ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner | ”Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian și întreaga echipă de avocați”, spune acesta

28 Iunie 2022   |   R. T.

Octavian Popescu, Managing Partner POPESCU & ASOCIATII: Venirea sa reprezinta un atu extraordinar, de neegalat, luand in calcul extinderea echipei, a portofoliului de clienti, dar si a complexitatii si magnitudinii dosarelor de arbitraj local si international pe care le gestionam in prezent.

 
 
POPESCU & ASOCIATII anunta cooptarea in echipa de management a firmei a Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA, in calitate de Senior Partner, incepand cu luna Iunie 2022.

Figura proeminenta a mediului juridic actual, cu peste 40 de ani de experienta, atat ca magistrat, cat si ca avocat, Dr. Gheorghe Buta este specializat in solutionarea litigiilor si arbitrajelor comerciale nationale si internationale, domeniu pe care il va coordona in principal in cadrul firmei de avocati.

Dr. Gheorghe Buta este unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Romania care, de-a lungul anilor, a asistat cei mai importanti jucatori locali si internationali, din cele mai diverse sectoare de activitate, in cele mai cunoscute si compexe litigii si arbitraje din Romania, cu accent deosebit pe dispute comerciale, civile si administrative, proceduri de insolventa si de executare silita, actiuni in materia achizitiilor publice, recuperari de creante, litigii fiscale de amploare, initiate impotriva autoritatilor de control in materie de TVA, impozit pe venit si alte taxe, proceduri judiciare europene sau unionale de reglementare sau de stabilire a bunelor practici in dreptul national, s.a., pentru a enumera doar cateva dintre ariile sale de expertiza.


Pe parcursul carierei sale, ca magistrat, Dr. Buta a detinut mai intai functia de procuror, apoi pe cea de judecator, la toate gradele de jurisdictie, inclusiv ca judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. A fost Presedintele Tribunalului Bistrita-Nasaud, al Curtii de Apel Cluj, iar in ultima perioada a carierei sale de magistrat a detinut functia de Presedinte al Sectiei Comerciale din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prof. Univ. Dr. Buta este, de asemenea, arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si al Curtilor Internationale de Arbitraj de la Viena si Paris. De doua ori membru al Consiliului Superior al Magistraturii, in 2007 a fost nominalizat de catre Guvernul Romaniei drept candidat al Statului Roman pentru ocuparea pozitiei de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.




Domnul Buta este Cercetator Stiintific I (profesor universitar) la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si autorul/coautorul a numeroase lucrari de referinta in materie civila, comerciala si de procedura civila, precum si a peste 100 de studii, articole si comentarii publicate in renumite reviste de specialitate. Este membru titular al Academiei de Stiinte Juridice din Romania si Presedinte al Sectiei de Aplicare a Dreptului si totodata Vicepresedinte al Uniunii Juristilor din Romania.

Ma bucur sa ma alatur echipei POPESCU & ASOCIATII si sper ca venirea mea in firma sa contribuie la parcursul foarte bun al acesteia avut pana acum. Pentru mine, acest parteneriat reprezinta un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune si pe cei peste 10 ani de prietenie si colaborare extraordinara cu Octavian, dar si cu intreaga echipa de avocati”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gh. BUTA.

Domnul Buta este un veritabil mentor pentru generatii intregi de juristi, o personalitate unica si totodata  unul dintre cei mai respectabili profesionisti ai dreptului pe care i-am cunoscut.  Venirea sa in cadrul echipei POPESCU & ASOCIATII reprezinta un atu extraordinar, de neegalat, luand in calcul extinderea echipei, a portofoliului de clienti, dar si a complexitatii si magnitudinii dosarelor de arbitraj local si international pe care le gestionam in prezent. Suntem onorati sa il avem alaturi de noi si sa confirmam inca o data durabilitatea si calitatea serviciilor oferite, atat in zona de consultanta, cat si in cea de litigii si arbitraje comerciale”, a declarat Octavian POPESCU, Managing Partner.

POPESCU & ASOCIATII este societatea de avocatura ce pune la dispozitia clientilor sai servicii premium, atat in Romania, cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

Infiintata ca societate full-service, POPESCU & ASOCIATII si avocatii sai au reusit inca din primul an de la infiintare sa fie inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achizitii, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic, recunoasteri acordate de toate prestigioasele directoare juridice precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea de avocatura a fost inclusa pe lista scurta de catre Benchmark Litigation Europe pentru Firma de Avocatura a Anului in Litigii, la editia 2020 a Premiilor Benchmark Litigation si de catre Europa Property, publicatia specializata in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul Premiilor SEE Real Estate, editia a 15-a.

O performanta de neegalat este reprezentata de obtinerea in exclusivitate a titlului Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe la editia 2021 a The Lawyer European Awards. POPESCU & ASOCIATII a devenit astfel prima firma de avocatura din Romania, cu mai putin de 3 ani de activitate, care reuseste sa obtina aceasta recunoastere, pozitionarea in clasamentul The Lawyer vizand o categorie regionala, dominata de nume cu rezonanta in avocatura europeana.

POPESCU & ASOCIATII a primit, de asemenea, premiul pentru Cea mai Buna Firma de Avocatura in Litigii din Romania si a fost recunoscuta printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic din Romania, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania, 2019.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 578 / 1704
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...