Parteneriat strategic între Mareș & Mareș și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova
21 Iulie 2021
BizLawyerFacultatea de Drept a USM este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Republica Moldova, apreciată drept centru universitar de elită în materie de educație, știință și cercetare.
Mareș & Mareș și departamentul de drept penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM) au încheiat un acord de colaborare. Parteneriatul are drept scop schimbul de experiență al masteranzilor facultății cu avocații firmei, dar și inițierea lor în aspectele de drept penal românesc. Astfel, Mareș & Mareș se va implica activ în procesul educațional al masteranzilor care vor opta pentru această specializare, inclusiv prin sprijinirea publicațiilor științifice cu articole relevante din domeniu și participarea la conferințele organizate sub egida departamentului de drept penal.
„Un astfel de parteneriat este binevenit în comunitatea academică a profesioniștilor dreptului din Republica Moldova, pentru ca se aliniază perfect misiunii noastre, de a sprijini formarea unor specialiști de elită, foarte bine pregătiți teoretic și practic. De aceea, este o oportunitate unică pentru masteranzii departamentului de drept penal, care își vor putea consolida cunoștințele prin interacțiunea directă cu una din cele mai bune firme de avocatură din România specializate în această arie”, a declarat Serghei Brînză, Decanul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.
„Un astfel de parteneriat este binevenit în comunitatea academică a profesioniștilor dreptului din Republica Moldova, pentru ca se aliniază perfect misiunii noastre, de a sprijini formarea unor specialiști de elită, foarte bine pregătiți teoretic și practic. De aceea, este o oportunitate unică pentru masteranzii departamentului de drept penal, care își vor putea consolida cunoștințele prin interacțiunea directă cu una din cele mai bune firme de avocatură din România specializate în această arie”, a declarat Serghei Brînză, Decanul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.
„Acordul este o continuare firească a colaborărilor precedente cu cadrele didactice ale departamentului de drept penal. Suntem onorați că Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova dorește atragerea practicienilor în procesul educațional al studenților, atât din Republica Moldova, cât și din România. Cred că această cooperare va fi un exemplu și pentru alți profesioniști ai dreptului din România pentru a se implica în viața juridică din Republica Moldova,” a adăugat Mihai Mareș, Partener coordonator al Mareș & Mareș.
Facultatea de Drept a USM este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Republica Moldova, apreciată drept centru universitar de elită în materie de educație, știință și cercetare. Coeziunea dintre colectivul de cadre didactice și științifice profesioniste și studenți este bine-cunoscută, dat fiind, mai ales, scopul comun care ii animă: de a contribui la reformarea domeniului juridic, la stabilitatea democrației si la asigurarea supremației legii în întreaga țară.
Clasată pe primul loc în ce privește pregătirea cadrelor juridice de înaltă calificare și dezvoltarea științei juridice, Facultatea de Drept a USM este un centru cu tradiție, de unde pornesc idei reformatoare ce vizează edificarea statului de drept și a unei societăți democratice. Majoritatea profesorilor de la Facultatea de Drept au efectuat stagii în prestigioase universități din Europa de Vest și din SUA, iar o bună parte din ei și-au făcut studiile de masterat sau de doctorat în instituții universitare din România, Rusia, Olanda, Belgia, Franța, Germania.
Anual, aulele Facultății de Drept găzduiesc prelegerile profesorilor cu renume european și mondial. Facultatea are în componență filierele anglofonă și francofonă, în cadrul cărora își pot face studiile în domeniul dreptului studenții cu foarte bine cunoștințe de limba franceză si limba engleză, formându-și astfel o ținută lingvistică adecvată procesului de aderare a Republicii Moldova la familia europeană.
Mareș & Mareș este una dintre cele mai prestigioase firme românești de avocatură specializate în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție. Activitatea firmei acoperă toate domeniile asociate dreptului penal, de la corupție și spălare de bani până la faliment, delapidare, fraudă fiscală, criminalitate organizată și investigații. De asemenea, echipa este experimentată în domeniile conexe litigiilor civile și recuperării activelor. Înființată în 2006, Mareș & Mareș a evoluat constant, reușind să se impună pe piața avocaturii din România prin calitatea ideilor și a serviciilor, dar și prin formarea și atragerea unora dintre cei mai talentați avocați în această arie de drept.
Pentru a fi la curent cu ultimele tendințe globale în domenii ale dreptului afacerilor în general, dar și legislația privind infracționalitatea economică și corupția, și, prin urmare, pentru a oferi servicii cu valoare adăugată, Mareș & Mareș este membru al mai multor asociații internaționale de profil, precum: ROXIN (parte din Forumul Global pentru Drept, Justiție și Dezvoltare al Băncii Mondiale), Camera de Comerț Americană (AmCham), Asociația Barourilor din SUA, Asociația Europeană a Barourilor de Drept Penal, Asociația Internațională a Barourilor, Global Criminal Law Counse (GCLC).
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 158 / 258 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
Băiculescu și Asociații obține o soluție de clasare într-un dosar complex de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat. Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Rezultatul reflectă nu doar respectarea principiilor fundamentale ale dreptului, ci și angajamentul nostru de a proteja interesele clienților într-un mod ferm și etic”
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...