ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oferta Microsoft de cumpărare a TikTok a fost respinsă. Oracle are acum calea deschisă pentru achiziţionarea operaţiunilor din SUA

14 Septembrie 2020   |   BizLawyer

Preşedintele Donald Trump, care de luni de zile a acuzat fără dovezi TikTok de spionaj în favoarea Chinei, a semnat ordine executive pentru a forţa ByteDance să vândă rapid operaţiunile TikTok din SUA. Dacă nu se va conveni un acord de răscumpărare înainte de 20 septembrie, platforma va trebui să se închidă în SUA.

 
 
ByteDance va semna un acord pentru preluarea operaţiunilor TikTok din SUA cu Oracle * Oferta propusă de Microsoft după luni bune de negocieri a picat * Acordul dintre companii nu va fi structurat ca o vânzare, ci ca o restructurare

Oferta Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei, conform anunţului făcut duminică seara de gigantul american din domeniul informaticii, informează luni AFP.

"ByteDance ne-a informat astăzi că nu vor vinde operaţiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinşi că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naţionale de securitate", a declarat Microsoft într-un comunicat.


Grupul care are sediul central la Redmond, statul Washington, şi-a manifestat la începutul lunii august interesul pentru preluarea operaţiunilor americane de la TikTok, ameninţate cu interdicţia în SUA.

Preşedintele Donald Trump, care de luni de zile a acuzat fără dovezi TikTok de spionaj în favoarea Chinei, a semnat ordine executive pentru a forţa ByteDance să vândă rapid operaţiunile TikTok din SUA. Dacă nu se va conveni un acord de răscumpărare înainte de 20 septembrie, platforma va trebui să se închidă în SUA.

Aplicaţia a contestat în justiţie această măsură a executivului american.

"Am fi făcut modificări semnificative pentru a ne asigura că serviciul îndeplineşte cele mai înalte standarde de securitate, confidenţialitate, securitate şi combaterea dezinformării", a declarat Microsoft.

La sfârşitul lunii august, grupul Walmart a confirmat că s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru cumpărarea platformei TikTok. Cu toate acestea, acest parteneriat al celor doi giganţi americani nu s-a dovedit suficient.

Potrivit mai multor mass-media americane, grupul Oracle, al cărui nume a fost vehiculat ca unul din posibilii cumpărători, are acum calea deschisă pentru achiziţionarea operaţiunilor TikTok din SUA.

Acordul dintre cele două companii nu va fi structurat ca o vânzare propriu zisă, ci mai mult ca o restructurare. Oracle va deveni partenerul strategic al ByteDance şi se va ocupa de datele utilizatorilor TikTok din SUA, relatează Reuters.

ByteDance va avea nevoie pentru ca acordul să se finalizeze de aprobarea guvernelor Statelor Unite şi Chinei. Nu este clar încă dacă preşedintele Trump, care doreşte ca o companie de tehnologie americană să deţină cea mai mare parte din acţiunile TikTok în Statele Unite, va aproba acordul propus.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12 / 15
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Deloitte România a asistat Grupul PIB în achiziția care marchează intrarea sa pe piața din România, preluarea brokerului de asigurări STEIN Bestasig. Tranzacția a fost finalizată recent
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...