Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”
22 Mai 2019
Andrei DelcetPrintre principalele avantaje ale aparteneței la ZRP, avocatul a nominalizat libertatea de a inova, de a gândi noi soluții, care este un factor specific echipei.
Cătălin Micu, partener al firmei de avocati Zamfirescu Racoti & Partners |
Avocatul Cătălin Micu, promovat la finele anului trecut pe poziția de partener al firmei de avocați Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP), își propune să dezvolte produsele și serviciile de consultanță în practica de dreptul muncii și își concentrează eforturile pe dezvoltarea segmentului dedicat dreptului medical. Într-un interviu acordat BizLawyer, noul partener al ZRP a arătat că, într-o epocă în care viteza schimbării este mai mare ca oricând, soluțiile trebuie să urmeze fluxul inovării continue. ”Toate ariile de practică ale ZRP sunt supuse unui proces continuu de dezvoltare, iar în materia relațiilor de muncă ne propunem să extindem asistența în materia mobilității lucrătorilor din spațiul extracomunitar”, a punctat avocatul.
Promovarea sa a venit în contextul în care practica de dreptul muncii și-a consolidat poziția în cadrul departamentului de Consultanță din cadrul firmei. În noul rol, Cătălin Micu coordonează această arie de practică și va dezvolta produsele și serviciile de consultanță pe acest segment în creștere. El s-a implicat constant în proiecte de dreptul muncii pe parcursul celor peste 13 ani de activitate în cadrul ZRP și spune că s-a atașat de acest domeniu atât de dinamic și complex. O altă direcție de dezvoltare asupra căreia se concentrează este cea a segmentului dedicat dreptului medical. ”Una dintre țintele anului 2019 este dezvoltarea gamei de servicii în materia studiilor clinice și a activității relaționate acestora”, a declarat pentru BizLawyer Cătălin Micu.
Noul rol implică dezvoltarea continuă a practicilor aflate sub coordonarea sa și nu numai, concomitent cu asigurarea integrării noilor membri ai echipei și fluidizarea proceselor de lucru interne. În principal, accentul cade pe dezvoltarea ariilor de practică atât pe verticală, prin atragerea unor noi proiecte, cât și pe orizontală, prin extinderea sferei de servicii în cadrul proiectelor pe care deja le gestionează. ”De asemenea, înțelegem să operaționalizăm în interesul clienților anumite procese pentru a limita timpii de reacție către client”, a arătat partenerul ZRP.
Dinamica mediului de afaceri impune limitarea timpilor de reacție și, mai ales, sintetizarea feed-back-ului față de client, pentru reducerea timpului afectat de client în valorizarea sfatului avocatului. De asemenea, foarte importantă este și direcționarea feed-back-ului către latura practică a aspectului ridicat de către client, evitându-se expunerile cu profund caracter teoretic, explică avocatul.
Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități apreciate de Cătălin Micu la avocatii seniori cu care colaborează. ”Lipsa acestora lasă feed-back-ul către client lipsit de valența practică. Fără implicare nu poți distinge toate elementele pe care clientul se așteaptă să-i fie clarificate, iar fără disponibilitatea de a analiza o gamă diversă de scenarii și practici posibil fezabile pentru proiectul clientului nu poți furniza un sfat aplicat, ușor de urmărit și implementat”, a nunanțat partenerul ZRP.
În opinia sa, pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. ”Toate mandatele au doza lor de savoare și aduc deopotrivă satisfacții profesionale. Chiar dacă unele au un nivel de complexitate ridicat, toate mandatele sunt importante pentru că toate aduc plus valoare activității clientului. Prin urmare, tratez toate proiectele cu aceeași doză de implicare și disponibilitate”, spune Cătălin Micu.
El a implementat în trecut un proiect pilot constând într-o reorganizare in integrum a sferei personalului unui client. Proiectul a fost primul care a mers dincolo de modul clasic de implementare în etape a unei reorganizări la nivel de companie. Au fost operaționalizate procesele și au fost limitați timpii de implementare printr-o dezvoltare a proiectului într-o singură etapă, cu un efort logistic susținut. Succesul însă a fost unul deplin, în condițiile în care autoritățile implicate au validat proiectul, iar riscul escaladării în instanță a unor cazuri particulare ale unor salariați a fost gestionat în mod eficient.
Printre principalele avantaje ale aparteneței la ZRP, avocatul a nominalizat libertatea de a inova, de a gândi noi soluții, care este un factor specific echipei. ”Apelul la experiența proiectelor deja implementate fără posibilitatea de a modifica anumite elemente ale feed-back-ului către client, motivat de necesitatea managerizării riscului poate conduce la o limitare în timp a gradului de aplicabilitate al sfatului avocatului ori, într-o epocă în care viteza schimbării este mai mare ca oricând, soluțiile trebuie să urmeze fluxul inovării continue”, a explicat partenerul firmei de avocați.
Clienții ZRP sunt în principal corporații cu prezentă locală, regională sau internațională, care solicită asistență în day-by-day business, în dezvoltarea în teritoriu a afacerii, ori în implementarea unor noi arii de lucru. ”Colaborăm destul de des cu case de avocatură din jurisdicții diferite, fie atunci când clienții noștri își extind afacerea în regiune – i.e. Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria etc. – fie atunci când suntem solicitați de colegi din case de avocatură care gestionează proiecte cu implicații pe teritoriul Românie, în proiecte de M&A care implică și subsidiare din România, detașarea internațională a lucrătorilor etc.”, a punctat Cătălin Micu.
”Mereu încercăm să găsim soluții aplicate, să inovăm pentru a menține trendul dinamic al mediului de afaceri și să menținem un dialog direct, transparent și eficient cu reprezentanții clienților”, a conchis partenerul firmei Zamfirescu Racoți & Partners.
Cătălin Micu este specializat în dreptul muncii și asigură asistență generalizată în această materie pentru corporații internaționale cu subsidiare în România și companii locale. Având cunoştinţe temeinice şi solide cu privire la regulamentele societare din România, Cătălin oferă, de peste 13 ani, asistenţă juridică în domeniul negocierii contractelor, implementării sistemelor sofisticate de organizare a managementului şi transferurilor societare importante. În anul 2014, Cătălin a coordonat cu succes prima restructurare ad integrum a personalului unei bănci din România, prin intermediul unei proceduri de concediere colectivă integrată într-un mecanism sofisticat de repoziționare a resursei umane într-o nouă organigramă aprobată de acționarii băncii.
Cătălin este, de asemenea, specializat în domeniul medical și al dreptului societar, fiind implicat în proiecte de importanţă majoră ale unor clienţi relevanţi acţionând în diverse ramuri de business.
Cătălin este absolvent al Facultății de Drept (2005) din cadrul Universității “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca și deține un master în Dreptul afacerilor la Facultatea de Drept, Universitatea București.
Din anul 2016, Cătălin este prezent în topul profesioniștilor din România în materia dreptului muncii, clasament realizat de către prestigioasa publicație juridică Chambers & Partners.
El a devenit partener ZRP în noiembrie 2018.
Cătălin este, de asemenea, specializat în domeniul medical și al dreptului societar, fiind implicat în proiecte de importanţă majoră ale unor clienţi relevanţi acţionând în diverse ramuri de business.
Cătălin este absolvent al Facultății de Drept (2005) din cadrul Universității “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca și deține un master în Dreptul afacerilor la Facultatea de Drept, Universitatea București.
Din anul 2016, Cătălin este prezent în topul profesioniștilor din România în materia dreptului muncii, clasament realizat de către prestigioasa publicație juridică Chambers & Partners.
El a devenit partener ZRP în noiembrie 2018.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1726 / 1862 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group la finalizarea achiziției portofoliului de energie regenerabilă Macquarie din România
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...