British Law Centre şi Facultatea de Drept a UVT anunţă programul de studiu “English Law&Legal Skills”
04 Iunie 2024
AGERPRESTaxa de participare este de 725 euro pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi avocaţi stagiari şi 950 de euro pentru profesionişti.
Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) va oferi, din acest an universitar, în cadrul unui parteneriat cu British Law Centre (BLC), un program de studiu de un an în drept englez - Diploma în English Law and Legal Skills.
"BLC a fost înfiinţat în 1992 de către Universitatea din Cambridge împreună cu Universitatea din Varşovia, astăzi fiind condus de către Juris Angliae Scientia (JAS), o fundaţie cu scop educaţional al cărei sediu se găseşte la Facultatea de Drept a Universităţii Cambridge. Actualul director academic al programului este profesorul Richard Fentiman (Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Cambridge). BLC este organizatorul prestigiosului concurs internaţional de pledoarii Central and East European Moot competition ("CEEMC"), arată, marţi, un comunicat al UVT.
"BLC a fost înfiinţat în 1992 de către Universitatea din Cambridge împreună cu Universitatea din Varşovia, astăzi fiind condus de către Juris Angliae Scientia (JAS), o fundaţie cu scop educaţional al cărei sediu se găseşte la Facultatea de Drept a Universităţii Cambridge. Actualul director academic al programului este profesorul Richard Fentiman (Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Cambridge). BLC este organizatorul prestigiosului concurs internaţional de pledoarii Central and East European Moot competition ("CEEMC"), arată, marţi, un comunicat al UVT.
Există 19 locaţii BLC în Europa Centrală şi de Est, programul fiind recunoscut în prezent de către angajatorii de top şi universităţile din Europa Centrală şi de Est ca o formă de pregătire excelentă pentru studenţii şi tinerii profesionişti ai dreptului interesaţi de o carieră internaţională, în instituţii europene, în firmă de avocatură de top, în cercetare sau în antreprenoriat.
Diploma oferă o introducere teoretică în dreptul englez şi competenţe de management juridic, negociere, scriere juridică şi advocacy. Materiile vor fi predate de către o echipă de profesori şi practicieni experimentaţi din Marea Britanie, prin intermediul unor cursuri online şi materiale scrise (accesibile de către cursanţi pe tot parcursul Diplomei) şi seminare faţă în faţă. Programul va include o serie de opt întâlniri interactive, de câte patru ore, susţinute în cadrul Facultăţii de Drept din Timişoara în perioada noiembrie 2024 - iunie 2025.
Diploma presupune peste 100 de ore de cursuri înregistrate (disponibile printr-o platformă special dedicată) care vor acoperi aspecte fundamentale de drept englez: contract law, torts, equity and trusts law, history of English law; opt întâlniri a câte patru ore de seminare faţă în faţă; ateliere voluntare, prelegeri live, sesiuni de dezvoltare a competenţelor etc.
Taxa de participare este de 725 euro pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi avocaţi stagiari şi 950 de euro pentru profesionişti.
Early-Bird Discounts se acordă până la 30 iunie şi este de 625 euro pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi avocaţi stagiari şi 850 euro pentru profesionişti.
Facultatea de Drept din Timişoara nu percepe o taxă separată de participare sau de organizare a programului.
Înscrierile sunt deschise până la 10 octombrie.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5 / 142 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...