ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Voicu & Filipescu a finalizat cu succes proiectul de reorganizare intra-grup a unei companii multinaționale. Proiect de ordinul zecilor de milioane de euro, coordonat de Marta Popa (Partener senior)

03 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

Firma a asistat clientul din perspectivă 360 de grade, oferind servicii integrate de drept societar, dreptul muncii precum și aspecte de fiscalitate, prin intermediul Voicu & Filipescu Tax Advisers SRL.

 
 
Avocații Voicu & Filipescu au finalizat cu succes proiectul de reorganizare intra-grup a unei companii multinaționale activă în domeniul consultanței, tehnologiei și serviciilor de management, constând în achiziția unei entități din grup urmată de fuziunea dintre cele două societăți.

Firma a asistat clientul din perspectivă 360 de grade, oferind servicii integrate de drept societar, dreptul muncii precum și aspecte de fiscalitate, prin intermediul Voicu & Filipescu Tax Advisers SRL.

Astfel, pentru a adresa în mod complet toate aspectele tranzacției, pe lângă consultanța oferită în materie corporate (pregatirea și înregistrarea la Registrul Comerțului a documentelor de achiziție de părți sociale și fuziune), proiectul a implicat consultanță pe aspecte de dreptul muncii constând în transferul și  integrarea ulterioară a angajaților companiei absorbite (operațiunile necesare în registrul electronic de evidentă al angajaților – REVISAL, alinierea condițiilor de angajare, între altele), operaționale (situația locațiilor societății absorbite) precum și interdisciplinare cu domeniul fiscalității.


Proiectul, a carui valoare a fost de ordinul zecilor de milioane de euro, a fost coordonat de Marta Popa, Partener senior Voicu & Filipescu și a fost realizat cu implicarea lui Alexandru Tabacu, Partener Voicu & Filipescu Tax Advisers, pentru aspecte de fiscalitate, precum și a avocaților Vlad Irimia, Managing associate (dreptul muncii) și Beatrice Bălbărău, Associate (drept societar).

În luna octombrie 2022, firma a anuntat decesul prematur al unuia dintre asociații săi fondatori, dl. Mugur Filipescu, care s-a retras în anul 2019 din activitatea profesională.

Cu un istoric de peste 20 de ani, Voicu & Filipescu este una dintre societățile importante de avocatură din România în domeniul consultanței de afaceri, acoperind o gamă largă de arii de activitate. În prezent, echipa firmei include 30 de avocați, consultanți și angajați, experienţa avocaţilor Voicu & Filipescu fiind recunoscută la nivel internaţional de ghiduri legale de renume precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000. Sub brandul Voicu & Filipescu activează firma de avocatură, societatea specializată în consultanță fiscală și contabilă, Voicu & Filipescu Tax Advisers SRL și societatea profesională de practicieni în insolvență, V.F. Insolvență SPRL, care împreună acordă soluții integrate clienților grupului, companii multinaționale și locale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 418 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...