ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Senatul şi-a adoptat bugetul pentru 2024

27 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit proiectului, bugetul Senatului României pe anul 2024, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 355.025.000 lei credite de angajament şi 355.025.000 credite bugetare, în creştere cu 9,25% faţă de bugetul anului trecut.

 
 
Senatul şi-a adoptat, luni, în plen, bugetul pe anul 2024, înregistrându-se 55 de voturi "pentru", 17 "împotrivă" şi 13 abţineri.
 
Potrivit proiectului, bugetul Senatului României pe anul 2024, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 355.025.000 lei credite de angajament şi 355.025.000 credite bugetare, în creştere cu 9,25% faţă de bugetul anului trecut.
 
"Bugetul aferent anului 2024 o să aibă o creştere de 9,25% faţă de bugetul anului 2023. Asta pentru că Senatul României va organiza întrunirea rotativă a OSCE, va sărbători 160 de ani de la înfiinţarea Senatului României şi nu în ultimul rând, anul viitor va trebui să plătim cotizaţiile la organismele internaţionale din care face parte Parlamentul României, în baza înţelegerii celor două camere. Anul acesta a plătit Camera Deputaţilor, anul viitor o să plătească Senatul", a precizat senatorul Ciprian Pandea, chestor.
 
Proiectul a fost contestat de liderul grupului USR, Radu Mihail, care a criticat creşterea cheltuielilor prevăzute în bugetul Senatului, în contextul în care Guvernul actual a solicitat reducerea acestora cu instituţiile statului.
 
"Astăzi, în Biroul permanent, grupul USR a solicitat să trimitem acest buget înapoi, către Secretariatul General, pentru ca el să fie transformat într-un buget care să corespundă cu voinţa vorbită, nu neapărat înfăptuită, a Guvernului actual, de a reduce cheltuielile statului. Suntem o instituţie de stat şi noi, Senatul, vom vota acum un buget prin care să ne creştem cheltuielile şi problema nu e numai faptul că ne cresc cheltuielile în acest proiect de buget, problema e pe ce se duc banii. E o tragedie faptul că noi continuăm să prevedem în bugetul Senatului bani pentru Institutul Levantului, pentru Institutul Revoluţiei Române, bani pentru sinecuri de partid (...). Declaraţiile domnului Ciolacu unde sunt? Ce facem cu instituţiile care dispar, nu dispar, sunt alimentate şi mai tare (...). Vă rog să reflectaţi la un lucru, în acest buget se află zeci de milioane de lei, încă, pentru pensii speciale pe care nu aţi fost în stare nici acum să le daţi la o parte", a susţinut Mihail.
 
În replică, liderul grupului PSD, Lucian Romaşcanu, i-a transmis lui Radu Mihail, în legătură cu desfiinţarea unor instituţii, că nu crede că se ia în calcul desfiinţarea Senatului, dar e posibil să se desfiinţeze prin neparticiparea senatorului USR la legislatura următoare.
 
"Mi s a explicat, şi nu pot să nu fiu de acord, mai ales că am condus o perioadă, şi domnul Radu Mihai, delegaţia Parlamentului României la OSCE, şi ştim că la anul avem aceste costuri cu organizarea, mi s-a spus şi de 160 de ani de Senat, deci evident că există justificări pentru aşa ceva. Ce nu am înţeles din discursul antevorbitorului meu a fost despre desfiinţarea unor instituţii. Nu cred că se pune în calcul desfiinţarea Senatului, dar, pentru îndeplinirea unui vis, pentru dumneavoastră e posibil să se desfiinţeze prin neparticiparea la legislatura următoare", a punctat Romaşcanu.
 
Conform proiectului, cheltuielile de personal se ridică la 105.482.000 lei.
 
Suma alocată la capitolul "Bunuri şi servicii" este de 52.498.000 lei.
 
La titlul "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice" este prevăzută suma de 7.000.000 lei.
 
"Veniturile realizate de Senatul României vor fi reţinute integral de către acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente activităţilor finanţate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului permanent. Disponibilităţile înregistrate la sfârşitul anului se vor reporta în anul următor, pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii. Biroul permanent al Senatului poate aproba utilizarea încasărilor şi pentru alte destinaţii, în condiţiile legii", se stipulează în proiectul adoptat. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 128 / 4426
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2024 | Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Un jucător nou și extrem de puternic a intrat pe piața locală și se anunță drept un concurent serios pe acest segment
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...