ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”

26 Aprilie 2024   |   M. T.

Kinstellar a oferit consiliere cu privire la toate aspectele mandatului, inclusiv due diligence imobiliar, autorizații de reglementare și redactarea, negocierea și executarea tuturor documentelor de tranzacție cu mai multe părți, precum și toate aspectele auxiliare.

 
 
Kinstellar a consiliat divizia de ospitalitate a grupului Julius Meinl cu privire la finalizarea achiziției Hotelului Ambasador, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București. Funcționând continuu din 1937, este un reper emblematic al orașului.

Kinstellar a oferit consiliere cu privire la toate aspectele mandatului, inclusiv due diligence imobiliar, autorizații de reglementare și redactarea, negocierea și executarea tuturor documentelor de tranzacție cu mai multe părți, precum și toate aspectele auxiliare.

Structura tranzacției a fost complicată, deoarece a implicat diferite seturi de proprietari și atât aspecte legate de tranzacție de acțiuni, cât și de active. A fost nevoie de câteva luni pentru a negocia și a încheia dealul.

Achiziţia a fost realizată în două etape, astfel că, în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziţionat Ambasador SA, care deţinea o jumătate din proprietate şi care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziţionat şi cealaltă jumătate a proprietăţii, care era deţinută separat.

Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București și Coordonator al departamentului de real estate, adaugă: „Poate nu este cea mai mare tranzacție, însă aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată. Suntem onorați că am asistat un nume atât de venerabil precum Julius Meinl în finalizarea acestei tranzacții și suntem încântați de ceea ce urmează: este o tranzacție care ar trebui să schimbe complet dinamica sectorului ospitalier din centrul Bucureștiului. Felicitări clientului nostru, felicitări vânzătorilor și, bineînțeles, colegilor mei pentru munca depusă!”

Echipa principală de tranzacții a fost formată din Managing Partner Victor Constantinescu și Senior Associate Diana Istov, care s-au ocupat de cea mai mare parte a acestei tranzacții.

Echipa i-a mai inclus pe Cosmin Vasilescu (Senior Associate) în special pe aspecte de drept corporativ, Cătălin Roman (Managing Associate) pe aspecte de dreptul muncii, Dana Sârbu (Associate) pe probleme de reglementare, Teodora Nicoschi (Associate) pe drept corporativ și traducătoarea locală, Anca Coman.

Julius Meinl intenționează să investească zeci de milioane de euro pentru a renova hotelul și a-l aduce la standardele mărcii sale „The Julius”, marcă ce operează și în regiune. Julius Meinl Living a anunţat că hotelul va trece printr-un proces de renovare, iar primul pas în acest sens este obţinerea autorizaţiilor necesare pentru reabilitare. Odată ce acestea vor fi obţinute, lucrările de reabilitare vor dura circa doi ani. Mai mult, în actuala clădire a fostului hotel Ambasador va funcţiona, începând cu 2027, hotelul The Julius Bucharest, care va avea circa 158 de camere şi apartamente de lux.

Victor Constantinescu este unul dintre cei patru avocați români poziționați de Legal 500 în categoria Hall of Fame pentru abilitățile sale speciale în această arie de practică.
Potrivit ghidului juridic internațional, echipa de Real Estate de la Kinstellar se remarcă prin "flexibilitate și deschidere remarcabile", oferind consultanță în tranzacții de investiții la scară largă în întreaga țară.  Victor Constantinescu, "profesionist de excepție", conduce echipa și este apreciat pentru soluțiile sale "inovatoare". Constantinescu are o experiență vastă în gestionarea mandatelor în întreaga regiune ECE, notează Legal 500.

'Lucrăm cu Victor Constantinescu și cu echipa lui. Victor este consilierul nostru pentru a evalua riscurile juridice în cadrul tranzacțiilor. Este foarte dedicat, pragmatic, orientat spre afaceri, iar echipa sa este întotdeauna foarte receptivă', a precizat unul dintre clienții firmei, intervievat de Legal 500.
'Kinstellar are o echipă puternică, condusă de Victor Constantinescu. Abordarea lor este foarte practică și sunt eficienți atât în redactare, cât și în soluționarea litigiilor și în litigii în instanță.', a menționat un altul.
'Victor Constantinescu a fost un sprijin puternic pentru operațiunile noastre și cu ajutorul său am reușit să evităm multe probleme înainte ca acestea să devină litigii.' 'Echipa Kinstellar a dat dovadă de o promptitudine excepțională și de un înalt nivel de profesionalism.', au mai precizat alți clienți intervievați de Legal 500.

În ediția europeana a ghidului Chambers Europe, Victor Constantinescu este evidențiat in Band 1. Potrivit directorului juridic internațional, coordonatorul biroului local Kinstellar este foarte apreciat pentru experiența sa în domeniul Real Estate. El acționează pentru clienți naționali și internaționali în tranzacții complexe. "Victor a oferit un nivel ridicat de competență și o capacitate impresionantă de a gestiona chestiuni complexe și delicate. Este prompt și orientat spre soluții, proactiv și întotdeauna gata să ajute la nevoie", l-au descris clienții intervievați de echpa de cercetare a Chambers.

Kinstellar
ofera consiliere si asistenta de cea mai inalta calitate clientilor sai din Europa Centrala si de Est si din Asia Centrala.
Recent anunțatul transfer al afacerii Noerr din Bucuresti, Budapesta, Bratislava, si Praga catre Kinstellar si integrarea deplina a afacerii Noerr pe aceste piețe in Kinstellar, vor aduce clientilor Kinstellar o servicii mai ample si o putere sporita de consiliere juridica.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 14 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...