ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele Universităţilor din Arad,Piteşti şi Iaşi,câştigătoare ale concursului“Idei de Viitor pentru tinerele generaţii”, organizat de ISF

29 Aprilie 2021   |   Agerpres

Comisia care a desemnat proiectele câştigătoare a fost formată din Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Alexandru Ciuncan, director executiv UNSAR, membru al Consiliului Director al ISF, Mihnea Bărbulescu, director executiv Erste Asset Management şi Eduard Simionescu, director Greco România, membru în Consiliul Director UNSICAR.

 
 
Proiectele echipelor Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Universităţii din Piteşti şi Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au fost desemnate câştigătoare ale concursului de promovare a educaţiei financiare de către studenţi "Idei de Viitor", organizat de Institutul de Studii Financiare.
 
Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, la concurs s-au înscris 25 echipe din 12 centre universitare. Cele trei proiecte câştigătoare au fost:
"Economisirea şi investirea pe piaţa de capital", proiect elaborat de echipa Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, "Pentru că vrei să ştii totul despre bani: azi economiseşti, mâine investeşti!", proiect elaborat de echipa Universităţii din Piteşti şi "Gestiunea bugetului personal", proiect elaborat de echipa Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.
 
"Avem conferinţa de premiere a câştigătorilor proiectului 'Idei de Viitor', însă să nu ne gândim că se încheie proiectul. De fapt, noi ne-am propus să identificăm din zona tinerelor generaţii, din zona studenţilor, modalităţi de promovare a educaţiei financiare, pentru că într-un fel gândeşte un adult, care de exemplu e profesionist în zona serviciilor financiare, şi altfel gândeşte un student, economist, finanţist sau de la specializări complementare. Am fost curioşi să vedem lucrul acesta şi am văzut: Suntem entuziasmaţi de ideile cu care au venit! Mulţumesc foarte mult partenerilor din mediul profesional, care au acceptat să intre în comisiile de jurizare. Deşi acordăm premiile, proiectul nu se încheie pentru că efectele de abia acum urmează să se producă. Încurajez toţi participanţii să distribuie ideile, indiferent că au fost selectate în primele trei sau nu, să le distribuie pe reţelele de socializare, în relaţia cu colegii, pentru că ei pot să devină ambasadori ai educaţiei financiare", a declarat Marian Siminică, directorul executiv al ISF.
 
Comisia care a desemnat proiectele câştigătoare a fost formată din Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Alexandru Ciuncan, director executiv UNSAR, membru al Consiliului Director al ISF, Mihnea Bărbulescu, director executiv Erste Asset Management şi Eduard Simionescu, director Greco România, membru în Consiliul Director UNSICAR.
 
Institutul de Studii Financiare (ISF) a organizat evenimentul "Idei de Viitor pentru tinerele generaţii", prin care şi-a propus să identifice şi să valorizeze cele mai bune instrumente de promovare a educaţiei financiare. În cadrul evenimentului, desfăşurat în mediul online, au fost prezentate cele trei proiecte câştigătoare ale concursului "Idei de Viitor", iar profesionişti din piaţa financiară nebancară şi din ISF, împreună cu profesori şi studenţi, au dezbătut subiecte importante pentru viitorul economiei româneşti.
 
"Consumatorii trebuie să înţeleagă pe deplin atât beneficiile, cât şi riscurile care vin la pachet cu o investiţie. Tocmai în acest scop, ISF şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au construit împreună o paletă de cursuri de educaţie financiară care se adresează elevilor, studenţilor, dar şi publicului larg. Este esenţial ca tinerii şi copiii să înţeleagă noţiunile de bază, mecanismele şi principiile de funcţionare aferente pieţelor financiare, astfel încât să-şi formeze din timp o bază solidă pentru a putea trece la nivelul următor, atunci când va fi cazul. ISF îşi propune aşadar să devină un integrator al iniţiativelor de educaţie financiară din sectorul financiar nebancar. În ceea ce priveşte perspectiva, în anul 2021, ISF organizează câteva evenimente important de educaţie financiară, şi aş vrea să amintesc doar două: sesiunile tematice din cadrul sesiunilor de comunicare studenţeşti din cel puţin trei universităţi partenere şi organizarea de sesiuni şi de seminarii vocaţionale, SmartFIN ISF, în format fizic sau online. Evenimentele organizate împreună cu asociaţiile membre ISF vin în întâmpinarea nevoilor studenţilor în ceea ce priveşte nivelul de pregătire ca viitori angajaţi. În anul universitar 2020-2021 au fost organizate 30 de astfel de sesiuni în cadrul a 14 universităţi, la care au participat în jur de 2.000 de studenţi", a declarat Ovidiu Petru, vicepreşedinte ISF. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 80 / 145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...