ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii. ”O experiență unică, în urma căreia am învățat multe lucruri atât despre drept, cât și despre noi înșine”, au spus studenții

25 Aprilie 2023   |   BizLawyer

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Bogdan Fărcane, Iulia Dobre, Mălina Palade, Daniel Mazilu, Teodor Trandafir, Marius Gheldiu și Eduard Morariu.

 
 
În perioada martie – aprilie 2023, casa de avocatură Filip & Company a organizat, în colaborare cu Asociația Studenților în Drept, Concursul de Procese Simulate de Drept Civil dedicat studenților din anul II din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Concursul de procese simulate, care are o lungă tradiție anterioară, scoate la lumină cei mai bine pregătiți și ambițioși studenți, care nici în acest an nu au întârziat să se remarce.

Competiția s-a desfășurat în două etape – o etapă de preselecție pe bază de memorii scrise, urmată de etapa simulării unui proces civil, ce a inclus atât faza scrisă, cât și faza pledoariilor.

În etapa pledoariilor au participat 8 echipe formate din câte doi studenți, selectați dintre cele 21 de echipe participante înscrise în concurs.


Etapa finală a pledoariilor s-a desfășurat pe 8 aprilie 2023 la Palatul de Justiție. Rundele de pledoarii s-au desfășurat după modelul unei ședințe de judecată reale, iar juriul a fost format din avocații Filip & Company.

Pe locul I s-a clasat echipa formată din Diana-Maria Gogoașă și Eliza-Mihaela Ungureanu, iar pe locul II echipa formată din Mara Colțan și Ana-Maria Dumitru. Premiul Best Speaker a fost acordat studentei Iulia-Cristina Scarlat, iar premiul pentru redactarea celor mai bune documente procesuale a fost acordat echipei formate din Sebastian Gabriel Dragomir și Robert Marius Belu.

În urma concursului, studenții au împărtășit impresiile lor despre concurs.
“Am apreciat mult inițiativa celor de la Filip & Company de a organiza un Concurs de Procese Simulate adresat studenților din anul II. Ne-am bucurat să constatăm dedicarea în elaborarea speței și a cerințelor. De la documente care să simuleze perfect corespondența și înțelegerile dintre părți, până la susținerea pledoariilor la Curtea de Apel București, îmbrăcați în robe, această experiență a ajuns probabil la cel mai înalt grad de apropiere cu viața reală”, au declarat Diana-Maria Gogoașă și Eliza-Mihaela Ungureanu, câștigătoarele locului I.

„Pentru noi, concursul de drept civil organizat de Filip & Company a fost o experiență unică, în urma căreia am învățat multe lucruri atât despre drept, cât și despre noi înșine. Echipa Filip & Company ne-a oferit o experiență foarte apropiată de realitatea profesiei de avocat, de la modul de analizare a unui dosar, la întocmirea documentelor procesuale și la activitatea propriu-zisă în instanță.”, au declarat Mara Colțan și Ana-Maria Dumitru, câștigătoarele locului II.

„Am putut să trăim mult mai devreme experiența susținerii unei pledoarii într-o sală de judecată, dar și să asistăm la o audiere de martori. De asemenea, profesioniștii din cadrul Filip and Company, cu care am avut oportunitatea și plăcerea să lucrăm în pregătirea etapelor de concurs, dar și în calitate de juriu ce a format completul de judecată, au fost extrem de deschiși și ne-au oferit sfaturi și indicații prețioase pentru care, în mod obișnuit, am fi avut nevoie de o perioadă semnificativă în cariera profesională.”, au Sebastian Gabriel Dragomir și Robert Marius Belu, câștigătorii premiului pentru redactarea celor mai bune documente procesuale.

„Pentru noi, experiența de la Concursul de Procese Simulate a fost mai mult decât o simplă experiență academică obișnuită. Ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia de a participa împotriva unora dintre cei mai buni colegi de-ai noștri și că am putut să ne testăm cunoștințele de drept civil într-un veritabil mediu juridic, atât de apropiat de lumea reală.”, a declarat câștigătoarea premiului Best Speaker, Iulia-Cristina Scarlat.

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Bogdan Fărcane, Iulia Dobre, Mălina Palade, Daniel Mazilu, Teodor Trandafir, Marius Gheldiu și Eduard Morariu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2 / 118
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced Lawyer | Employment
Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat acționarii Clarfon S.A. în vânzarea unei participații majoritare către V4C. Radu Diaconu (Managing Partner), a coordonat echipa de proiect
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Cum a trecut echipa de Legal de la Teleperformance România, firmă cu cca. două mii de angajați, prin maratonul schimbărilor din legislația muncii. Laura Rudnyanszky, Chief Legal Officer: Am considerat că este foarte important să se aloce resurse adecvate pentru a ne asigura că procesul de conformare este gestionat în mod corespunzător și că organizația este în conformitate cu noile cerințe legislative | Care sunt provocările anului și noile tendințe în zona de resurse umane
Avocații Popescu & Asociații au o bogată experiență în auditarea riscurilor de natură penală, ei participând, cu ani în urmă, la primele astfel de proceduri din România. Echipa are azi toate resursele umane și profesionale necesare auditării aspectelor sesizate de către clienți, oferind soluții complete și investigații complexe | Adrian Chirvase, Partener: Indiferent de natura și amploarea problemelor cu privire la care ni se solicită sprijinul, modalitatea de lucru urmează un tipar caracterizat prin seriozitate, profesionalism și eficiență
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică grupului Walden în achiziția companiei de transport Alex International Transport 94. Echipa, coordonata de Silviu Stratulat și Raluca Gabor
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate ̸ Associate to join our Consultancy Team
Corporate & Commercial - Powered by CMS | România a devenit un magnet pentru investitori în tehnologie (TMT)
Clifford Chance, „Firma de avocatură a anului în Europa” la gala Chambers and Partners. Ce firmă a obținut premiul în România
Jurisdicția preferată a antreprenorilor permite finanțarea parțială a achiziției de imobile în Emiratele Arabe Unite prin instituții bancare islamice locale în condiții avantajoase, de care pot beneficia inclusiv cetățenii români. Despre strategia optimă de structurare a investiției și condițiile obținerii unei finanțări, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior și specialist în business islamic
Din culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for an Attorney at Law ̸ Corporate ̸ M&A
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...