ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est

04 Decembrie 2024   |   B. A.

CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est

Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în CEE

 
 
Rețeaua internațională de avocatură CMS, prezentă în România prin firma CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP – Societate Civila Profesională, coordonată de Horea Popescu, a câștigat premiul CEE M&A Legal Adviser of the Year, acordat de Mergermarket în cadrul Galei Premiilor Europene M&A, desfășurată săptămâna trecută la Londra. Reamintim că Horea Popescu este și coordonator Corporate / M&A în CEE.

Prin acordarea acestei distincții, Mergermarket, un furnizor de top pentru informații de afaceri, a recunoscut performanța excepțională a echipelor CMS în domeniul fuziunilor și achizițiilor în regiunea Europa Centrală și de Est. La această categorie, CMS a concurat cu DLA Piper LLP, Linklaters, Orrick Herrington & Sutcliffe LLP și Schoenherr Rechtsanwaelte GmBH.


Reamintim că în regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), unde se află și România, CMS domină clasamentul întocmit după valoarea tranzacțiilor asistate (34, în sumă de 6,3 miliarde de dolari).

Citește și
→   Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est

Printre tranzacțiile majore asistate de CMS se numără achiziția Aeroportului din Budapesta pentru 4,3 miliarde de euro de către Vinci și Corvinus și achiziția Profi în România pentru 1,3 miliarde de euro de către Ahold Delhaize.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS București și Head of Corporate CEE, declară: „Acest premiu reflectă rolul nostru in aceste tranzacții remarcabile, încrederea clienților noștri și angajamentul nostru neclintit față de Europa Centrală și de Est, cultivat de peste 30 de ani. Mulțumim clienților și echipei noastre pentru că au făcut posibilă această realizare!”

Acest premiu este cel mai recent dintr-o serie de distincții prestigioase obținute de firmă în Europa Centrală și de Est, inclusiv premiul pentru Firma de Avocatură a Anului în CEE acordat de Chambers Europe și patru premii pentru Tranzacția Anului, acordate de CEE Legal Matters.

Premiile Mergermarket European M&A Awards recompensează consultanții juridici care au jucat roluri importante în tranzacțiile din Europa în ultimul an. Firmele sunt preselectate pentru aceste premii pe baza analizei clasamentului Mergermarket, fiind selectate doar cele mai bune firme în funcție de volumul și valoarea tranzacțiilor. Câștigătorii sunt desemnați de un juriu format din membri ai consiliilor de administrație de la bănci și firme de investiții de top, precum și de cadre universitare și avocați proeminenți, care examinează cu rigurozitate tranzacțiile de top ale firmelor în ceea ce privește complexitatea și calibrul juridic.

În regiunea Europeană, Freshfields a primit titlul de Legal Adviser of the Year în domeniul fuziunilor și achizițiilor. Latham & Watkins și Kirkland & Ellis au primit, de asemenea, distincțiile de Legal Adviser of the Year la categoriile European Mid-Market M&A și European Private Equity.

Cele mai recente cifre Mergermarket, arată că activitatea globală de fuziuni și achiziții a continuat să se îmbunătățească în primele nouă luni ale anului 2024, impulsionată de o revenire în America de Nord. Volumul tranzacțiilor a crescut în această perioadă cu 18,8 % față de anul precedent, ajungând la 2,5 trilioane USD, fiecare trimestru din 2024 depășind trimestrul respectiv din 2023. Cu toate acestea, numărul tranzacțiilor a rămas modest, cu o ușoară scădere de 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Fuziunile și achizițiile din EMEA au crescut cu 31%, ajungând la 649 miliarde USD, avansul pieței de M&A în Europa fiind de 23%. Reducerea ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană, Banca Angliei și Rezerva Federală, performanțele solide ale piețelor bursiere și așteptările crescute ale SUA privind o aterizare economică ușoară oferă optimismul de care mediul de afaceri are nevoie pentru a încheia anul în forță, notează Mergermarket.

Potrivit Raportului privind Perspectiva Europeană a Fuziunilor & Achizițiilor în 2025 (CMS European M&A Outlook 2025), publicat de firma globală de avocatură CMS, în asociere cu compania de date financiare Mergermarket, aproape două treimi dintre investitori se așteaptă ca activitatea de Fuziuni & Achiziții din Europa să crească în următoarele 12 luni, inclusiv 20% care consideră că va crește semnificativ. Acest lucru contrastează puternic cu previziunile de anul trecut, când doar 3% dintre aceștia au prognozat o creștere semnificativă.

După o perioadă de reflecție în 2023, când investitorii europeni au absorbit șocurile cauzate de creșterea rapidă a inflației și de ratele ridicate ale dobânzilor, semnele pentru 2024 sunt, până în prezent, că activitatea de fuziuni și achiziții din întreaga regiune revine cu o intensitate crescută.

Citește și
→   (VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...