ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii. ”O experiență unică, în urma căreia am învățat multe lucruri atât despre drept, cât și despre noi înșine”, au spus studenții

25 Aprilie 2023   |   BizLawyer

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Bogdan Fărcane, Iulia Dobre, Mălina Palade, Daniel Mazilu, Teodor Trandafir, Marius Gheldiu și Eduard Morariu.

 
 
În perioada martie – aprilie 2023, casa de avocatură Filip & Company a organizat, în colaborare cu Asociația Studenților în Drept, Concursul de Procese Simulate de Drept Civil dedicat studenților din anul II din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Concursul de procese simulate, care are o lungă tradiție anterioară, scoate la lumină cei mai bine pregătiți și ambițioși studenți, care nici în acest an nu au întârziat să se remarce.

Competiția s-a desfășurat în două etape – o etapă de preselecție pe bază de memorii scrise, urmată de etapa simulării unui proces civil, ce a inclus atât faza scrisă, cât și faza pledoariilor.

În etapa pledoariilor au participat 8 echipe formate din câte doi studenți, selectați dintre cele 21 de echipe participante înscrise în concurs.


Etapa finală a pledoariilor s-a desfășurat pe 8 aprilie 2023 la Palatul de Justiție. Rundele de pledoarii s-au desfășurat după modelul unei ședințe de judecată reale, iar juriul a fost format din avocații Filip & Company.

Pe locul I s-a clasat echipa formată din Diana-Maria Gogoașă și Eliza-Mihaela Ungureanu, iar pe locul II echipa formată din Mara Colțan și Ana-Maria Dumitru. Premiul Best Speaker a fost acordat studentei Iulia-Cristina Scarlat, iar premiul pentru redactarea celor mai bune documente procesuale a fost acordat echipei formate din Sebastian Gabriel Dragomir și Robert Marius Belu.

În urma concursului, studenții au împărtășit impresiile lor despre concurs.
“Am apreciat mult inițiativa celor de la Filip & Company de a organiza un Concurs de Procese Simulate adresat studenților din anul II. Ne-am bucurat să constatăm dedicarea în elaborarea speței și a cerințelor. De la documente care să simuleze perfect corespondența și înțelegerile dintre părți, până la susținerea pledoariilor la Curtea de Apel București, îmbrăcați în robe, această experiență a ajuns probabil la cel mai înalt grad de apropiere cu viața reală”, au declarat Diana-Maria Gogoașă și Eliza-Mihaela Ungureanu, câștigătoarele locului I.

„Pentru noi, concursul de drept civil organizat de Filip & Company a fost o experiență unică, în urma căreia am învățat multe lucruri atât despre drept, cât și despre noi înșine. Echipa Filip & Company ne-a oferit o experiență foarte apropiată de realitatea profesiei de avocat, de la modul de analizare a unui dosar, la întocmirea documentelor procesuale și la activitatea propriu-zisă în instanță.”, au declarat Mara Colțan și Ana-Maria Dumitru, câștigătoarele locului II.

„Am putut să trăim mult mai devreme experiența susținerii unei pledoarii într-o sală de judecată, dar și să asistăm la o audiere de martori. De asemenea, profesioniștii din cadrul Filip and Company, cu care am avut oportunitatea și plăcerea să lucrăm în pregătirea etapelor de concurs, dar și în calitate de juriu ce a format completul de judecată, au fost extrem de deschiși și ne-au oferit sfaturi și indicații prețioase pentru care, în mod obișnuit, am fi avut nevoie de o perioadă semnificativă în cariera profesională.”, au Sebastian Gabriel Dragomir și Robert Marius Belu, câștigătorii premiului pentru redactarea celor mai bune documente procesuale.

„Pentru noi, experiența de la Concursul de Procese Simulate a fost mai mult decât o simplă experiență academică obișnuită. Ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia de a participa împotriva unora dintre cei mai buni colegi de-ai noștri și că am putut să ne testăm cunoștințele de drept civil într-un veritabil mediu juridic, atât de apropiat de lumea reală.”, a declarat câștigătoarea premiului Best Speaker, Iulia-Cristina Scarlat.

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Bogdan Fărcane, Iulia Dobre, Mălina Palade, Daniel Mazilu, Teodor Trandafir, Marius Gheldiu și Eduard Morariu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 23 / 139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...