Percheziţii concomitente în Ungaria şi România, într-o cauză privind contrafacerea unor mărci de detergent
22 Februarie 2024
AGERPRESAu fost descoperite astfel un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate, dar şi o o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, precum şi detergenţi în valoare de peste 850.000 de lei.
Zeci de percheziţii domiciliare au fost efectuate concomitent în România şi Ungaria în cadrul unei anchete privind probarea unei activităţi infracţionale constând în achiziţionarea din zona Budapesta de produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, urmată de introducerea şi vânzarea acestora către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Au fost descoperite astfel un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate, dar şi o o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, precum şi detergenţi în valoare de peste 850.000 de lei.
Au fost descoperite astfel un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate, dar şi o o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, precum şi detergenţi în valoare de peste 850.000 de lei.
"În cursul lunii octombrie 2023, în temeiul art. 13 din Convenţia cu privire la asistenţă judiciară reciprocă între statele membre ale U.E. din 29.05.2000, între autorităţile judiciare române (prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia) şi cele maghiare (prin Biroul Procurorului General al Ungariei), cu intermedierea Eurojust, a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu scopul documentării şi probării unei activităţi infracţionale constând în achiziţionarea din Ungaria, zona Budapesta, de produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, urmată de introducerea în România şi vânzarea acestora către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe", se menţionează în comunicatul transmis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
Potrivit acestuia, în baza schimbului reciproc de informaţii şi a probelor administrate, marţi au fost efectuate, concomitent, atât în România, cât şi în Ungaria, un număr total de 41 de percheziţii domiciliare.
În ceea ce priveşte acţiunile realizate în România, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a fost descoperit pe raza judeţului Mureş un depozit clandestin, folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate.
"În urma punerii în executare a mandatelor de percheziţie domiciliară a fost descoperită o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar şi următoarele cantităţi de detergenţi în diferite forme, după cum urmează: 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut; 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri. Valoarea de piaţă a bunurilor mai sus menţionate este de aproximativ 856.000 lei", se precizează în comunicat.
Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate sumele de 51.525 de lei şi 1.000 de euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute.
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, raportat la comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 174 / 4599 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...