10 startupuri verzi calificate în Seed Stage din cadrul acceleratorului Romania ClimAccelerator
02 Octombrie 2024
BizLawyerÎnscrierile s-au desfășurat în perioada 10 iulie – 13 septembrie, iar antreprenorii înscriși au participat la o sesiune online de pitching în 26 septembrie. S-au înscris 37 de companii, dintre care doar 10 startupuri au fost selectate pentru Seed Stage.
Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, anunță cele 10 startupuri selectate în etapa Seed Stage, parte din cel mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Startupurile alese au deja un prototip și vor beneficia de sprijin în atragerea clienților și de consultanță de specialitate în funcție de nevoile lor punctuale.
Pentru categoria Seed Stage din acest an, au putut aplica startupurile din categoria Idea Stage din anii 2022, 2023 și 2024, dar și entități care nu au mai fost incluse în program.
Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, producție sustenabilă, transport și reciclare.
Pentru categoria Seed Stage din acest an, au putut aplica startupurile din categoria Idea Stage din anii 2022, 2023 și 2024, dar și entități care nu au mai fost incluse în program.
Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, producție sustenabilă, transport și reciclare.
„Suntem încântați să susținem startupurile românești care aduc o contribuție valoroasă în societate prin inovații tehnologice. Felicitări tuturor celor care s-au calificat în etapa Seed Stage și le urăm succes în etapele următoare ale călătoriei antreprenoriale! Sperăm că ideile inovatoare se vor concretiza curând în soluții eficiente și în dezvoltarea de produse și servicii esențiale pentru un viitor mai verde și mai sustenabil”, a spus Alexandra Arsene, Director-Head of SME la Raiffesen Bank România.
Acceleratorul este dezvoltat pe două categorii principale: Idea Stage, pentru startupurile în stadiu incipient, care au o idee pentru o afacere în domeniu, și Seed Stage, adresat companiilor care au dezvoltat prototipuri.
Care sunt cele 10 startupuri finaliste?
Înscrierile s-au desfășurat în perioada 10 iulie – 13 septembrie, iar antreprenorii înscriși au participat la o sesiune online de pitching în 26 septembrie. S-au înscris 37 de companii, dintre care doar 10 startupuri au fost selectate pentru Seed Stage.
Startupurile s-au prezentat în fața juriului format din: Alexandra Arsene (Director-Head of SME la Raiffesen Bank), Ilinca Păun (Fondator al fondului de investiții Bravva Angels și al comunității Bravva Female Founders), Barbara Polak (Senior Project Manager, Digital Development & Innovations, OMV Petrom), Vlad Craioveanu (CEO & Cofondator al Impact Hub Bucharest), Iulian Oprescu (Fondator și Owner al F21 Digital) și Cristian Cheru (Senior Project Manager, Digital Development & Innovations, OMV Petrom).
Cele 10 startupuri calificate în Seed Stage sunt:
Ativa. Soluție SaaS (Software as a service) gândită pentru companii și angajații acestora. Prin intermediul aplicației, angajații pot desfășura acțiuni de sustenabilitate, iar eforturile lor sunt reflectate în rapoartele ESG ale companiilor.
Atomania. Platformă digitală de tip martketplace pentru fermieri prin care pot să utilizeze în comun utilaje agricole, echipamente și alte tehnologii, inclusiv operatori calificați la cerere.
Fortico Energy. Optimizează costurile pentru clienții B2B în două direcții: atât prin trecerea la utilizarea energiei verzi, cât și printr-un sistem de facility management optimizat.
Marny Energy. Startup specializat în dezvoltarea soluțiilor de stocare a energiei electrice. Compania a dezvoltat un container echipat cu baterii second-life, adică baterii reutilizate, pentru a gestiona surplusul de energie din sursele regenerabile.
Pedala Defensivă. Oferă o soluție de mobilitate urbană care permite utilizatorilor să pedaleze în siguranță. Aceasta include traininguri dedicate și navigare optimizată, chiar și în absența îmbunătățirilor în infrastructura pentru biciclete. Startupul a participat și în etapa Idea Stage din cadrul Romania ClimAccelerator. Datorită progresului înregistrat, s-a calificat și în Seed Stage.
renewd. Startupul a lansat o platformă pentru transformarea finanțării sistemelor fotovoltaice, facilitând accesul la soluții energetice sustenabile și ajutând la atragerea capitalului lent către proiecte de încredere.
Rowatt X. Facilitează tranziția către energia verde prin soluții de încărcare a vehiculelor electrice. În același timp, oferă servicii și modele cooperare pentru parteneri B2B, adaptate nevoilor acestora pentru soluții personalizate.
SeedPods. Urmărește plantarea de păduri prin automatizarea procesului, cu ajutorul dronelor. Prin intermediul tehnologiei, pădurile plantate urmează direcții bine stabilite, potrivite reliefului, zonei, tipului de copaci.
United Chord. Comercializează tacâmuri 100% naturale, vegane și comestibile, ca o soluție alternativă împotriva risipei și a deșeurilor.
WORMXSOIL. Prin folosirea râmelor de pescuit, deșeurile menajere vegetale sunt reciclate și transformate în îngrășământ de înaltã calitate (vermicompost). Startupul automatizează și scalează acest proces folosind roboți care să industrializeze întreg mecanismul.
Startupurile vor intra într-un program intensiv de accelerare în perioada octombrie-decembrie 2024. În program sunt incluse workshopuri, peer sharing la nivel național și internațional, precum și sesiuni de dezvoltare a afacerii. În plus, vor fi organizate și ședințe cu board of advisors, care vor analiza afacerile, oferind consultanță personalizată în funcție de nevoile specifice. Participanții au acces și la o comunitate extinsă de business, ceea ce le dă posibilitatea de face networking cu actori-cheie din ecosistem.
„Sesiunea de pitch-uri din etapa Seed Stage a confirmat o tendință interesantă în zona startupurilor locale: implicarea tot mai mare a experților în dezvoltarea de noi produse și servicii. Observăm destui antreprenori cu abilități tehnice și ani buni de experiență profesională, ceea ce face ca oferta lor să aibă un potențial mai mare de aplicare, datorită integrării multiplelor componente digitale. Totuși, un obstacol important, încă prezent în mediul antreprenorial, este faptul că multe afaceri se concentrează exclusiv pe dezvoltarea locală. Vedem însă o creștere a numărului de startupuri care elaborează modele de business internaționale încă din faza de design. Acest lucru le mărește oportunitatea de scalare și crește atractivitatea pentru investiții, accelerând astfel dezvoltarea lor”, a spus Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.”
Acceleratorul se încheie în 5 decembrie, cu evenimentul național Demo Day, în care finaliștii din categoria Seed Stage își vor prezenta soluția și evoluția din program în fața investitorilor, mentorilor, presei și publicului.
Cea de-a patra ediție a acceleratorului Romania ClimAccelerator beneficiază de suportul și expertiza EIT Climate-KIC, cea mai importantă inițiativă europeană în domeniul inovației climatice.
Nevoia unui accelerator pentru startupuri verzi
Uniunea Europeană s-a angajat să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Atingerea acestui obiectiv conduce la schimbări fără precedent, sociale, economice și politice. Catalizatorul acestor schimbări este inovația, de aici și crearea acestui accelerator, unde companiile pot dezvolta cele mai bune soluții sustenabile pentru atingerea obiectivului european și global.
Prin combinația unică de beneficii, parteneriatele strategice la nivel european și național, structura solidă a programului, rețeaua extinsă de mentori experimentați, Romania ClimAccelerator se distinge ca cel mai complex accelerator din România pentru ecosistemul greentech.
Romania ClimAccelerator a fost desemnat câștigător al Premiului III la categoria Mediu, în cadrul CSR Awards 2023.
Informații suplimentare despre program pot fi găsite pe pagina dedicată aici, unde sunt și detalii despre câștigătorii edițiilor anterioare ale Romania ClimAccelerator.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 407 / 18076 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații și britanicii de la Legal500 au lansat ediția 2024 a GC Powerlist Romania
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
RTPR, alături de Autonom Services la o nouă emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate. Echipa, coordonată de Mihai Ristici (Partener) și Vlad Stamatescu (Counsel)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...