatul MAI.
 
Ministerul de Interne a menţionat că orice candidat, în situaţia în care se consideră nedreptăţit, are posibilitatea să depună contestaţie în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor.
 
"În situaţia în care o terţă persoană are informaţii despre producerea unor fapte de natură a constitui infracţiuni, se poate adresa unităţii de parchet competente", a completat MAI. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 141 / 4329
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS, alături de M Core în achiziția de 219 milioane EUR a 25 de parcuri de retail în România, tranzacție ce marchează intrarea pe piața locală a grupului paneuropean | Horea Popescu (Managing Partner): ”Este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani pentru această clasă de active”. Roxana Frățilă (Partener): ”Suntem încrezători că vom mai vedea tranzacții similare și în viitorul apropiat”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
Trei firme locale de avocați, nominalizate în Chambers FinTech – 2024. Cine sunt cei doi avocați români recunoscuți de ghidul juridic internațional și cum sunt văzuți de clienți
Cătălin Frâncu preia filiala locală a grupului german KAEFER. Avocații KPMG Legal, în tranzacție
În domeniul achizițiilor publice sunt încă multe proceduri care suferă la capitolul transparență, iar legislația ar trebui să prevadă sancțiuni nu doar pentru contestatorii pierzători, ci și pentru autoritățile contractante atunci când își încalcă obligațiile legale, spun avocații NNDKP, care au o practică redutabilă în acest domeniu. Echipa a fost solicitată în multe proiecte finanțate prin PNRR și din domenii considerate cheie la nivelul Uniunii Europene și este implicată în numeroase proiecte strategice pentru România
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...