ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocatura de penal-comercial funcționează și în condiții de criză | Mareș & Mareș nu estimează o scădere semnificativă a veniturilor și se așteaptă la un volum mai mare de activitate pe viitor. Mihai Mareș, Managing Partner: Cea mai importantă decizie a venit natural și a fost să păstrăm întreaga echipă de avocați și angajați

27 Aprilie 2020   |   Maria Teodoru

Cu toate că activitatea instanțelor a fost redusă semnificativ ca urmare a măsurilor de siguranță impuse de autorități, avocații Mareș & Mareș au asigurat în continuare asistență juridică și reprezentare clienților de drept penal, atât în fața parchetelor cât și a instanțelor, în acele cauze considerate urgente

Mihai MARES, Managing Partner - MARES & MARES

 
 
Firmele de avocați par să fi depășit șocul inițial generat de restrângerea activităților economice și limitarea interacțiunii cu clienții, iar acum își adaptează strategiile la noile realități.Chiar dacă unele proiecte au fost suspendate, deși trecuseră de fazele inițiale și se îndreptau spre linia de final, altele au continuat, iar clienții solicită consultanță de zi cu zi în problemele cu care se confruntă.

”Momentan, portofoliul nostru de clienți nu pare afectat sau extrem de îngrijorat de această situație – în sensul că acest fenomen își va consuma la un moment dat efectele negative și sunt șanse să devină chiar parțial controlabil și previzibil. Nu estimăm o scădere a veniturilor - sau cel puțin nu una semnificativă -, dar ne așteptăm la un volum mai mare de activitate pe viitor pentru a putea menține un nivel similar de venituri ca cel de până acum”, a declarat pentru BizLawyer dr. Mihai Mareș, coordonatorul firmei Mareș & Mareș, evidențiată de directoarele internaționale drept unul dintre cei mai puternici jucători de pe piața consultanței juridice în segmentul penal-comercial.


Schimbare de strategie? Direcția va fi păstrată

La finele anului trecut, Mareș & Mareș anunța că va continua strategia de consolidare a practicii de drept penal, odată cu procesul de rebranding și, mai mult, își propunea să devină liderul avocaturii de penal din România. Între timp, contextul s-a schimbat dramatic, dar obiectivele firmei nu au suferit nicio modificare.
”Obiectivele noastre au rămas aceleași, în sensul că vom continua consolidarea și țintim să fim cea mai bună firmă specializată în drept penal din România, pe baza competențelor, resurselor și experienței unei echipe de avocați complete, pe care intenționăm să o păstrăm la fel și în perioada crizei”, a arătat Mihai Mareș.

El spune că echipa are capabilitatea de a acoperi toate domeniile asociate dreptului penal, de la corupție și spălare de bani până la faliment, delapidare, fraudă fiscală, criminalitate organizată și investigații, iar scopul final este acela de a fi pregătită pentru a gestiona optim proiectele în curs și pe cele care vor urma. ”Traversăm, într-adevăr, o incertitudine fără precedent, însă ne uităm la această perioadă și ca la o oportunitate de pregătire tehnică temeinică și continuă în toate aceste arii ale dreptului penal. De asemenea, ne dorim să consolidăm parteneriatele cu firmele de avocatură internaționale - printre care Hogan Lovells, Kirkland & Ellis, Peters & Peters, Garrigues - dar și cu alianțe de pofil precum ROXIN - ce  reunește unele dintre cele mai reputate firme independente specializate în dreptul penal al afacerilor - Asociația Europeană a Barourilor de Drept Penal (ECBA) și Asociația Internațională a Barourilor - Comisia pentru Infracționalitate Economică”, a punctat Mihai Mareș.




Este foarte probabil să asistăm la o intensificare a infracțiunilor economice și de corupție

Cu toate că activitatea instanțelor a fost redusă semnificativ ca urmare a măsurilor de siguranță impuse de autorități, avocații Mareș & Mareș au asigurat în continuare asistență juridică și reprezentare clienților de drept penal, atât în fața parchetelor cât și a instanțelor, în acele cauze considerate urgente: cauze care privesc masuri preventive, măsuri asiguratorii sau cauze ce au ca obiect infracțiuni de spălare de bani, in industrii precum real estate, oil & gas și farmaceutice.

Echipa gestionează, de aproape zece ani, unele dintre cele mai multe și mai notabile cazuri care implică infracțiuni de corupție și economice la nivel național și transfrontalier și a reprezentat atât marile grupuri industriale și companii active în sectorul financiar bancar și persoane fizice în fața DIICOT, DNA și a tuturor instanțelor de judecată din România.
Firma coordonată de Mihai Mareș a reușit până acum să construiască strategii de apărare remarcabile în numeroase dosare intens mediatizate din domeniul financiar-bancar, industrie, real estate, comerț etc.

”Cred însă că, pe fondul unei crize globale extreme, România va fi foarte expusă, în lipsa unei strategii macroeconomice bine puse la punct, coerente și a resurselor financiare și umane suficient de pregătite pentru a o implementa. De aceea, este foarte probabil să asistăm la o intensificare a infracțiunilor economice și de corupție precum spălarea de bani, infracționalitatea informatică, deturnarea licitațiilor (inclusiv înțelegerea concertată între diferiți participanți la astfel de licitații în vederea falsificării rezultatului procedurii de achiziție), până la situații privind delapidări, care probabil că vor crește ca număr și în cadrul companiilor”, a explicat penalistul Mihai Mareș.

De asemenea, a adăugat avocatul, este de așteptat să vedem litigii privind insolvențele, aplicarea clauzei de forță majoră, litigii în domeniul imobiliar - între chiriași și proprietari - dar și litigii de dreptul muncii între salariați și companii a ar[tat avocatul.



Mesaj pentru clienți și avocații din firmă

Avem privilegiul de a lucra în unele intre cele mai complexe dosare și mi-aș dori ca în primul rând să îmi exprim recunoștința pentru încrederea pe care clienții ne-o oferă în mod constant. Vrem să subliniem că le vom fi alături orice-ar fi și, dacă dosarele unora dintre ei au fost amânate sau suspendate au acum mai mult timp la dispoziție pentru a-și pregăti o apărare cât mai bună. Pot conta pe noi pentru ca împreună să valorificăm aceste momente și să ne consolidăm poziția procesuală în cadrul dosarului. Ca de obicei, vom face tot posibilul să identificăm cele mai bune soluții posibile și să pregătim aceleași strategii redutabile, bazate pe argumente solide și pe stilul oratoric care ne-a consacrat.  
Cu siguranță că există și companii sau oameni de afaceri care, mai ales în acest context, au amânat decizia de a colabora cu un avocat. În astfel de conjuncturi, cred că pot folosi acest răstimp pentru a-și clarifica situația juridică înainte a de a fi citați la Parchet.
În ceea ce privește echipa, motto-ul nostru este: pe cât suntem de diferiți individual, pe atât suntem de puternici împreună. Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei că ne sunt alături și să îi asigur că vom continua cu toții construcția acestei firme. I-aș încuraja să folosească frumos acest timp - în plan personal pentru a fi cât mai mult alături de familiile lor și pentru a face lucruri care le aduc bucurie, iar în plan profesional pentru a învăța, poate, ceva nou sau pentru a-și consolida cunoștințele de drept.
Mihai MAREŞ, Managing Partner - MAREȘ & MAREȘ




Cea mai importanță lecție învățată în criză și cea mai bună decizie de management

Criza sanitară, atipică prin viteza cu care a paralizat activitățile economice, a expus slăbiciunle cu potențial de a deveni vulnerabilități sistemice, dar a adus o perioadă de reflecţie pentru profesioniștii din mai toate domeniile, fiind un bun moment de a privi spre viitor. Avocații au avut și ei de învățat o nouă lecție, după cea asimilată forțat la criza financiară globală din 2008.

”Cred că cea mai importantă lecție pe care am primit-o este ca de acum înainte să încercăm, pe cât posibil, să ne așteptăm și la crize globale cu efecte incomensurabile pentru toate economiile lumii. Nimic nu ne-a pregătit pentru așa ceva, am crezut mult timp că este doar un scenariu de film care nu ni se poate întâmpla și iată ca realitatea ne-a demonstrat contrariul, prin impredictibilitatea crizei, dar și prin amploarea efectelor pe termen mediu și lung. Am mai învățat că e bine să fim pregătiți psihic pentru orice astfel de situații și să folosim timpul pe care îl avem pentru a fi alături de clienți și echipă, dar și pentru a încerca să ne păstrăm optimismul că lucrurile vor reveni pe un făgaș normal – chiar dacă va trebui să lucrăm și să ne adaptăm probabil unei normalități diferite decât cea cu care am fost obișnuiți”, a arătat Mihai Mareș.

Mareș & Mareș a coordonat de-a lungul timpului strategii de apărare pentru executivi de top, antreprenori, mari concerne industriale, instituții financiare și companii multinaționale și locale din industrii precum oil & gas, farmaceutice, producția de mașini, construcții și infrastructură, asigurări. Succesul firmei se datorează atât unei echipe de avocați extrem de bine pregătite, cât și colaborărilor pe care casa de avocați fondată de Mihai Mareș le are de mult timp cu unele dintre cele mai renumite asociații și firme internaționale de profil. Toate acestea au permis de fiecare dată creionarea unor strategii de apărare redutabile, inclusiv în proiecte transfrontaliere.

”Ne-am construit una dintre cele mai bune echipe de avocați penaliști din România, iar succesele noastre se datorează în mare parte specializării, competențelor și dedicării colegilor, coeziunii echipei. Așa că cea mai importantă decizie a venit natural și a fost să păstrăm întreaga echipă de avocați colaboratori și de angajați. Credem că o echipă foarte specializată în drept penal este un mare atu pe care îl avem pe piața din România și motivul pentru care clienții au încredere să ne implice în dosare de care depinde în esență viața lor profesională sau chiar privată - iar noi înțelegem să ne respectăm întotdeauna angajamentele pe care ni le luăm față de colegi și față de clienți”, a conchis cooordonatorul firmei Mareș & Mareș.

Mareș & Mareș domină, pentru al cincilea an consecutiv, clasamentul The European Legal 500 în aria dreptului penal din România. În plus, această prestigioasă instituție de cercetare a pieței avocaturii din întreaga lume îl reconfirmă pe Mihai Mareș, unul dintre cei mai apreciați și mai experimentați specialiști români, drept un avocat de elită în acest domeniu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1266 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...