ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dublă victorie pentru Suciu Popa la Londra, în cadrul Galei de Premiere Euromoney - Benchmark Litigation Europe Awards. Suciu Popa, firma anului în litigii, Luminița Popa, avocatul anului

21 Mai 2019   |   BizLawyer

Echipa Suciu Popa dedicată practicii de litigii și arbitraje reprezintă cu succes în mod constant cele mai importante companii care activează în România în domenii precum construcţii şi infrastructură, energie, petrol şi gaze, farma, imobiliare și mass-media, consolidând astfel poziția excelentă full service a firmei.

Luminita Popa a primit premiul de Avocatul Anului (România) la Gala Premiilor Benchmark Litigation 2019

 
 
Suciu Popa a câștigat premiul Firma de Avocatură a Anului în Litigii (România), iar Luminita Popa a fost desemnată Avocatul Anului (România) la Gala Premiilor Benchmark Litigation 2019.Ceremonia de decernare a avut loc la Londra, Suciu Popa reușind performanța de a monopoliza distincțiile acordate pieței avocaturii din România.

Benchmark Litigation este considerat un ghid definitoriu în domeniul soluționării disputelor. Publicat de Euromoney Institutional Investor, acesta este rezultatul unei cercetari aprofundate, bazate pe interviuri amănunțite cu avocati, specialiști în soluționarea litigiilor și clienții acestora.


“Cele două premii reprezintă o nouă recunoaștere internațională importantă pentru firma noastră. Ele evidențiază palmaresul deosebit al mandatelor noastre de litigii și arbitraje, feedback-ul excelent al clienților, precum și specificul practicii noastre de soluționare a disputelor: o practică cu adevărat internațională și dedicată unor mandate complexe, sofisticate", a declarat Luminița Popa, Managing Partner Suciu Popa.

Echipa Suciu Popa dedicată practicii de litigii și arbitraje reprezintă cu succes în mod constant cele mai importante companii care activează în România în domenii precum construcţii şi infrastructură, energie, petrol şi gaze, farma, imobiliare și mass-media, consolidând astfel poziția excelentă full service a firmei.

Luminița Popa este unul dintre cei mai experimentați avocați în arbitraj internațional, cu un portofoliu cuprinzând clienți sofisticați și proiecte extrem de complexe în mai multe sectoare de activitate (printre care m&a, energie, resurse naturale, infrastructură și construcții). Este menționată constant în publicațiile de specialitate și directoarele internaționale (Who’s Who Legal: Arbitration, Chambers Europe, Legal 500 EMEA, Benchmark Litigation sau Global Arbitration Review) drept leading practitioner în domeniul arbitrajului internațional. În iulie 2018 Luminiţa a fost numită Membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC Paris.

Cele două premii Benchmark Litigation completează recunoașterea excepțională a firmei drept highly ranked în directoarele internaționale precum Legal 500 EMEA, Chambers Europe, IFLR 1000, Who’s Who Legal sau GAR 100.






Lista finaliștilor. Cele mai bune firme și avocații evidențiați

Șapte case de avocați din Romania au intrat pe lista scurtă a celor mai bune firme europene în materia soluționării disputelor, în cadrul galei Benchmark Litigation Europe Awards 2019, desfășurată în data de 15 mai, la Londra. Benchmark Litigation este un proiect al grupului Euromoney Institutional Investor PLC, din care, printre altele, mai face parte și IFLR (International Financial Law Review). Pentru titlul de Firma de avocatură a anului 2019 în România au concurat, în ordine alfabetică, Maravela & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, PeliFilip, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Suciu Popa, Țuca Zbârcea & Asociaţii și Zamfirescu Racoți & Partners.

Pentru premiul Avocatul anului 2019 în România în materia soluționării disputelor, la titlul de Lawyer of the Year au concurat Cătălin Alexandru (Filip & Company), Ioana Gelepu (Țuca Zbârcea & Asociații), Luminița Popa (Suciu Popa), Ioan Roman (Maravela & Asociații) și Sorin Stratulă (Stratulă & Asociatii), fiecare dintre ei fiind evidențiat drept Dispute resolution Star în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019, pentru activitatea în dispute comerciale, tranzacționale, legate de proprietate intelectuală, insolvență, employment, concurență, energie și resurse naturale, arbitraj comercial sau dreptul penal al afacerilor.

Lansat în SUA, în 2008, ghidul juridic a demarat anul trecut cercetarea pe Vechiul Continent și acoperă pentru prima dată piața litigiilor din Europa. Clasamentul realizat de Benchmark Litigation are la bază trei criterii cheie: cazuistica, opiniile avocaților din fiecare piață analizată și feedback-ul clienților. Echipa de cercetare a analizat informațiile transmise de firmele de avocați, a realizat interviuri și sondaje on-line și a obținut de la clienți feedback în legatură cu prestațiile profesioniștilor în drept cu care au interacționat.

Firmele aflate pe lista scurtă au avut  o cazuistică bogată și au primit recomandări atât de la celelalte societăți de avocați de pe piața locală, cât și de la clienți.



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!



Firmele românești, văzute de Benchmark Litigation

Echipa de litigii de la Suciu Popa este formată din trei parteneri și șapte avocați care reprezintă în mod activ clienți în arbitraje internaționale, în litigii comerciale și civile și în materie de insolvență. Potrivit Benchmark Litigation, Managing Partner-ul Luminita Popa este personajul cheie în practica de Dispute resolution a firmei. Ghidul juridic amintește că Suciu Popa a acționat în mai multe arbitraje ICC, într-unul dintre mandate reprezentând furnizorul de energie Enel Investment Holding împotriva statului român cu privire la o opțiune de vânzare cu o valoare mai mare de 520 de milioane de euro. Suciu Popa a asistat, de asemenea, compania de construcții Colas într-un arbitraj ICC care a rezultat dintr-un contract FIDIC. Printre clienții firmei din această arie de practică sunt și Hunt Oil, Hidroelectrica, Black Sea Oil & Gas și Daimler. Clienții au spus că Suciu Popa este ”o firmă excelentă în soluționarea litigiilor” și că ”este una dintre puținele firme românești care lucrează în cazuri mari”.

Potrivit Benchmark Litigation, în perioada de cercetare, Maravela & Asociații a reprezentat o companie alimentară românească într-un litigiu legat de încălcarea mărcii, a asistat un alt client în cadrul unui litigiu legat de o achiziție publică și a acordat consultanță și reprezentare producătorului european de echipamente sportive Salomon, într-un caz complex cu aspecte de proprietate intelectuală și white-collar crime legate de produsele contrafăcute.


Pe palierul litigiilor, PeliFilip are mai mulți clienți în domeniul energetic, printre care Benchmark Litigation amintește Electrica, Hidrolectrica, EDP Renewables și Alpha Eolica. Avocații au asistat un client în peste zece procese legate de legislația privind drepturile de autor și abuzul de poziție dominantă, l-au reprezentat pe jucătorul de tenis Ilie Năstase într-un caz internațional de arbitraj sportiv împotriva Federației Internaționale de Tenis, au reprezentat A & D Pharma în litigii legate de mărci comerciale și contrafaceri și au reprezentat Bayer într-o dispută fiscală în valoare de 6,6 milioane de euro.

Cu o echipă de 30 de litigatori dedicați disputelor comerciale și corporative, firma Popovici Nițu Stoica & Asociații este evidențiată de Benchmark Litigation în sfera litigiilor corporative. Ghidul juridic amintește că firma are echipe de specializate dedicate pentru a acoperi disputele legate de concurență, proprietate intelectuală și Real Estate. Ciprian Dontu și Ilinca Stefanescu-Goanga sunt nume-cheie în firmă. Pe parcursul perioadei de cercetare, firma a asistat Immofinanz într-o dispută asupra unui acord privind cumpărarea de acțiuni.

Echipa de litigii a firmei Țuca Zbârcea & Asociații este formată din 58 de avocați, dintre care 40 de avocați se ocupă de litigii interne și arbitraj, arată Benchmark Litigation. Ghidul juridic amintește că firma acționează într-un arbitraj ICSID de 4.4 miliarde de dolari pentru compania minieră canadiană Gabriel Resources. De asemenea, firma a ajutat Federația Română de Fotbal să facă apel împotriva unor acuzații penale și civile, legate de o dispută de 237 de milioane de euro, cu un fost membru al federației de fotbal. Clienții au spus că "avocați firmei foarte pasionați și dedicați"  sau că "avocații sunt foarte buni profesioniști".

Soluționarea litigiilor reprezintă jumătate din munca avocaților Zamfirescu Racoți & Partners, arată Benchmark Litigation, iar echipa este formată din 36 de litigatori, dintre care cinci sunt parteneri care activează activ în sectorul bancar, construcții și energie. Numele-cheie din cadrul departamentului de litigii sunt Călin-Andrei Zamfirescu, Stan Tirnoveanu, Cosmin Vasile și Alina Tugearu. Pe parcursul perioadei de cercetare, firma a asistat cu succes Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un litigiu cu compania de energie Chevron în cadrul unui arbitaj ICC.




Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.





 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1573 / 1710
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...